Haspengouw is de Belgische fruitstreek bij uitstek, confituur- en stroopfabriekjes konden er dus ook niet ontbreken.Deze traditie zet men bij Marie-Thérèse en "Gezond van bij ons" verder en wel met grootmoeders recepten.Het is een zeer uitgebreid gamma van geleien en confituren, voor STREEKPRODUCT.BE komen echter enkel de meest klassieke fruitvariëteiten, bij voorkeur hoogstam, in aanmerking. Dit is geen probleem voor Gunther Craninx, hij bevoorraadt zich uit eigen boomgaard, bij de Boomgaardenstichting of lokale producenten. De belangrijkste variëteit voor de confituren zijn wel de typische Gorsemkriek, maar ook namen als Bruine Bigarreau, Bigareau Van Schrieck of Hedelfinger komen voor. Al naargelang de oogst zijn er meer of minder potjes confituur ter beschikking. De producten worden op artisanale wijze bereid zonder toevoeging van bewaarmiddelen, kleurstoffen of smaakstoffen.Agnes groeide op tussen de fruitbomen van haar ouders in Sint-Truiden. Samen met Luc startte ze vervolgens een eigen fruitbedrijf en verwerken bovendien eigen fruit in de producten van het merk “Gezond van bij ons”. Als bedrijf kiezen ze er voor om zo veel als mogelijk zelf te verwerken en vermarkten. Nieuwe aanplantingen worden dan ook gedaan in functie van de verwerking. Hun producten op basis van traditionele Haspengouwse fruitrassen komen in aanmerking voor een erkenning als traditioneel streekproduct.
Haspengouwse confituur kan je van alle soorten fruit maken. Agnes verwerkt traditionele rassen zoals de batard appel of rammelaar die lokaal het eerst vermeld werd in 1931; de bakpeer “roem van Althena” zorgt voor een rode perenconfituur; de confituur van de Haspengouwse pruim sanctus hubertus kan zowel op de boterham als op een vlaai gebruikt worden; zwarte krakers, bigarreau noir, of witbuiken, bigarreau rose et blanc, worden verwerkt in de kersenconfituur.
Het fruit wordt gekookt, minder lang dan vroeger, en al dan niet gemixt. Vervolgens worden suiker, pectine en citroenzuur toegevoegd.