Originele relatiegeschenken: zeven trends om in de gaten te houden
24 juni 2023 
2 min. leestijd

Originele relatiegeschenken: zeven trends om in de gaten te houden

Trend 1: Duurzaamheid

Duurzaamheid is een trend die niet meer weg te denken is uit onze maatschappij. Ook in de wereld van relatiegeschenken wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Bedrijven willen graag laten zien dat ze zich bewust zijn van hun impact op het milieu en kiezen daarom voor duurzame relatiegeschenken. Denk hierbij aan producten gemaakt van gerecyclede materialen, biologisch afbreekbare producten of producten die op een duurzame manier zijn geproduceerd. Door te kiezen voor duurzame relatiegeschenken laat een bedrijf zien dat het maatschappelijk verantwoord ondernemen serieus neemt en dat het zich inzet voor een betere wereld.

Trend 2: Personalisatie

Personalisatie is een trend die al een tijdje aan populariteit wint en ook in de wereld van relatiegeschenken niet meer weg te denken is. Het gaat hierbij om het toevoegen van een persoonlijk tintje aan het geschenk, bijvoorbeeld door het bedrukken van de naam van de ontvanger of het toevoegen van een persoonlijke boodschap. Dit zorgt ervoor dat het geschenk niet alleen functioneel is, maar ook een emotionele waarde heeft voor de ontvanger. Bedrijven kunnen hiermee laten zien dat ze hun klanten en relaties echt kennen en waarderen. Er zijn talloze mogelijkheden op het gebied van personalisatie, van subtiele details tot volledig op maat gemaakte geschenken.

Trend 3: Technologie

Trend 3: TechnologieTechnologie blijft zich ontwikkelen en bedrijven maken hier steeds meer gebruik van als het gaat om relatiegeschenken. Denk bijvoorbeeld aan powerbanks, draadloze opladers en USB-sticks met een uniek design. Maar ook virtual reality brillen en smartwatches worden steeds populairder als relatiegeschenk. Door het geven van een technologisch relatiegeschenk laat je zien dat je als bedrijf meegaat met de tijd en dat je oog hebt voor innovatie. Bovendien zijn deze geschenken vaak erg praktisch en worden ze dagelijks gebruikt, wat zorgt voor een langdurige herinnering aan jouw bedrijf.

Trend 4: Beleving

Trend 4: BelevingEen trend die al een tijdje aan populariteit wint, is het geven van relatiegeschenken die een beleving bieden. Denk hierbij aan een workshop, een proeverij of een sportieve activiteit. Het gaat hierbij niet alleen om het cadeau zelf, maar vooral om de ervaring die ermee gepaard gaat. Door een beleving cadeau te doen, laat je zien dat je echt om de relatie geeft en dat je moeite hebt gedaan om iets bijzonders te regelen. Bovendien blijft de herinnering aan de beleving vaak langer hangen dan aan een tastbaar cadeau. Het is wel belangrijk om goed te kijken naar de interesses en voorkeuren van de ontvanger, zodat de beleving ook echt bij hem of haar past.

Trend 5: Lokaal

Trend 5: LokaalEen trend die we steeds vaker zien is het gebruik van lokale producten als relatiegeschenk. Dit past goed bij de groeiende behoefte aan duurzaamheid en het ondersteunen van lokale ondernemers. Denk bijvoorbeeld aan een pakket met streekproducten of een gepersonaliseerde fles wijn van een lokale wijngaard. Door te kiezen voor lokale producten laat je als bedrijf zien dat je betrokken bent bij de gemeenschap en dat je waarde hecht aan duurzaamheid en kwaliteit. Bovendien is het een originele manier om je waardering te tonen aan klanten en relaties.

Trend 6: Gezondheid

Gezondheid is een belangrijk thema geworden in de relatiegeschenkenindustrie. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun klanten en medewerkers gezonde geschenken te geven, zoals fruitmanden, smoothie makers en sportaccessoires. Deze geschenken zijn niet alleen goed voor de gezondheid, maar laten ook zien dat het bedrijf geeft om het welzijn van zijn klanten en medewerkers. Bovendien kunnen gezonde relatiegeschenken helpen om de productiviteit en het welzijn op de werkvloer te verbeteren. Bedrijven die gezonde geschenken geven, laten zien dat ze zich bewust zijn van de impact die een gezonde levensstijl kan hebben op het werk en in het dagelijks leven.

Trend 7: Originaliteit

Trend 7: OriginaliteitOriginaliteit blijft een belangrijke trend als het gaat om relatiegeschenken. Steeds meer bedrijven willen zich onderscheiden van de massa en kiezen daarom voor unieke en opvallende geschenken. Denk bijvoorbeeld aan gepersonaliseerde producten, zoals een mok met de naam van de ontvanger erop of een gepersonaliseerde USB-stick. Ook duurzame en milieuvriendelijke geschenken zijn populair, zoals een herbruikbare waterfles of een bamboe notitieboekje. Door te kiezen voor originele relatiegeschenken laat je als bedrijf zien dat je oog hebt voor detail en dat je bereid bent om net dat beetje extra te doen voor je klanten en relaties.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen