7 ideeën voor originele relatiegeschenken
24 juni 2023 
2 min. leestijd

7 ideeën voor originele relatiegeschenken

7 ideeën voor originele relatiegeschenken

Waarom zijn originele relatiegeschenken belangrijk?

Originele relatiegeschenken zijn belangrijk omdat ze een blijvende indruk achterlaten bij de ontvanger. Het is een manier om waardering te tonen voor de zakelijke relatie en om deze te versterken. Door een origineel relatiegeschenk te geven, laat je zien dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals te vinden en dat je de ontvanger waardeert. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk ook zorgen voor positieve mond-tot-mondreclame en kan het helpen om nieuwe klanten aan te trekken. Kortom, originele relatiegeschenken zijn een investering in de relatie met je klanten en kunnen bijdragen aan het succes van je bedrijf.

1. Duurzame producten

Duurzame producten zijn tegenwoordig erg populair als relatiegeschenk. Het is een manier om te laten zien dat je als bedrijf bewust bezig bent met het milieu en duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan een waterfles van gerecycled materiaal, een bamboe notitieboekje of een tas van biologisch katoen. Door duurzame producten te geven als relatiegeschenk, laat je niet alleen zien dat je geeft om het milieu, maar ook om de ontvanger van het geschenk. Het is een origineel en verantwoord cadeau dat zeker gewaardeerd zal worden.

2. Persoonlijke cadeaus

Persoonlijke cadeaus zijn altijd een goed idee als het gaat om relatiegeschenken. Het laat zien dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals te vinden voor de ontvanger. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde mok, een gegraveerde pen of een fotolijstje met een persoonlijke boodschap. Het is belangrijk om te weten wat de ontvanger leuk vindt en wat bij hem of haar past. Zo maak je het cadeau extra persoonlijk en waardevol.

3. Technologische gadgets

Technologische gadgets zijn altijd een goed idee als relatiegeschenk. Denk bijvoorbeeld aan een powerbank met het logo van het bedrijf erop, een draadloze oplader of een bluetooth speaker. Deze gadgets zijn niet alleen handig in gebruik, maar ook nog eens trendy en modern. Bovendien zullen de ontvangers van het geschenk de gadgets vaak gebruiken, waardoor het bedrijfslogo regelmatig onder de aandacht komt. Een win-win situatie dus!

4. Ervaringen

Ervaringen zijn een geweldig relatiegeschenk omdat ze blijvende herinneringen creëren. Denk aan een ballonvaart, een wijnproeverij of een kookworkshop. Door uw klanten of medewerkers een unieke ervaring te bieden, laat u zien dat u om hen geeft en waarde hecht aan hun welzijn. Bovendien kan het delen van deze ervaringen met anderen leiden tot positieve mond-tot-mondreclame voor uw bedrijf. Zorg ervoor dat de ervaring past bij de interesses en voorkeuren van de ontvanger en u zult zeker een blijvende indruk achterlaten.

5. Lokaal geproduceerde producten

Lokaal geproduceerde producten zijn niet alleen duurzaam, maar ook uniek en authentiek. Door te kiezen voor lokale producten als relatiegeschenk, laat je zien dat je geeft om de lokale economie en het milieu. Denk bijvoorbeeld aan ambachtelijke kaas, versgebakken brood of biologische groenten en fruit. Door deze producten te verpakken in een mooie mand of doos, creëer je een persoonlijk en smakelijk cadeau voor je relaties. Bovendien kun je met lokale producenten samenwerken om een gepersonaliseerd relatiegeschenk te creëren dat past bij de identiteit van jouw bedrijf.

6. Maatschappelijk verantwoorde geschenken

Maatschappelijk verantwoorde geschenken zijn een geweldige manier om uw bedrijf te laten zien dat u geeft om de samenleving en het milieu. Er zijn tal van opties beschikbaar, zoals gerecyclede notitieboekjes, biologisch afbreekbare pennen en duurzame tassen. U kunt ook kiezen voor geschenken die zijn gemaakt door lokale ambachtslieden of die afkomstig zijn van bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid. Door te kiezen voor maatschappelijk verantwoorde geschenken, laat u niet alleen uw waardering zien voor uw klanten en medewerkers, maar draagt u ook bij aan een betere wereld.

7. Creatieve geschenken

Creatieve geschenken zijn perfect voor bedrijven die op zoek zijn naar een uniek relatiegeschenk. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde puzzel met het bedrijfslogo erop, of een set met verschillende soorten thee in een opvallende verpakking. Ook een zelfontworpen notitieboekje of een set met verschillende kleuren pennen kan een creatief en praktisch geschenk zijn. Door te kiezen voor een creatief geschenk laat je zien dat je aandacht hebt besteed aan het vinden van een origineel cadeau en dat wordt zeker gewaardeerd door de ontvanger.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen