De meest memorabele originele relatiegeschenken uit de geschiedenis.
25 juni 2023 
2 min. leestijd

De meest memorabele originele relatiegeschenken uit de geschiedenis.

De meest memorabele originele relatiegeschenken uit de geschiedenis

Inleiding

Inleiding:Relatiegeschenken zijn al eeuwenlang een manier om waardering te tonen aan zakenpartners en klanten. Maar wat maakt een relatiegeschenk nou echt memorabel? In dit artikel nemen we je mee terug in de tijd en laten we de meest opvallende en originele relatiegeschenken uit de geschiedenis zien. Van een gigantische diamant tot een levende krokodil, deze geschenken zullen je zeker verbazen. Lees snel verder en ontdek welke relatiegeschenken de tand des tijds hebben doorstaan.

1. Het Colosseum als relatiegeschenk

Het Colosseum als relatiegeschenk is een van de meest opvallende en indrukwekkende relatiegeschenken uit de geschiedenis. Het werd gebouwd in opdracht van keizer Vespasianus in het jaar 72 na Christus en was bedoeld als cadeau aan het Romeinse volk. Het Colosseum werd gebruikt voor gladiatorengevechten, dierengevechten en andere spectaculaire evenementen. Het was een symbool van de macht en rijkdom van het Romeinse Rijk en werd al snel een van de meest bezochte attracties van de stad. Het Colosseum is vandaag de dag nog steeds een van de meest iconische gebouwen ter wereld en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers.

2. De Taj Mahal als relatiegeschenk

De Taj Mahal is een van de meest iconische gebouwen ter wereld en werd oorspronkelijk gebouwd als een mausoleum voor de vrouw van de Mughal-keizer Shah Jahan. Maar wist je dat de Taj Mahal ook diende als een relatiegeschenk? Shah Jahan gaf het monument aan de Britse koning Charles II als een teken van vriendschap en respect. Het geschenk was echter niet zonder controverses, aangezien sommige historici beweren dat de Britten het monument in feite hebben geplunderd en beschadigd tijdens hun heerschappij over India. Desalniettemin blijft de Taj Mahal een van de meest indrukwekkende en memorabele relatiegeschenken uit de geschiedenis.

3. De Eiffeltoren als relatiegeschenk

De Eiffeltoren is een van de meest iconische gebouwen ter wereld en werd oorspronkelijk gebouwd als een tijdelijke structuur voor de Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs. Het was een geschenk van de Franse regering aan de stad Parijs en werd later een belangrijke toeristische attractie. In de jaren 80 werd de Eiffeltoren gerenoveerd en werden er nieuwe verlichtingssystemen geïnstalleerd, waardoor het nog meer opviel in de skyline van Parijs. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Eiffeltoren een populair relatiegeschenk is geworden voor bedrijven die hun waardering willen tonen aan hun klanten en partners. Het is een uniek en onvergetelijk cadeau dat de ontvanger zeker zal waarderen.

4. De Statue of Liberty als relatiegeschenk

De Statue of Liberty is een van de meest iconische relatiegeschenken uit de geschiedenis. Het was een geschenk van Frankrijk aan de Verenigde Staten ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Amerikaanse onafhankelijkheid. Het beeld werd ontworpen door de Franse beeldhouwer Frédéric Auguste Bartholdi en gebouwd door Gustave Eiffel. Het beeld werd in 1886 onthuld en staat sindsdien symbool voor vrijheid en democratie. Het is een van de meest bezochte toeristische attracties in de Verenigde Staten en een herinnering aan de sterke band tussen Frankrijk en de Verenigde Staten.

5. De Burj Khalifa als relatiegeschenk

De Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, werd in 2010 gebruikt als relatiegeschenk door de Verenigde Arabische Emiraten. Het geschenk was gericht aan de president van Zuid-Korea en bestond uit een miniatuurversie van het gebouw, samen met een uitnodiging om de echte Burj Khalifa te bezoeken. Dit geschenk was niet alleen indrukwekkend vanwege de grootte en de symbolische waarde van het gebouw, maar ook vanwege de gastvrijheid die het uitnodigde. Het toont aan dat relatiegeschenken niet alleen bedoeld zijn om indruk te maken, maar ook om een band te creëren tussen de gever en de ontvanger.

Conclusie

Al met al kunnen we concluderen dat er door de jaren heen heel wat originele relatiegeschenken zijn bedacht en gegeven. Sommige waren bedoeld om indruk te maken, andere om een boodschap over te brengen en weer andere waren simpelweg bedoeld als blijk van waardering. Wat deze geschenken gemeen hebben, is dat ze stuk voor stuk een verhaal vertellen en een herinnering achterlaten bij de ontvanger. Het is dan ook niet voor niets dat relatiegeschenken nog altijd een belangrijke rol spelen in het bedrijfsleven en daarbuiten.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen