Chocolatier Boon is ambachtelijke ondernemer van het jaar
02 mei 2019 
1 min. leestijd

Chocolatier Boon is ambachtelijke ondernemer van het jaar

Chocoladehuis Boon uit Hasselt is verkozen tot Limburgse HIB’er van het jaar.HIB staat voor Handmade in Belgium, een onderscheiding die ambachtelijke ondernemers in de kijker plaatst. Patrick Mertens en Inge Lijnen volgen als winnaar Studio Mattes van Charlie Martens op.

‘HIB’ers’ zijn makers die het Handmade in Belgium-label (HIB-label) hebben gekregen voor de authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten die ze maken in België. Met het label kunnen HIB’ers zich onderscheiden van de industriële massaproductie.

Het is ondernemersorganisatie Unizo die de HIB-labels uitreikt. “De moderne consument gaat op zoek naar authentieke, handgemaakte producten en hecht meer en meer belang aan lokale productie, duurzame processen, herkomst van de grondstoffen en materialen”, zegt Bart Lodewyckx van Unizo Limburg. “En dat is nu net waar het HIB-label voor staat.”

het authenticiteitslabel HANDMADE IN BELGIUM

Met het authenticiteitslabel HANDMADE IN BELGIUM wil UNIZO de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten in de kijker zetten. Hun producten maken vandaag de dag het verschil voor de moderne consument. Met het HIB-label wil UNIZO de moderne en traditionele ambachtsman of –vrouw verenigen in een community.

Uit alle trotse bezitters van het label, wordt per provincie jaarlijks één toonbeeld geselecteerd. De eer gaat deze keer naar Patrick Mertens en Inge Lijnen van Chocoladehuis Boon in Hasselt. Zij mogen het op 28 mei in de nationale finale opnemen tegen de andere provinciale laureaten.

Chocoladehuis Boon maakt unieke chocoladecreaties en artisanale pralines. Maatwerk, kwaliteit en creativiteit spelen daarbij een belangrijke rol. De creaties zijn het werk van een sterk duo. Inge is een krak in het bedenken van nieuwe originele concepten en haar man Patrick maakt als chocolatier vervolgens alles mogelijk. Namen als Paul Smith, Harrod’s, Nike, BMW, … behoren tot het cliënteel. Elk seizoen slagen ze erin zichzelf te overtreffen met nieuwe en unieke creaties in eigen concept en ontwikkeling.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen