Gimber: een pittige drank zonder alcohol
02 mei 2020 
in gember
3 min. leestijd

Gimber: een pittige drank zonder alcohol

Inhoudsopgave

 1. Gimber
 2. Hoe gebruik je GIMBER?
 3. Wist je dat?
 4. Winter Hottie
 5. Gimber Champagne
 6. Waarom Gimber
 7. Key Benefits
 8. Tasting Notes
 9. Product Information

Gimber


Het nieuwste alcoholvrije drankje om je dag net dat tikje meer pit te geven. GIMBER is het antwoord op al je ‘ik wil geen alcohol drinken maar er is geen lekkere variant’-situaties. Ken je de frustratie? Het zoveelste event waar je alleen alcohol, limonades met een overdosis suiker of gewoon ‘een waterke’ kan krijgen. Dimitri Oosterlynck kende deze frustratie ook, en zo begon zijn zoektocht naar een alternatief.

Hij stelde een concentraat samen met al het goede van Peruviaanse biogember, citroen en kruiden. Het resultaat was een lekker ver- frissend drankje met een verrassende boost. Al snel vroegen ook vrienden en buren naar het drankje, en zo belandde GIMBER in februari 2018 voor het eerst in de winkel. En daar werd het meteen een succes!

GIMBER als concentraat was oorspronkelijk een ecologische keuze. De ingrediënten ko- men immers hoofdzakelijk uit Latijns- Ame- rika. Geen onnodig transport van water dus. Maar de eigenschappen van het concentraat bleken al snel een extra troef. GIMBER-lo- vers lieten hun creativiteit de vrije loop en verwerkten het drankje in mocktails, cocktails en zelfs hartige of zoete gerechten. Vandaag kan je GIMBER vinden bij de hippere zaken in België en Nederland.

Hoe gebruik je GIMBER

 • Als aperitief of ALCOHOLVRIJE drank wordt GIMBER aangelengd met koel spuitwater.
 • In de zomer kan je ook verfrissende JARS maken met wat fris mineraalwater erbij.
 • Heb je het liever wat warmer? GIMBER is de perfecte basis voor een heerlijke gemberthee en doet het prima als smaakmaker in groene of zwarte thee, kruidenthee en warm appelsap.
 • Als cordial is GIMBER dan weer ideaal voor het maken van mocktails en cocktails
 • ook creatief mee aan de slag kan in wokgerechten en hartige of zoete bereidingen.

Wist je dat?

Confucius, de Chinese filosoof, schreef al in 500 v.C. over gember en nam altijd gember bij de maaltijd. Hij had toen al het belang van gember voor de spijsvertering vastgesteld.
Enkele langeafstandspiloten drinken vandaag GIMBER om scherp te blijven voor ze vliegen. In de week voor hun vlucht vermijden ze immers alcohol, en nu hebben ze een karak- tervol alternatief.

The Perfect Serve

 • 3cl GIMBER
 • 20cl fris spuitwater
 • Thijm / Munt

Winter Hottie

 • 2cl GIMBER
 • 20cl warm water Bonenkruid of citroenverbena

Gimber Champagne

 • 1/2cl GIMBER
 • 1/2cl Vodka
 • Champagne Brut

Waarom Gimber?

Door zijn pittige, kruidige smaak is GIMBER een waardig alternatief voor een glas alcohol. GIMBER heeft met 33 g suiker per 100 ml een vrij laag suikergehalte. Dat is iets minder dan melk en 2-3 keer minder dan appelsap. GIMBER is bijzonder rijk aan vacuümgeperste biogember. Gember is niet alleen lekker, maar ook gezond dankzij de gingerol die het bevat. Zo heeft gember een ontstekingsrem- mende en antibacteriële werking, is het goed voor de spijsvertering, verlaagt het de cholesterol en doet het nog veel meer. GIMBER heeft een PRAL-waarde van -2,7 en is dus een uiterst ontzurend drankje voor het lichaam.

Key Benefits

GIMBER is een concentraat. Hierdoor kan iedereen zijn GIMBER zo robuust of lungo maken als hij zelf wil. Maar ook in de keuken valt er behoorlijk mee te spelen!
Winkels:
Een biologisch premiumproduct waarvoor mensen terugkomen. Het concentraatgegeven is een extra troef voor winkels die inspelen op de korte keten en verpakkingsvermindering. Ook ideaal voor conceptstores en deli’s die graag een wat exclusiever kwaliteits- product aanbieden.
Horeca en events:
Alcoholvrij alternatief met reliëf. Kwaliteitsvolle premiumdrank met originele smaak voor bar en resto. Positionering als biologisch premiumproduct voor evenementen. Easy mixer voor cocktails en mocktails. Interessante marge.
Chefs:
Origineel en supergemakkelijk ingrediënt voor hartige en zoete gerechten. Heerlijk als aperitief en smaakopener. Past prima bij gerechten met zalm of gerijpt vlees, en bij veganistische recepten.

Tasting Notes

Dry and Distinguished with a bite.
GIMBER heeft een mooi uitgelijnde gembersmaak die stevig aanwezig is, maar toch niet te scherp valt. De biocitroenen zorgen voor een frisse, ietwat bittere toets. Het geheel wordt afgerond met de natuurlijke karamelsmaak van de Colombiaanse rietsuiker. Het aroma van GIMBER creëert tot slot een rijpe, zoete en kruidige smaakervaring.

Product Information

 • 0% Alcohol
 • 100% Biologisch
 • Formaten : 2cl, 200ml, 500ml, 700ml SKU DISTRIBUTION : 9 / doos
 • SKU EXPEDITION : 12 / doos
Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen