Hoe zorg je ervoor dat jouw relatiegeschenk wordt gebruikt?
24 juni 2023 
2 min. leestijd

Hoe zorg je ervoor dat jouw relatiegeschenk wordt gebruikt?

Hoe zorg je ervoor dat jouw relatiegeschenk wordt gebruikt?

Bepaal het doel van het relatiegeschenk

Het is belangrijk om het doel van het relatiegeschenk te bepalen voordat je het cadeau geeft. Wil je bijvoorbeeld de naamsbekendheid van je bedrijf vergroten, de klantrelatie versterken of juist een nieuwe klant binnenhalen? Door het doel van het relatiegeschenk te bepalen, kun je gerichter een passend cadeau uitkiezen en de ontvanger beter bereiken. Houd daarbij ook rekening met de doelgroep en de gelegenheid waarvoor het cadeau wordt gegeven. Een goed doordacht relatiegeschenk zal eerder gebruikt worden en zorgt voor een positieve associatie met jouw bedrijf.

Kies een praktisch en bruikbaar geschenk

Een praktisch en bruikbaar geschenk is de sleutel tot succes als het gaat om het zorgen dat jouw relatiegeschenk wordt gebruikt. Denk hierbij aan items zoals pennen, notitieblokken, mokken, USB-sticks en tote bags. Deze items worden dagelijks gebruikt en zijn daarom een goede keuze als relatiegeschenk. Zorg er wel voor dat het geschenk past bij de ontvanger en de branche waarin deze werkzaam is. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een luxe notitieboekje voor een zakelijke klant, terwijl een bedrukte mok juist geschikt is voor een informele relatie. Door te kiezen voor een praktisch en bruikbaar geschenk vergroot je de kans dat jouw relatiegeschenk niet in de prullenbak belandt, maar juist dagelijks wordt gebruikt.

Personaliseer het geschenk

Een andere manier om ervoor te zorgen dat jouw relatiegeschenk wordt gebruikt, is door het te personaliseren. Door het geschenk te voorzien van de naam of het logo van de ontvanger, voelt deze persoon zich speciaal en gewaardeerd. Bovendien vergroot je hiermee de kans dat het geschenk ook daadwerkelijk wordt gebruikt, omdat het een persoonlijke touch heeft gekregen. Er zijn verschillende manieren om een relatiegeschenk te personaliseren, zoals het bedrukken van een mok of het graveren van een pen. Zorg er wel voor dat de personalisatie van goede kwaliteit is, zodat het geschenk er professioneel uitziet en lang meegaat.

Geef het geschenk op het juiste moment

Het juiste moment om een relatiegeschenk te geven is van groot belang. Zorg ervoor dat je het geschenk geeft op een moment dat het relevant is voor de ontvanger. Bijvoorbeeld tijdens een belangrijke meeting, bij het afsluiten van een deal of als bedankje voor een succesvolle samenwerking. Het is ook belangrijk om het geschenk persoonlijk te overhandigen en er een persoonlijke boodschap aan toe te voegen. Op deze manier voelt de ontvanger zich gewaardeerd en zal hij of zij het geschenk eerder gebruiken en positief associëren met jouw bedrijf.

Volg op of het geschenk wordt gebruikt

Het is belangrijk om op te volgen of het relatiegeschenk daadwerkelijk wordt gebruikt. Dit kan door middel van een follow-up e-mail of telefoontje waarin je vraagt hoe het geschenk bevalt. Ook kun je vragen om feedback over het geschenk en of er nog verdere wensen zijn. Door deze opvolging laat je zien dat je betrokken bent bij de relatie en dat je waarde hecht aan de tevredenheid van de ontvanger. Bovendien kun je op deze manier waardevolle informatie verzamelen voor toekomstige relatiegeschenken.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen