Trends in originele relatiegeschenken: wat is hot en wat niet?
08 juli 2023 
7 min. leestijd

Trends in originele relatiegeschenken: wat is hot en wat niet?

Trend 1: Duurzame relatiegeschenken

Biologisch afbreekbare relatiegeschenken

Biologisch afbreekbare relatiegeschenken winnen steeds meer aan populariteit in de zakelijke wereld. Bedrijven hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, en dit heeft geleid tot een groeiende vraag naar relatiegeschenken die biologisch afbreekbaar zijn. Deze geschenken zijn gemaakt van materialen die op natuurlijke wijze kunnen worden afgebroken, waardoor ze geen schadelijke impact hebben op het milieu. Denk hierbij aan biologisch afbreekbare pennen, notitieboekjes en zelfs USB-sticks. Door te kiezen voor biologisch afbreekbare relatiegeschenken kunnen bedrijven hun groene imago versterken en laten zien dat ze zich inzetten voor een duurzame toekomst. Bovendien worden deze geschenken vaak gewaardeerd door klanten en zakenrelaties, omdat ze laten zien dat het bedrijf bewust bezig is met het milieu. Kortom, biologisch afbreekbare relatiegeschenken zijn een trendy en verantwoorde keuze voor bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Herbruikbare relatiegeschenken

Herbruikbare relatiegeschenken winnen steeds meer aan populariteit in de wereld van zakelijke geschenken. Bedrijven beseffen steeds meer het belang van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, en herbruikbare relatiegeschenken passen perfect in deze trend. Denk bijvoorbeeld aan herbruikbare waterflessen, koffiemokken of boodschappentassen. Deze relatiegeschenken zijn niet alleen praktisch en handig voor de ontvanger, maar dragen ook bij aan het verminderen van afval en het bevorderen van een groen imago. Bovendien kunnen bedrijven hun logo of boodschap op deze herbruikbare relatiegeschenken laten bedrukken, waardoor ze ook nog eens dienen als effectieve marketingtools. Kortom, herbruikbare relatiegeschenken zijn een win-win voor zowel bedrijven als ontvangers.

Eco-vriendelijke verpakkingen

Eco-vriendelijke verpakkingen zijn tegenwoordig een belangrijke trend in de wereld van originele relatiegeschenken. Steeds meer bedrijven en consumenten hechten waarde aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Daarom is het gebruik van verpakkingen die gemaakt zijn van gerecyclede materialen of biologisch afbreekbaar zijn, zeer populair geworden. Deze verpakkingen dragen bij aan het verminderen van afval en het behoud van het milieu. Bovendien stralen ze een positieve boodschap uit naar de ontvangers van de relatiegeschenken, waardoor het imago van het bedrijf wordt versterkt. Het is dus zeker aan te raden om te kiezen voor eco-vriendelijke verpakkingen bij het selecteren van originele relatiegeschenken.

Trend 2: Technologische relatiegeschenken

Smartphone-accessoires

Smartphone-accessoires zijn momenteel ontzettend populair als relatiegeschenk. In een wereld waarin bijna iedereen een smartphone bezit, zijn deze accessoires praktisch en gewild. Denk bijvoorbeeld aan draadloze opladers, handige telefoonhouders voor in de auto, of trendy telefoonhoesjes. Deze accessoires bieden niet alleen gemak en functionaliteit, maar kunnen ook dienen als een stijlvolle manier om een merk of bedrijf te promoten. Door het bedrukken van het logo of de naam van het bedrijf op deze smartphone-accessoires, wordt de naamsbekendheid vergroot en blijft het merk constant in het zicht van de ontvanger. Het is dus geen verrassing dat smartphone-accessoires momenteel een hot item zijn als origineel relatiegeschenk.

Bluetooth-luidsprekers

Bluetooth-luidsprekers zijn momenteel ontzettend populair als origineel relatiegeschenk. Deze draadloze speakers bieden een handige en moderne manier om muziek af te spelen, waar je ook bent. Met hun compacte formaat en draagbaarheid zijn ze ideaal voor zowel binnen- als buitengebruik. Bovendien zijn Bluetooth-luidsprekers verkrijgbaar in verschillende stijlvolle designs en kleuren, waardoor ze perfect kunnen worden aangepast aan de huisstijl van een bedrijf. Of het nu gaat om het beluisteren van muziek tijdens een picknick in het park of het creëren van een sfeervolle ambiance tijdens een zakelijk evenement, Bluetooth-luidsprekers zijn een trendy en gewaardeerd relatiegeschenk dat zeker indruk zal maken op zakenrelaties en werknemers.

Draadloze opladers

Draadloze opladers zijn momenteel ontzettend populair als origineel relatiegeschenk. Met de opkomst van smartphones die draadloos kunnen worden opgeladen, is het gebruik van deze gadgets steeds meer in trek. Draadloze opladers bieden een handige en efficiënte manier om mobiele apparaten op te laden zonder gedoe met kabels. Bovendien zijn ze ook nog eens een duurzaam alternatief, omdat ze het gebruik van wegwerpbatterijen verminderen. Bedrijven kunnen hun merknaam en logo op deze opladers laten bedrukken, waardoor ze een effectieve manier vormen om de naamsbekendheid te vergroten. Kortom, draadloze opladers zijn een trendy en praktisch relatiegeschenk dat zeker in de smaak zal vallen bij zowel klanten als medewerkers.

Trend 3: Personalisatie van relatiegeschenken

Gepersonaliseerde bedrukking

Gepersonaliseerde bedrukking is een trend die steeds populairder wordt in de wereld van originele relatiegeschenken. Bedrijven realiseren zich steeds meer dat het personaliseren van relatiegeschenken een effectieve manier is om hun merk te promoten en een blijvende indruk achter te laten bij klanten en zakenrelaties. Of het nu gaat om het bedrukken van pennen, mokken, tassen of kleding, gepersonaliseerde bedrukking biedt een unieke en persoonlijke touch aan het relatiegeschenk. Door het toevoegen van een bedrijfslogo, slogan of zelfs de naam van de ontvanger, wordt het relatiegeschenk niet alleen functioneel, maar ook een waardevol en memorabel item. Bedrijven die kiezen voor gepersonaliseerde bedrukking laten zien dat ze aandacht besteden aan detail en hun klanten oprecht waarderen. Het is dan ook geen verrassing dat deze trend steeds meer terrein wint en een must-have is geworden bij het kiezen van originele relatiegeschenken.

Individuele namen of initialen

Individuele namen of initialen zijn een trend die steeds populairder wordt in de wereld van originele relatiegeschenken. Het personaliseren van geschenken met de naam of initialen van de ontvanger voegt een persoonlijk tintje toe en maakt het cadeau extra speciaal. Of het nu gaat om gegraveerde pennen, bedrukte mokken of geborduurde handdoeken, het gebruik van individuele namen of initialen zorgt ervoor dat het relatiegeschenk uniek en op maat gemaakt is. Deze trend is vooral geliefd bij bedrijven die hun waardering willen tonen aan hun klanten en medewerkers, en tegelijkertijd een blijvende indruk willen achterlaten. Het personaliseren van relatiegeschenken met individuele namen of initialen is dus zeker hot en een geweldige manier om een persoonlijke touch toe te voegen aan zakelijke geschenken.

Maatwerkopties

Maatwerkopties zijn een essentieel onderdeel geworden van de trends in originele relatiegeschenken. Bedrijven willen zich steeds meer onderscheiden van hun concurrenten en streven naar gepersonaliseerde geschenken die perfect aansluiten bij hun merkidentiteit. Gelukkig zijn er tegenwoordig talloze maatwerkopties beschikbaar om aan deze vraag te voldoen. Van het graveren van bedrijfslogo's op producten tot het creëren van volledig op maat gemaakte geschenken, de mogelijkheden zijn eindeloos. Door te kiezen voor maatwerkopties kunnen bedrijven hun relatiegeschenken een unieke en persoonlijke touch geven, waardoor ze niet alleen indruk maken op hun klanten, maar ook een blijvende herinnering achterlaten.

Trend 4: Gezondheidsgerelateerde relatiegeschenken

Sportaccessoires

Sportaccessoires zijn een populaire keuze geworden als origineel relatiegeschenk. Steeds meer bedrijven erkennen het belang van een gezonde levensstijl en willen hun werknemers en klanten aanmoedigen om actief te blijven. Sportaccessoires zoals bidons, sporttassen en fitnessarmbanden zijn daarom in opkomst. Deze geschenken zijn niet alleen functioneel, maar ook trendy en stijlvol. Ze bieden de ontvangers de mogelijkheid om hun favoriete sport te beoefenen en tegelijkertijd de naamsbekendheid van het bedrijf te vergroten. Of het nu gaat om een sportevenement, een bedrijfsuitje of gewoon om dagelijks gebruik, sportaccessoires zijn een hot item als het gaat om originele relatiegeschenken.

Gezonde snacks

Gezonde snacks zijn tegenwoordig een populaire keuze als origineel relatiegeschenk. Steeds meer mensen zijn bewust bezig met hun gezondheid en willen graag gezonde alternatieven voor traditionele snacks. Daarom is het aanbieden van gezonde snacks als relatiegeschenk een slimme zet. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke gedroogde vruchten, notenmixen of biologische energierepen. Deze gezonde lekkernijen zorgen niet alleen voor een positieve indruk bij de ontvanger, maar laten ook zien dat uw bedrijf begaan is met het welzijn van anderen. Bovendien zijn gezonde snacks vaak verpakt in aantrekkelijke en duurzame verpakkingen, waardoor ze niet alleen lekker zijn, maar ook een milieuvriendelijke uitstraling hebben. Kortom, gezonde snacks zijn een trendy en gewaardeerd relatiegeschenk dat zeker in de smaak zal vallen bij uw klanten en zakenrelaties.

Fitnessabonnementen

Fitnessabonnementen zijn een van de hotste trends op het gebied van originele relatiegeschenken. In een tijd waarin gezondheid en welzijn steeds belangrijker worden, is het aanbieden van fitnessabonnementen aan werknemers en klanten een geweldige manier om hen te stimuleren om actief te blijven. Met een fitnessabonnement kunnen ontvangers genieten van toegang tot hoogwaardige sportscholen, groepslessen en persoonlijke trainers. Het biedt hen de mogelijkheid om hun fitnessdoelen te bereiken en tegelijkertijd hun mentale en fysieke welzijn te verbeteren. Door fitnessabonnementen als relatiegeschenk aan te bieden, laat je zien dat je geeft om het welzijn van je werknemers en klanten, en moedig je hen aan om een gezonde levensstijl te omarmen.

Trend 5: Luxe relatiegeschenken

Exclusieve merkproducten

Exclusieve merkproducten zijn momenteel erg populair als originele relatiegeschenken. Bedrijven willen graag hun waardering tonen aan klanten en partners door middel van hoogwaardige en exclusieve producten. Denk hierbij aan luxe merkartikelen zoals designerhorloges, handtassen van bekende modehuizen en exclusieve elektronica. Deze exclusieve merkproducten stralen niet alleen kwaliteit uit, maar ook een gevoel van luxe en stijl. Ze worden gezien als waardevolle geschenken die de ontvanger zeker zal waarderen. Het geven van exclusieve merkproducten als relatiegeschenk is een trend die steeds meer terrein wint en zorgt voor een blijvende indruk bij de ontvanger.

Premium cadeausets

Premium cadeausets zijn een populaire keuze geworden als originele relatiegeschenken. Deze cadeausets bieden een luxueuze en hoogwaardige uitstraling, waardoor ze perfect zijn om indruk te maken op zakenrelaties en klanten. Ze bevatten vaak een combinatie van verschillende premium items, zoals exclusieve pennen, elegante notitieboekjes en luxe sleutelhangers. Deze cadeausets worden gewaardeerd vanwege hun stijlvolle presentatie en praktische bruikbaarheid. Ze zijn ideaal om de waardering en dankbaarheid te tonen aan belangrijke contacten, terwijl ze tegelijkertijd het merkimago versterken. Het geven van een premium cadeauset is een effectieve manier om een blijvende indruk achter te laten en de banden met zakelijke partners te versterken.

Luxe reisaccessoires

Luxe reisaccessoires zijn momenteel erg populair als originele relatiegeschenken. Steeds meer mensen hechten waarde aan comfort en stijl tijdens het reizen, en daar spelen deze accessoires perfect op in. Denk bijvoorbeeld aan luxe bagagelabels, elegante paspoorthouders en hoogwaardige reiskussens. Deze items zijn niet alleen praktisch, maar stralen ook een gevoel van luxe en exclusiviteit uit. Door uw klanten of zakenrelaties te verrassen met luxe reisaccessoires als relatiegeschenk, laat u zien dat u oog heeft voor detail en kwaliteit. Bovendien zullen zij deze accessoires met trots gebruiken tijdens hun reizen, waardoor uw merknaam op een positieve manier wordt geassocieerd met comfort en stijl.

Trend 6: Milieuvriendelijke verpakkingen

Recyclebare materialen

Recyclebare materialen zijn tegenwoordig een belangrijke trend in de wereld van originele relatiegeschenken. Steeds meer bedrijven en consumenten hechten waarde aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Het gebruik van recyclebare materialen in relatiegeschenken draagt bij aan het verminderen van afval en het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Denk bijvoorbeeld aan relatiegeschenken gemaakt van gerecyclede kunststoffen, papier of karton. Deze materialen kunnen na gebruik opnieuw worden verwerkt tot nieuwe producten, waardoor de levenscyclus wordt verlengd en de impact op het milieu wordt verminderd. Daarnaast stralen relatiegeschenken van recyclebare materialen ook een positieve boodschap uit naar de ontvangers, namelijk dat het bedrijf zich bewust is van het belang van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Minimalistische verpakkingen

Minimalistische verpakkingen zijn momenteel een opkomende trend in de wereld van originele relatiegeschenken. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun geschenken te verpakken in eenvoudige en strakke verpakkingen, zonder al te veel poespas. Deze minimalistische benadering zorgt voor een moderne en stijlvolle uitstraling, die perfect past bij de huidige tijdgeest. Bovendien sluit het aan bij de groeiende behoefte aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, aangezien minimalistische verpakkingen vaak gemaakt zijn van gerecyclede materialen en minder afval genereren. Door te kiezen voor minimalistische verpakkingen kunnen bedrijven hun relatiegeschenken een eigentijdse en milieubewuste uitstraling geven, waardoor ze zowel bij klanten als bij medewerkers in de smaak zullen vallen.

Verpakkingen zonder plastic

Verpakkingen zonder plastic zijn momenteel een belangrijke trend in de wereld van originele relatiegeschenken. Steeds meer bedrijven en consumenten zijn zich bewust van de schadelijke effecten van plastic op het milieu en streven naar duurzamere alternatieven. In plaats van traditionele plastic verpakkingen, kiezen velen nu voor milieuvriendelijke opties zoals gerecyclede kartonnen dozen, biologisch afbreekbare zakjes of herbruikbare stoffen tasjes. Deze verpakkingen zonder plastic dragen niet alleen bij aan het verminderen van de plastic afvalberg, maar geven ook een positief imago aan het bedrijf dat ze gebruikt. Door te kiezen voor verpakkingen zonder plastic laten bedrijven zien dat ze begaan zijn met het milieu en dat ze streven naar een duurzamere toekomst.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen