De do's en don'ts bij het geven van originele relatiegeschenken
24 juni 2023 
3 min. leestijd

De do's en don'ts bij het geven van originele relatiegeschenken

De do's bij het geven van originele relatiegeschenken

Denk na over de ontvanger

Bij het geven van originele relatiegeschenken is het belangrijk om goed na te denken over de ontvanger. Wat zijn zijn of haar interesses en hobby's? Wat is zijn of haar functie binnen het bedrijf? Door hier rekening mee te houden, kun je een relatiegeschenk geven dat echt bij de ontvanger past en daardoor extra gewaardeerd wordt. Zo kun je bijvoorbeeld een sportief persoon blij maken met een gepersonaliseerde sporttas, terwijl een zakelijke relatie meer gebaat is bij een luxe pen met gravering. Door te laten zien dat je aandacht hebt besteed aan de ontvanger, laat je zien dat je de relatie waardeert en versterk je de band tussen beide partijen.

Kies voor een persoonlijk cadeau

Een persoonlijk cadeau kan een groot verschil maken bij het geven van relatiegeschenken. Door een cadeau te kiezen dat specifiek is afgestemd op de ontvanger, laat je zien dat je moeite hebt gedaan om iets unieks en betekenisvols te vinden. Dit kan variëren van een gepersonaliseerd item met de naam van de ontvanger erop tot een cadeau dat past bij hun interesses of hobby's. Het is belangrijk om te onthouden dat het niet gaat om de prijs van het cadeau, maar om de gedachte erachter. Een persoonlijk cadeau kan de relatie tussen jou en de ontvanger versterken en ervoor zorgen dat ze zich gewaardeerd voelen.

Houd rekening met de huisstijl van het bedrijf

Bij het geven van originele relatiegeschenken is het belangrijk om rekening te houden met de huisstijl van het bedrijf. Het geschenk moet passen bij de uitstraling en identiteit van het bedrijf. Zo kan een modern en innovatief bedrijf bijvoorbeeld kiezen voor een trendy gadget als relatiegeschenk, terwijl een meer traditioneel bedrijf eerder zal gaan voor een klassiek geschenk zoals een pen of agenda. Door de huisstijl van het bedrijf in acht te nemen, zorg je ervoor dat het relatiegeschenk niet alleen origineel is, maar ook aansluit bij de waarden en visie van het bedrijf.

Kies voor duurzame en milieuvriendelijke cadeaus

Bij het kiezen van relatiegeschenken is het belangrijk om ook aan het milieu te denken. Kies daarom voor duurzame en milieuvriendelijke cadeaus. Denk bijvoorbeeld aan producten die gemaakt zijn van gerecyclede materialen of aan cadeaus die bijdragen aan een beter milieu, zoals een boom die geplant wordt voor elke verkochte product. Door te kiezen voor duurzame relatiegeschenken laat je niet alleen zien dat je geeft om je relaties, maar ook om de wereld om ons heen.

Zorg voor een goede presentatie

Een goede presentatie van het relatiegeschenk is essentieel om een goede indruk achter te laten bij de ontvanger. Zorg ervoor dat het geschenk mooi verpakt is en dat het er verzorgd uitziet. Een persoonlijke boodschap of kaartje kan ook bijdragen aan de presentatie van het geschenk. Daarnaast is het belangrijk om het geschenk op een gepaste manier te overhandigen. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een persoonlijke ontmoeting of via de post met een begeleidende brief. Een goede presentatie van het relatiegeschenk laat zien dat je aandacht hebt besteed aan het geschenk en aan de ontvanger.

De don'ts bij het geven van originele relatiegeschenken

Geef geen cadeaus die te persoonlijk zijn

Het is belangrijk om te onthouden dat het geven van te persoonlijke cadeaus niet altijd gepast is als relatiegeschenk. Het kan ongemakkelijk zijn voor de ontvanger en kan zelfs leiden tot een ongemakkelijke situatie op de werkvloer. Vermijd daarom cadeaus die te persoonlijk zijn, zoals lingerie, parfum of andere items die te maken hebben met iemands persoonlijke leven. Houd het professioneel en kies voor cadeaus die passen bij de zakelijke relatie tussen u en de ontvanger.

Kies geen cadeaus die niet passen bij de ontvanger

Het is belangrijk om cadeaus te kiezen die passen bij de ontvanger. Het is bijvoorbeeld niet gepast om een fles wijn te geven aan iemand die geen alcohol drinkt of om een boek te geven aan iemand die niet van lezen houdt. Het is daarom verstandig om voorafgaand aan het geven van een cadeau te bedenken wat de interesses en voorkeuren van de ontvanger zijn. Zo voorkom je dat het cadeau ongepast of ongewenst is en maak je een goede indruk.

Geef geen cadeaus die goedkoop ogen

Het is belangrijk om te onthouden dat het geven van een relatiegeschenk een manier is om waardering te tonen voor de relatie met de ontvanger. Het is daarom belangrijk om cadeaus te vermijden die goedkoop ogen. Dit kan de indruk wekken dat de ontvanger niet belangrijk genoeg is om een kwalitatief hoogwaardig cadeau te ontvangen. Kies in plaats daarvan voor cadeaus die er duurder uitzien dan ze eigenlijk zijn, zoals gepersonaliseerde geschenken of luxe accessoires. Op deze manier laat je zien dat je de relatie waardeert en dat je er moeite in hebt gestoken om een speciaal cadeau te vinden.

Kies geen cadeaus die niet duurzaam zijn

Bij het kiezen van originele relatiegeschenken is het belangrijk om rekening te houden met duurzaamheid. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar het laat ook zien dat uw bedrijf maatschappelijk verantwoord onderneemt. Vermijd daarom cadeaus die niet duurzaam zijn, zoals plastic wegwerpartikelen of producten die niet recyclebaar zijn. Kies in plaats daarvan voor cadeaus die gemaakt zijn van duurzame materialen, zoals bamboe of gerecycled papier. Dit zal niet alleen gewaardeerd worden door uw klanten en relaties, maar het zal ook bijdragen aan een betere wereld.

Geef geen cadeaus die niet passen bij de huisstijl van het bedrijf

Het is belangrijk om bij het geven van relatiegeschenken rekening te houden met de huisstijl van het bedrijf. Een cadeau dat niet past bij de huisstijl kan namelijk verwarrend zijn voor de ontvanger en kan zelfs afbreuk doen aan de professionele uitstraling van het bedrijf. Zorg er daarom voor dat het cadeau past bij de kleuren, het logo en de uitstraling van het bedrijf. Zo laat je zien dat je aandacht hebt besteed aan het cadeau en dat je het bedrijf serieus neemt.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen