10 ideeën voor originele relatiegeschenken
05 juli 2023 
4 min. leestijd

10 ideeën voor originele relatiegeschenken

10 ideeën voor originele relatiegeschenken

1. Personaliseer het geschenk

Een van de beste manieren om indruk te maken met een relatiegeschenk is door het te personaliseren. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, zoals het toevoegen van een bedrijfslogo, de naam van de ontvanger of een persoonlijke boodschap. Door het geschenk te personaliseren, laat je zien dat je aandacht hebt besteed aan de ontvanger en dat je hun relatie waardeert. Bovendien vergroot het de kans dat het geschenk langer wordt bewaard en gebruikt, waardoor de ontvanger regelmatig aan jouw bedrijf zal worden herinnerd. Er zijn talloze mogelijkheden om een relatiegeschenk te personaliseren, van gepersonaliseerde pennen en notitieblokken tot bedrukte mokken en tassen. Het is een eenvoudige maar effectieve manier om je bedrijf te promoten en de relatie met je klanten of partners te versterken.

2. Geef iets duurzaams

Een duurzaam relatiegeschenk is niet alleen goed voor het milieu, maar het laat ook zien dat je als bedrijf bewust bezig bent met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan een herbruikbare waterfles, een bamboe koffiebeker of een gerecyclede notitieboekje. Deze geschenken zijn niet alleen praktisch, maar ook nog eens stijlvol en trendy. Bovendien zullen je klanten of relaties deze geschenken vaak gebruiken, waardoor jouw bedrijfsnaam of logo regelmatig onder de aandacht komt. Kortom, een duurzaam relatiegeschenk is een slimme en verantwoorde keuze.

3. Kies voor lokaal geproduceerde producten

Als je op zoek bent naar een duurzaam relatiegeschenk, overweeg dan om te kiezen voor lokaal geproduceerde producten. Door te kiezen voor lokale producten, steun je niet alleen de lokale economie, maar verminder je ook de CO2-uitstoot die gepaard gaat met het transporteren van goederen over lange afstanden. Bovendien zijn lokale producten vaak uniek en authentiek, waardoor ze een extra persoonlijke touch aan je relatiegeschenk kunnen geven. Denk bijvoorbeeld aan lokale delicatessen, handgemaakte producten of kunstwerken van lokale kunstenaars. Door te kiezen voor lokaal geproduceerde producten, geef je niet alleen een origineel relatiegeschenk, maar draag je ook bij aan een duurzamere wereld.

4. Maak het geschenk functioneel

Een functioneel relatiegeschenk is een geschenk dat de ontvanger daadwerkelijk kan gebruiken in het dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan een notitieboekje, een powerbank of een thermosfles. Door een functioneel geschenk te geven, laat je zien dat je echt hebt nagedacht over wat de ontvanger nodig heeft en dat je wilt dat het geschenk een praktisch doel dient. Bovendien zal de ontvanger het geschenk waarschijnlijk vaak gebruiken, waardoor jouw bedrijfsnaam of logo regelmatig onder de aandacht komt. Kies daarom voor een functioneel relatiegeschenk dat past bij jouw bedrijf en de ontvanger.

5. Geef een ervaring cadeau

Een ervaring cadeau geven is een originele manier om je waardering te tonen. Denk bijvoorbeeld aan een dagje uit naar een pretpark, een wijnproeverij of een kookworkshop. Door een ervaring cadeau te geven, geef je niet alleen een leuk uitje, maar ook een herinnering die blijft hangen. Bovendien kun je de ervaring aanpassen aan de interesses van de ontvanger, waardoor het cadeau extra persoonlijk wordt. Een ervaring cadeau geven is dus een unieke manier om je relaties te verrassen en te laten zien dat je aan ze denkt.

6. Kies voor een geschenk dat past bij de ontvanger

Het is belangrijk om bij het kiezen van een relatiegeschenk rekening te houden met de ontvanger. Wat zijn zijn of haar interesses? Wat past bij de branche waarin de ontvanger werkzaam is? Door hier goed over na te denken, kun je een geschenk kiezen dat echt bij de ontvanger past en daardoor extra gewaardeerd wordt. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een gepersonaliseerde mok voor de koffieliefhebber of een notitieboekje met een opdruk van het bedrijfslogo voor de zakelijke ontvanger. Door te kiezen voor een geschenk dat past bij de ontvanger, laat je zien dat je moeite hebt gedaan om een persoonlijk en attent cadeau te geven.

7. Geef iets wat past bij de tijd van het jaar

Het geven van relatiegeschenken die passen bij de tijd van het jaar kan een slimme zet zijn. Denk bijvoorbeeld aan zomerse items zoals strandballen, zonnebrillen en koeltassen tijdens de warmere maanden. In de winter kun je denken aan warme mutsen, handschoenen en sjaals. Maar ook een kerstpakket met lekkernijen of een gepersonaliseerde agenda voor het nieuwe jaar zijn goede opties. Door rekening te houden met het seizoen, laat je zien dat je aandacht hebt besteed aan het cadeau en dat wordt zeker gewaardeerd.

8. Maak het geschenk creatief

Een creatief relatiegeschenk kan een blijvende indruk achterlaten bij de ontvanger. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde mok met een grappige quote of een bedrukte USB-stick in de vorm van het bedrijfslogo. Ook een zelfgemaakt cadeau kan erg gewaardeerd worden, zoals een handgeschreven kaart of een zelfgebakken lekkernij. Door creatief te zijn met het relatiegeschenk laat je zien dat je moeite hebt gestoken in het cadeau en dat je de ontvanger waardeert.

9. Geef iets wat past bij de branche

Het geven van een relatiegeschenk dat past bij de branche van de ontvanger kan een slimme zet zijn. Zo laat je zien dat je niet alleen aandacht hebt besteed aan het cadeau zelf, maar ook aan de ontvanger en zijn of haar bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde mok voor een koffiebedrijf, of een notitieboekje met het logo van een marketingbureau erop. Door iets te geven wat past bij de branche, maak je niet alleen een goede indruk, maar vergroot je ook de kans dat het cadeau daadwerkelijk gebruikt zal worden.

10. Maak het geschenk persoonlijk

Een persoonlijk relatiegeschenk kan het verschil maken tussen een gewoon cadeau en een cadeau dat echt indruk maakt. Er zijn verschillende manieren om een geschenk persoonlijk te maken. Zo kun je bijvoorbeeld het logo of de naam van het bedrijf op het geschenk laten drukken. Maar je kunt ook denken aan een persoonlijke boodschap of een foto van de ontvanger op het geschenk. Een ander idee is om het geschenk te personaliseren met de favoriete kleur of smaak van de ontvanger. Door een persoonlijk tintje aan het relatiegeschenk te geven, laat je zien dat je echt aandacht hebt besteed aan het cadeau en dat wordt zeker gewaardeerd.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen