De top 5 trends in originele relatiegeschenken
16 juli 2023 
8 min. leestijd

De top 5 trends in originele relatiegeschenken

Trend 1: Duurzaamheid

Biologisch afbreekbare geschenken

Biologisch afbreekbare geschenken zijn een opkomende trend in de wereld van originele relatiegeschenken. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om duurzame en milieuvriendelijke geschenken te geven aan hun klanten en zakenrelaties. Biologisch afbreekbare geschenken zijn gemaakt van materialen die op natuurlijke wijze kunnen worden afgebroken, zonder schadelijke stoffen achter te laten. Denk hierbij aan geschenken gemaakt van gerecycled papier, bamboe, hout of zelfs biologisch afbreekbaar plastic. Deze geschenken laten zien dat het bedrijf zich bewust is van de impact op het milieu en draagt bij aan een positief imago. Bovendien zijn biologisch afbreekbare geschenken vaak van hoge kwaliteit en kunnen ze een langdurige indruk achterlaten bij de ontvanger. Kortom, biologisch afbreekbare geschenken zijn niet alleen trendy, maar ook een verantwoorde keuze voor bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Herbruikbare geschenken

Herbruikbare geschenken zijn een opkomende trend in de wereld van originele relatiegeschenken. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om duurzame en milieuvriendelijke geschenken te geven aan hun klanten en zakenrelaties. Deze geschenken zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor het imago van het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan herbruikbare waterflessen, koffiemokken of boodschappentassen met het logo van het bedrijf erop. Door deze geschenken te geven, laat het bedrijf zien dat zij waarde hechten aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bovendien zullen de ontvangers van deze geschenken deze vaak dagelijks gebruiken, waardoor het bedrijf constant in beeld blijft. Herbruikbare geschenken zijn dus niet alleen een milieuvriendelijke keuze, maar ook een effectieve manier om de naamsbekendheid van het bedrijf te vergroten.

Geschenken van gerecyclede materialen

Geschenken van gerecyclede materialen zijn een opkomende trend in de wereld van originele relatiegeschenken. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om duurzame en milieuvriendelijke geschenken te geven aan hun klanten en zakenrelaties. Deze geschenken worden gemaakt van gerecyclede materialen zoals papier, plastic, glas en zelfs oude elektronica. Niet alleen dragen deze geschenken bij aan het verminderen van afval en het behoud van natuurlijke hulpbronnen, maar ze stralen ook een positieve boodschap uit over het bedrijf dat ze geeft. Door te kiezen voor geschenken van gerecyclede materialen laat een bedrijf zien dat het begaan is met het milieu en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Bovendien zijn deze geschenken vaak uniek en creatief, waardoor ze een blijvende indruk achterlaten bij de ontvanger. Kortom, geschenken van gerecyclede materialen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor het imago van het bedrijf.

Trend 2: Personalisatie

Gepersonaliseerde geschenken met naam of logo

Gepersonaliseerde geschenken met naam of logo zijn een van de meest populaire trends in originele relatiegeschenken. Bedrijven realiseren zich steeds meer dat het personaliseren van geschenken met de naam of het logo van hun klanten of medewerkers een effectieve manier is om een blijvende indruk achter te laten. Of het nu gaat om bedrukte pennen, gepersonaliseerde mokken of gegraveerde sleutelhangers, deze geschenken met een persoonlijke touch tonen de ontvangers dat er aandacht is besteed aan het cadeau. Bovendien vergroten gepersonaliseerde geschenken de merkbekendheid en zorgen ze voor een positieve associatie met het bedrijf. Het is een win-win situatie waar zowel de gever als de ontvanger van profiteert.

Maatwerk geschenken

Maatwerk geschenken zijn een opkomende trend in de wereld van originele relatiegeschenken. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun relatiegeschenken op maat te laten maken, zodat ze perfect aansluiten bij hun merkidentiteit en de ontvanger. Het personaliseren van relatiegeschenken biedt een unieke mogelijkheid om een blijvende indruk achter te laten bij klanten en zakenrelaties. Of het nu gaat om het graveren van het bedrijfslogo op een luxe pen of het laten bedrukken van een gepersonaliseerde agenda, maatwerk geschenken zorgen voor een persoonlijke touch en laten zien dat er aandacht is besteed aan het cadeau. Bovendien kunnen maatwerk geschenken ook functioneel zijn, zoals een op maat gemaakte powerbank met het bedrijfslogo erop. Kortom, maatwerk geschenken zijn dé manier om op te vallen en een blijvende indruk achter te laten bij de ontvanger.

Geschenken met persoonlijke boodschap

Geschenken met een persoonlijke boodschap zijn een van de meest populaire trends in originele relatiegeschenken. Het toevoegen van een persoonlijke boodschap aan een geschenk maakt het niet alleen uniek, maar ook extra speciaal voor de ontvanger. Bedrijven kunnen ervoor kiezen om hun logo of bedrijfsnaam te combineren met een persoonlijke boodschap, waardoor het relatiegeschenk een persoonlijke touch krijgt. Dit kan variëren van het graveren van de naam van de ontvanger op een pen, tot het bedrukken van een persoonlijke boodschap op een mok of notitieboekje. Door geschenken met een persoonlijke boodschap te geven, laat een bedrijf zien dat zij de ontvanger waardeert en dat zij de moeite hebben genomen om iets speciaals voor hen te creëren.

Trend 3: Technologie

Smart gadgets als relatiegeschenk

Smart gadgets zijn tegenwoordig enorm populair als relatiegeschenk. Met de opkomst van technologie en digitalisering zijn deze gadgets niet alleen handig, maar ook trendy en innovatief. Denk bijvoorbeeld aan slimme horloges, draadloze opladers, Bluetooth speakers en virtual reality brillen. Deze gadgets bieden niet alleen praktische voordelen, zoals het bijhouden van je gezondheid of het draadloos opladen van je telefoon, maar ze zijn ook een leuke en moderne manier om je waardering te tonen aan je zakelijke relaties. Bovendien laten smart gadgets zien dat je als bedrijf meegaat met de tijd en openstaat voor nieuwe ontwikkelingen. Kortom, het geven van smart gadgets als relatiegeschenk is een slimme keuze die zowel functioneel als trendy is.

Virtual reality geschenken

Virtual reality geschenken zijn een opkomende trend in de wereld van originele relatiegeschenken. Met behulp van virtual reality technologie kunnen bedrijven hun klanten en zakenrelaties een unieke en meeslepende ervaring bieden. Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van virtuele rondleidingen door het bedrijf, waarbij de ontvanger zich echt in de fysieke ruimte kan wanen. Daarnaast kunnen bedrijven ook virtual reality games of simulaties aanbieden als geschenk, waarmee de ontvanger zich even kan ontspannen en tegelijkertijd kennis kan maken met de mogelijkheden van deze innovatieve technologie. Virtual reality geschenken zijn niet alleen origineel, maar ook een effectieve manier om de band met klanten en zakenrelaties te versterken en een blijvende indruk achter te laten.

Geschenken met geïntegreerde technologie

Geschenken met geïntegreerde technologie zijn een opkomende trend in de wereld van originele relatiegeschenken. Deze geschenken combineren innovatieve technologieën met praktische toepassingen, waardoor ze niet alleen uniek zijn, maar ook functioneel. Denk bijvoorbeeld aan draadloze opladers met ingebouwde speakers, slimme horloges die de gezondheid monitoren, of zelfs gepersonaliseerde USB-sticks met geavanceerde beveiligingsfuncties. Door technologie te integreren in relatiegeschenken, kunnen bedrijven hun waardering tonen voor hun klanten en tegelijkertijd bijdragen aan hun dagelijkse gemak en comfort. Deze trend laat zien dat het belangrijk is om mee te gaan met de tijd en te investeren in geschenken die niet alleen trendy zijn, maar ook een meerwaarde bieden aan de ontvangers.

Trend 4: Beleving

Een unieke ervaring als geschenk

Een unieke ervaring als geschenk is een trend die steeds populairder wordt in de wereld van originele relatiegeschenken. In plaats van traditionele cadeaus, zoals pennen of mokken, kiezen bedrijven er steeds vaker voor om hun klanten en zakenrelaties een onvergetelijke ervaring te bieden. Dit kan variëren van een exclusief diner in een gerenommeerd restaurant tot een avontuurlijke helikoptervlucht boven de stad. Door een unieke ervaring als geschenk te geven, laat een bedrijf zien dat ze waarde hechten aan persoonlijke connecties en het creëren van bijzondere herinneringen. Bovendien zorgt een unieke ervaring ervoor dat het relatiegeschenk langdurig wordt herinnerd en gewaardeerd, waardoor de band tussen het bedrijf en de ontvanger versterkt wordt.

Cadeaubonnen voor bijzondere activiteiten

Cadeaubonnen voor bijzondere activiteiten zijn een opkomende trend in originele relatiegeschenken. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun werknemers of klanten te verrassen met een cadeaubon voor een unieke ervaring. Of het nu gaat om een avontuurlijke outdooractiviteit, een ontspannende wellnessbehandeling of een culinaire workshop, deze cadeaubonnen bieden de ontvangers de mogelijkheid om zelf een bijzondere activiteit te kiezen die bij hun interesses past. Het geeft hen de vrijheid om iets nieuws te ontdekken en tegelijkertijd een onvergetelijke ervaring te beleven. Cadeaubonnen voor bijzondere activiteiten zijn niet alleen een origineel geschenk, maar ook een manier om waardering te tonen en de band met werknemers en klanten te versterken.

Geschenken die zintuigen prikkelen

Geschenken die zintuigen prikkelen zijn een opkomende trend in de wereld van originele relatiegeschenken. Steeds meer bedrijven beseffen dat het belangrijk is om een blijvende indruk achter te laten bij hun klanten en relaties. Door geschenken te kiezen die de zintuigen prikkelen, zoals geurkaarsen met een heerlijke aroma, luxe chocolade met verrassende smaken of een ontspannende massageolie, kunnen bedrijven een unieke ervaring bieden. Deze geschenken zorgen niet alleen voor een moment van genot, maar creëren ook een positieve associatie met het bedrijf. Het prikkelen van de zintuigen is een effectieve manier om de band met klanten te versterken en de loyaliteit te vergroten.

Trend 5: Lokale producten

Streekproducten als relatiegeschenk

Streekproducten als relatiegeschenkEen opkomende trend in originele relatiegeschenken is het gebruik van streekproducten. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun waardering te tonen aan klanten en zakenrelaties door middel van lokale lekkernijen. Het schenken van streekproducten als relatiegeschenk heeft verschillende voordelen. Ten eerste draagt het bij aan het ondersteunen van lokale producenten en het stimuleren van de regionale economie. Daarnaast straalt het gebruik van streekproducten authenticiteit en ambachtelijkheid uit, wat gewaardeerd wordt door ontvangers. Of het nu gaat om heerlijke kaas uit de nabijgelegen boerderij, ambachtelijk gebrouwen bier van de lokale brouwerij of verse honing van de plaatselijke imker, streekproducten bieden een unieke en smaakvolle manier om relaties te versterken en waardering te tonen.

Samenwerking met lokale ambachtslieden

Samenwerking met lokale ambachtslieden is een opkomende trend in de wereld van originele relatiegeschenken. Bedrijven erkennen steeds meer het belang van duurzaamheid en het ondersteunen van lokale gemeenschappen. Door samen te werken met lokale ambachtslieden, kunnen bedrijven unieke en authentieke relatiegeschenken aanbieden aan hun klanten. Deze ambachtslieden hebben vaak jarenlange ervaring en expertise in hun vakgebied, waardoor de relatiegeschenken van hoge kwaliteit zijn. Bovendien draagt deze samenwerking bij aan het behoud van traditionele ambachten en het stimuleren van de lokale economie. Het is een win-win situatie waar zowel bedrijven als ambachtslieden van profiteren.

Geschenken die de lokale economie steunen

Geschenken die de lokale economie steunen zijn een opkomende trend in de wereld van originele relatiegeschenken. Steeds meer bedrijven beseffen het belang van het ondersteunen van lokale ondernemers en gemeenschappen. Door te kiezen voor geschenken die lokaal geproduceerd worden, kunnen bedrijven niet alleen bijdragen aan de groei van de lokale economie, maar ook de banden met de gemeenschap versterken. Denk bijvoorbeeld aan het schenken van producten van lokale ambachtslieden, zoals handgemaakte sieraden, kunstwerken of culinaire lekkernijen. Door deze geschenken te geven, laat een bedrijf zien dat het waarde hecht aan duurzaamheid, authenticiteit en het ondersteunen van lokale talenten. Bovendien kunnen deze geschenken een unieke en persoonlijke touch geven aan de relatie met klanten, partners en medewerkers. Het steunen van de lokale economie is niet alleen goed voor het bedrijfsimago, maar ook voor de gemeenschap als geheel.

Trend 6: Creativiteit

Originele en creatieve geschenkideeën

Originele en creatieve geschenkideeën zijn tegenwoordig erg populair als relatiegeschenken. Bedrijven willen zich onderscheiden en indruk maken op hun klanten en partners. Een van de trends in originele relatiegeschenken is het personaliseren van geschenken. Door het toevoegen van een persoonlijke touch, zoals een gegraveerde naam of logo, wordt het geschenk uniek en speciaal voor de ontvanger. Daarnaast zien we ook steeds vaker duurzame geschenken als trend. Milieuvriendelijke producten, zoals herbruikbare waterflessen of biologisch afbreekbare pennen, worden steeds meer gewaardeerd. Verder zijn er ook originele geschenken die een beleving bieden, zoals een workshop of een culinaire ervaring. Deze geschenken zorgen voor een blijvende herinnering en versterken de band tussen het bedrijf en de ontvanger. Kortom, originele en creatieve geschenkideeën zijn dé manier om op te vallen en een positieve indruk achter te laten.

Kunstzinnige geschenken

Kunstzinnige geschenken zijn een opkomende trend in de wereld van originele relatiegeschenken. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun waardering te tonen met kunstzinnige cadeaus die een unieke en creatieve uitstraling hebben. Deze geschenken kunnen variëren van handgemaakte schilderijen en beeldhouwwerken tot gepersonaliseerde kunstwerken die speciaal zijn ontworpen voor de ontvanger. Kunstzinnige geschenken bieden niet alleen een esthetische waarde, maar ook een emotionele betekenis. Ze laten zien dat het bedrijf aandacht besteedt aan detail en originaliteit, waardoor de relatie met de ontvanger versterkt wordt. Bovendien kunnen kunstzinnige geschenken een blijvende herinnering vormen aan de samenwerking tussen beide partijen. Kortom, kunstzinnige geschenken zijn een geweldige manier om een blijvende indruk achter te laten en de band met relaties te versterken.

Geschenken met een verrassend ontwerp

Geschenken met een verrassend ontwerp zijn een opkomende trend in de wereld van originele relatiegeschenken. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun klanten en zakenrelaties te verrassen met geschenken die niet alleen functioneel zijn, maar ook een uniek en opvallend ontwerp hebben. Denk bijvoorbeeld aan een USB-stick in de vorm van een sleutel, een notitieboekje met een creatieve cover of een mok met een grappige twist. Door te kiezen voor geschenken met een verrassend ontwerp, kunnen bedrijven zich onderscheiden van de massa en een blijvende indruk achterlaten bij de ontvangers. Bovendien tonen ze hiermee hun creativiteit en oog voor detail, wat de waardering en loyaliteit van klanten kan vergroten. Kortom, geschenken met een verrassend ontwerp zijn een uitstekende keuze voor bedrijven die willen opvallen en een positieve indruk willen achterlaten.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen