Trends en inspiratie voor originele relatiegeschenken
05 juli 2023 
7 min. leestijd

Trends en inspiratie voor originele relatiegeschenken

Trend 1: Duurzame relatiegeschenken

Eco-vriendelijke materialen

Eco-vriendelijke materialen worden steeds populairder als het gaat om originele relatiegeschenken. Bedrijven willen graag hun betrokkenheid tonen bij duurzaamheid en milieubewustzijn, en het gebruik van eco-vriendelijke materialen is een effectieve manier om dit te doen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals gerecyclede materialen, biologisch afbreekbare producten en duurzaam geproduceerde artikelen. Denk bijvoorbeeld aan pennen gemaakt van gerecycled papier, waterflessen van bamboe of tote bags van biologisch katoen. Door te kiezen voor eco-vriendelijke materialen als relatiegeschenk, laat een bedrijf zien dat het geeft om het milieu en draagt het bij aan een duurzamere toekomst.

Herbruikbare producten

Herbruikbare producten zijn een populaire trend geworden in de wereld van relatiegeschenken. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om duurzame en milieuvriendelijke geschenken te geven aan hun klanten en zakenrelaties. Herbruikbare producten, zoals waterflessen, koffiemokken en boodschappentassen, zijn niet alleen praktisch, maar ook een bewuste keuze voor het verminderen van afval en het bevorderen van een groen imago. Deze producten kunnen worden bedrukt met het logo of de naam van het bedrijf, waardoor ze niet alleen functioneel zijn, maar ook dienen als een effectieve vorm van reclame. Door te kiezen voor herbruikbare producten als relatiegeschenk, laat een bedrijf zien dat het begaan is met het milieu en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Biologisch afbreekbare opties

Biologisch afbreekbare opties zijn tegenwoordig steeds populairder als het gaat om originele relatiegeschenken. Bedrijven willen steeds vaker duurzame en milieuvriendelijke producten aanbieden aan hun klanten en partners. Biologisch afbreekbare relatiegeschenken bieden een uitstekende oplossing, omdat ze gemaakt zijn van materialen die op natuurlijke wijze kunnen worden afgebroken zonder schadelijke stoffen achter te laten. Denk hierbij aan biologisch afbreekbare pennen, notitieboekjes, tassen en zelfs USB-sticks. Deze relatiegeschenken zijn niet alleen goed voor het milieu, maar dragen ook bij aan het imago van het bedrijf als een verantwoordelijke en bewuste organisatie. Door te kiezen voor biologisch afbreekbare opties, kunnen bedrijven hun waardering tonen voor duurzaamheid en tegelijkertijd een positieve indruk achterlaten bij hun ontvangers.

Trend 2: Technologische gadgets

Smartphone-accessoires

Smartphone-accessoires zijn tegenwoordig onmisbaar geworden in ons dagelijks leven. Ze bieden niet alleen bescherming voor onze geliefde apparaten, maar ook extra functionaliteit en stijl. Het is dan ook geen verrassing dat smartphone-accessoires een populair en trendy relatiegeschenk zijn geworden. Van draadloze opladers en Bluetooth-headsets tot trendy telefoonhoesjes en handige popsockets, er is een breed scala aan opties om uit te kiezen. Door uw klanten en zakenrelaties te voorzien van originele smartphone-accessoires als relatiegeschenk, laat u zien dat u op de hoogte bent van de laatste trends en technologieën. Bovendien zullen zij uw geschenk dagelijks gebruiken, waardoor uw bedrijfsnaam en logo constant in beeld blijven. Kortom, smartphone-accessoires zijn een slimme keuze voor een origineel relatiegeschenk.

Bluetooth-luidsprekers

Bluetooth-luidsprekers zijn een populaire keuze geworden als origineel relatiegeschenk. Deze draadloze luidsprekers bieden de mogelijkheid om overal en altijd van muziek te genieten. Met hun compacte formaat en draagbaarheid zijn ze perfect voor zowel binnen- als buitengebruik. Bovendien kunnen ze eenvoudig worden verbonden met smartphones, tablets en andere apparaten via Bluetooth-technologie. Hierdoor kunnen ontvangers van dit geschenk hun favoriete nummers afspelen zonder gedoe met kabels. Met een breed scala aan stijlvolle ontwerpen en merken om uit te kiezen, kunnen Bluetooth-luidsprekers worden aangepast aan de voorkeuren van de ontvanger. Of het nu gaat om een zakelijke partner, werknemer of klant, een Bluetooth-luidspreker zal zeker gewaardeerd worden als een trendy en praktisch relatiegeschenk.

USB-oplaadkabels

USB-oplaadkabels zijn tegenwoordig een populair en praktisch relatiegeschenk. Met de opkomst van smartphones, tablets en andere elektronische apparaten is de vraag naar oplaadkabels enorm toegenomen. Het gebruik van USB-oplaadkabels als relatiegeschenk biedt bedrijven de mogelijkheid om hun merk dagelijks onder de aandacht te brengen van hun klanten en zakenrelaties. Daarnaast zijn USB-oplaadkabels verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen en lengtes, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden aangepast aan de huisstijl van een bedrijf. Of het nu gaat om een compacte sleutelhangerkabel of een multifunctionele kabel met meerdere aansluitingen, USB-oplaadkabels zijn een trendy en inspirerend relatiegeschenk dat zeker gewaardeerd zal worden door ontvangers.

Trend 3: Personalisatie

Gepersonaliseerde naamgravures

Gepersonaliseerde naamgravures zijn een populaire trend geworden in de wereld van originele relatiegeschenken. Het graveren van namen op verschillende items, zoals pennen, sleutelhangers en glazen, voegt een persoonlijk en uniek element toe aan het geschenk. Deze gravures kunnen worden aangepast aan de voorkeuren van de ontvanger, waardoor het relatiegeschenk nog specialer wordt. Of het nu gaat om het graveren van de naam van een klant, medewerker of zakenpartner, gepersonaliseerde naamgravures bieden een geweldige manier om een blijvende indruk achter te laten en de relatie te versterken. Bovendien kunnen deze gravures dienen als een effectieve marketingtool, omdat ze de naamsbekendheid van het bedrijf vergroten wanneer het geschenk wordt gebruikt of getoond. Kortom, gepersonaliseerde naamgravures zijn een eigentijdse en inspirerende keuze voor originele relatiegeschenken.

Bedrijfslogo op producten

Een van de meest populaire trends op het gebied van originele relatiegeschenken is het plaatsen van het bedrijfslogo op producten. Het toevoegen van het bedrijfslogo aan relatiegeschenken biedt verschillende voordelen. Ten eerste zorgt het voor een effectieve manier van branding, waarbij het logo van het bedrijf op een subtiele en professionele manier wordt gepresenteerd. Dit vergroot de naamsbekendheid en herkenbaarheid van het bedrijf bij zowel bestaande als potentiële klanten. Daarnaast kan het bedrijfslogo op producten ook dienen als een vorm van reclame, aangezien de ontvangers van de relatiegeschenken het logo vaak zullen zien en hierdoor aan het bedrijf zullen worden herinnerd. Het plaatsen van het bedrijfslogo op producten is dus een effectieve strategie om de merkidentiteit te versterken en de zakelijke relaties te bevorderen.

Individuele boodschappen

Individuele boodschappen zijn een geweldige manier om een persoonlijke touch toe te voegen aan relatiegeschenken. Door het toevoegen van een gepersonaliseerde boodschap, zoals de naam van de ontvanger of een speciale boodschap, creëer je een uniek en memorabel cadeau. Of het nu gaat om een bedankje voor een klant of een blijk van waardering voor een medewerker, een relatiegeschenk met een individuele boodschap laat zien dat je de ontvanger echt waardeert. Bovendien kan het ook helpen om de band met je klanten of medewerkers te versterken, omdat ze zich speciaal en gewaardeerd voelen. Overweeg daarom om individuele boodschappen toe te voegen aan je relatiegeschenken en maak een blijvende indruk.

Trend 4: Gezondheidsgerelateerde geschenken

Sportaccessoires

Sportaccessoires zijn een populair en veelzijdig relatiegeschenk dat perfect is voor sportliefhebbers. Of het nu gaat om een gepersonaliseerde bidon, een sporttas met bedrijfslogo of een handige fitness tracker, deze accessoires bieden een praktische en stijlvolle manier om uw merk te promoten. Bovendien kunnen sportaccessoires worden aangepast aan de specifieke behoeften van uw doelgroep, waardoor ze een effectieve manier zijn om uw klanten en medewerkers te motiveren om actief te blijven. Of het nu gaat om een teambuilding-evenement, een sportieve bedrijfsuitdaging of gewoon om het bevorderen van een gezonde levensstijl, sportaccessoires zijn een geweldige keuze voor originele relatiegeschenken.

Gezonde snacks

Gezonde snacks zijn een populaire keuze geworden als origineel relatiegeschenk. Steeds meer bedrijven erkennen het belang van een gezonde levensstijl en willen hun waardering tonen door gezonde snacks aan te bieden. Deze snacks zijn niet alleen lekker, maar ook voedzaam en bevorderen de productiviteit en het welzijn van werknemers. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke gedroogde vruchten, notenmixen of biologische energierepen. Door gezonde snacks als relatiegeschenk te geven, laat een bedrijf zien dat ze begaan zijn met de gezondheid en het welzijn van hun relaties. Het is een trendy en inspirerend cadeau-idee dat zeker gewaardeerd zal worden.

Waterflessen met infuser

Waterflessen met infuser zijn een populaire keuze als origineel relatiegeschenk. Deze flessen zijn voorzien van een speciale infuser waarin fruit, groenten of kruiden kunnen worden toegevoegd om water een heerlijke smaak te geven. Dit maakt het drinken van water niet alleen gezond, maar ook lekker en verfrissend. Bovendien zijn waterflessen met infuser duurzaam en milieuvriendelijk, omdat ze herbruikbaar zijn en het gebruik van plastic wegwerpflessen verminderen. Met uw bedrijfslogo op deze waterflessen kunt u niet alleen uw waardering tonen aan uw klanten en zakenrelaties, maar ook bijdragen aan een gezonde levensstijl en een duurzame toekomst.

Trend 5: Luxe relatiegeschenken

Premium pennen

Premium pennen zijn een populaire keuze als het gaat om originele relatiegeschenken. Deze hoogwaardige pennen stralen professionaliteit en stijl uit, waardoor ze perfect zijn voor zakelijke relaties en klanten. Met een premium pen als relatiegeschenk laat je zien dat je waarde hecht aan kwaliteit en vakmanschap. Bovendien kunnen premium pennen vaak worden gepersonaliseerd met een bedrijfslogo of naam, waardoor ze een uniek en persoonlijk cadeau worden. Of het nu gaat om een luxe vulpen of een elegante balpen, premium pennen zijn een tijdloos geschenk dat zeker indruk zal maken.

Lederen accessoires

Lederen accessoires zijn een tijdloze keuze als het gaat om originele relatiegeschenken. Ze stralen elegantie en stijl uit, waardoor ze perfect zijn voor zowel mannen als vrouwen. Denk bijvoorbeeld aan lederen portemonnees, sleutelhangers of notitieboekjes. Deze accessoires kunnen gepersonaliseerd worden met het logo of de naam van het bedrijf, waardoor ze een uniek en persoonlijk cadeau worden. Daarnaast zijn lederen accessoires duurzaam en van hoge kwaliteit, waardoor ze lang meegaan en de ontvanger er lang plezier van zal hebben. Kortom, lederen accessoires zijn een uitstekende keuze voor originele relatiegeschenken die zowel praktisch als stijlvol zijn.

Exclusieve wijnsets

Exclusieve wijnsets zijn een populaire keuze als het gaat om originele relatiegeschenken. Deze sets bieden een luxueuze en verfijnde uitstraling, waardoor ze perfect zijn voor het verrassen van belangrijke klanten of het bedanken van waardevolle zakenrelaties. Met een exclusieve wijnset kunnen ontvangers genieten van een heerlijke fles wijn, samen met bijpassende accessoires zoals een kurkentrekker, wijnstopper en wijnschenker. Deze sets zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen, zoals elegant hout, roestvrij staal of leer, waardoor er voor elke smaak en voorkeur een geschikte optie is. Of het nu gaat om een jubileum, een feestelijke gelegenheid of gewoon als blijk van waardering, een exclusieve wijnset zal zeker indruk maken en een blijvende herinnering achterlaten.

Trend 6: Milieuvriendelijke verpakkingen

Recyclebare materialen

Recyclebare materialen zijn tegenwoordig een belangrijke trend in de wereld van originele relatiegeschenken. Bedrijven en organisaties streven ernaar om duurzamer te zijn en hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Door te kiezen voor relatiegeschenken gemaakt van recyclebare materialen, zoals gerecycled papier, karton, glas of plastic, kunnen zij bijdragen aan een circulaire economie en het verminderen van afval. Deze relatiegeschenken zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook nog eens uniek en origineel. Denk bijvoorbeeld aan notitieboekjes gemaakt van gerecycled papier, drinkflessen van gerecycled plastic of glazen potjes gevuld met duurzame goodies. Het gebruik van recyclebare materialen in relatiegeschenken is een geweldige manier om een positieve boodschap uit te dragen en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Biologisch afbreekbare verpakkingen

Biologisch afbreekbare verpakkingen zijn een groeiende trend in de wereld van relatiegeschenken. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun geschenken te verpakken in materialen die op natuurlijke wijze kunnen afbreken, zonder schadelijke gevolgen voor het milieu. Deze verpakkingen worden vaak gemaakt van biologisch afbreekbare kunststoffen, zoals PLA (polymelkzuur) of composteerbaar karton. Naast het verminderen van de ecologische impact, stralen deze verpakkingen ook een milieubewuste boodschap uit naar de ontvangers van de relatiegeschenken. Door te kiezen voor biologisch afbreekbare verpakkingen laten bedrijven zien dat ze duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en zich bewust zijn van de noodzaak om onze planeet te beschermen.

Minimalistisch ontwerp

Minimalistisch ontwerp is een trend die steeds populairder wordt in de wereld van relatiegeschenken. Deze stijl kenmerkt zich door eenvoud, strakke lijnen en een minimalistisch kleurenpalet. Het minimalistische ontwerp zorgt voor een moderne en stijlvolle uitstraling van relatiegeschenken. Denk bijvoorbeeld aan een elegante pen met een slank design en een subtiele gravure van het bedrijfslogo. Ook notitieboekjes met een minimalistische cover en een ingetogen kleurenschema zijn erg in trek. Door te kiezen voor een minimalistisch ontwerp, stralen relatiegeschenken een gevoel van rust en verfijning uit, waardoor ze perfect passen bij bedrijven die een eigentijdse en minimalistische uitstraling willen creëren.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen