arrow_drop_up arrow_drop_down
18 november 2018 
in Aardbei

Aardbeien: gezond en lekker!

De belangrijkste reden waarom we aardbeien eten, is natuurlijk omdat ze superlekker zijn. Maar dit lekker stukje fruit is ook nog eens heel goed voor je gezondheid! 

1. Goed voor je hart

Aardbeien bevatten relatief veel kalium. Een mineraal die helpt de bloeddruk te verlagen. Goed voor hart- en bloedvaten dus! 

2. Goed voor de slanke lijn

Omdat ze zo lekker zijn, kunnen we aardbeien gerust ‘snoepgoed’ noemen. Goed snoep, want ze bevatten maar 28 kcal per portie van 100 gr (ongeveer 6 aardbeien). Ze bevatten natuurlijke suikers – dus ongelimiteerd een bak wegwerken raden wij niet aan – maar niet zoveel als veel ander fruit. Ananas heeft 2x zoveel suikers en banaan maar liefst 3x zoveel. 

Aardbeien

3. Goed voor de baby in je buik

Naast vitamine C bevatten aardbeien ook foliumzuur. Dit wordt ook wel vitamine B11 genoemd en is essentieel voor het ongeboren kindje in de eerste fase van de zwangerschap. 

4. Goed voor veel vitamine C

Je zou het niet zeggen maar aardbeien zijn kleine vitamine C bommetjes. Alleen een kiwi bevat meer vitamine C. Met een grote portie aardbeien heb je de dagelijks aanbevolen hoeveelheid al binnen. 

Vitamine C is essentieel voor de aanmaak van collageen, de stof die de elasticiteit en veerkracht van je huid stimuleert. Zeker naarmate we ouder worden, hebben we dus alleen al om die reden vitamine C nodig. Maar vitamine C is niet het enige natuurlijke antirimpelstofje in aardbeien. Aardbeien bevatten ook ellaginezuur dat helpt bij de negatieve effecten van bijvoorbeeld roken en zonlicht op de huid. 

5. Goede redenen om aardbeien te eten.  

Heb je al trek gekregen? Kijk dan eens naar de aardbeienproducten in ons assortiment.   

Over de schrijver
Op deze blog vertel ik alles over mijn ervaring met Belgische streekproducten, recepten en restaurants. Verder hou ik je graag op de hoogte van culinaire nieuwtjes en boeiende verhalen over streekproducten. Jouw feedback is van harte welkom. Want ik vermoed dat jij, net als ik, van lekker eten houdt. Regelmatig ontvang ik producten om uit te proberen of een gratis deelname aan een evenement. Onze artikels zijn echter steeds een objectieve weergave van mijn eigen mening en ervaring. Heb je nog vragen of interesse in een samenwerking? bert@foodbelgium.com
Reactie plaatsen