Wat zijn de meest populaire relatiegeschenken en waarom?
24 juni 2023 
6 min. leestijd

Wat zijn de meest populaire relatiegeschenken en waarom?

Wat zijn relatiegeschenken?

Definitie van relatiegeschenken

Relatiegeschenken zijn cadeaus die bedrijven geven aan hun klanten, partners of werknemers om hun waardering te tonen en de relatie te versterken. Het doel van relatiegeschenken is om een positieve indruk achter te laten en de ontvanger te laten zien dat ze gewaardeerd worden. Relatiegeschenken kunnen verschillende vormen aannemen, van praktische items zoals pennen en notitieblokken tot luxe cadeaus zoals champagne en horloges. Het is belangrijk om te onthouden dat relatiegeschenken niet bedoeld zijn als omkoping, maar als een manier om de relatie tussen bedrijven en hun klanten te verbeteren.

Waarom zijn relatiegeschenken belangrijk?

Relatiegeschenken zijn belangrijk omdat ze een manier zijn om waardering te tonen aan klanten, partners en werknemers. Het geven van een relatiegeschenk kan een positieve indruk achterlaten en kan helpen bij het versterken van de relatie tussen beide partijen. Bovendien kan het geven van een relatiegeschenk bijdragen aan het vergroten van de naamsbekendheid van een bedrijf. Door het bedrukken van het logo of de bedrijfsnaam op het geschenk, wordt het bedrijf op een positieve manier gepromoot. Kortom, relatiegeschenken zijn een effectieve manier om relaties te onderhouden en de zichtbaarheid van een bedrijf te vergroten.

De meest populaire relatiegeschenken

1. Pennen

Pennen zijn een van de meest populaire relatiegeschenken en dat is niet zonder reden. Ze zijn praktisch en worden dagelijks gebruikt, waardoor de ontvanger regelmatig aan het bedrijf zal worden herinnerd. Daarnaast zijn pennen relatief goedkoop en kunnen ze in grote hoeveelheden worden besteld, wat ze ideaal maakt voor bedrijven die op zoek zijn naar een budgetvriendelijk relatiegeschenk. Bovendien kunnen pennen worden gepersonaliseerd met het logo of de naam van het bedrijf, waardoor ze een effectieve marketingtool worden. Kortom, pennen zijn een slimme keuze als het gaat om relatiegeschenken.

2. Notitieboekjes

Notitieboekjes zijn een van de meest populaire relatiegeschenken omdat ze praktisch en veelzijdig zijn. Ze kunnen worden gebruikt voor notities, aantekeningen, to-do lijsten en nog veel meer. Bovendien zijn notitieboekjes vaak compact en draagbaar, waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn naar vergaderingen, conferenties en andere zakelijke evenementen. Door uw bedrijfslogo of -naam op een notitieboekje te laten bedrukken, kunt u uw merk op een subtiele maar effectieve manier promoten. Het is een relatiegeschenk dat zowel praktisch als stijlvol is en daarom zeer gewaardeerd wordt door klanten en zakenpartners.

3. USB-sticks

USB-sticks zijn een populair relatiegeschenk omdat ze handig en praktisch zijn. Ze zijn gemakkelijk mee te nemen en kunnen worden gebruikt om bestanden op te slaan en over te dragen. Bovendien kunnen USB-sticks worden bedrukt met het logo of de naam van het bedrijf, waardoor ze een effectieve marketingtool worden. USB-sticks zijn ook verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende doeleinden en doelgroepen. Of het nu gaat om een kleine USB-stick voor dagelijks gebruik of een grotere voor het opslaan van grote bestanden, er is voor elk wat wils.

4. Mokken

Mokken zijn een van de meest populaire relatiegeschenken vanwege hun veelzijdigheid en bruikbaarheid. Ze kunnen worden gebruikt voor koffie, thee, soep en andere warme dranken, en zijn daarom een praktisch cadeau voor dagelijks gebruik. Bovendien kunnen mokken worden bedrukt met het logo of de boodschap van het bedrijf, waardoor ze een effectieve manier zijn om de merkbekendheid te vergroten. Mokken zijn ook verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en materialen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende doeleinden en doelgroepen. Kortom, mokken zijn een tijdloos en nuttig relatiegeschenk dat altijd gewaardeerd wordt.

5. Sleutelhangers

Sleutelhangers zijn een van de meest populaire relatiegeschenken vanwege hun praktische toepassing. Ze zijn handig om sleutels georganiseerd te houden en gemakkelijk te vinden. Bovendien zijn sleutelhangers vaak klein en draagbaar, waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn. Bedrijven kunnen hun logo of merknaam op de sleutelhanger laten bedrukken, waardoor het een effectieve manier is om hun merk te promoten. Sleutelhangers zijn ook relatief goedkoop in vergelijking met andere relatiegeschenken, waardoor ze een populaire keuze zijn voor bedrijven met een beperkt budget.

Waarom zijn deze relatiegeschenken populair?

1. Nuttig en praktisch

Relatiegeschenken die nuttig en praktisch zijn, worden vaak gewaardeerd door de ontvangers. Denk bijvoorbeeld aan pennen, notitieblokken, USB-sticks en mokken. Deze geschenken zijn niet alleen handig in het dagelijks leven, maar kunnen ook worden gebruikt op het werk. Door het logo of de naam van het bedrijf op het relatiegeschenk te plaatsen, wordt de naamsbekendheid vergroot en blijft het bedrijf top-of-mind bij de ontvanger. Bovendien zijn deze geschenken vaak betaalbaar en kunnen ze in grote aantallen worden besteld, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende gelegenheden en doeleinden.

2. Budgetvriendelijk

Relatiegeschenken hoeven niet duur te zijn om indruk te maken. Er zijn tal van budgetvriendelijke opties die nog steeds gewaardeerd worden door klanten en relaties. Denk bijvoorbeeld aan bedrukte pennen, notitieblokken, sleutelhangers of USB-sticks. Deze geschenken zijn praktisch en kunnen dagelijks gebruikt worden, waardoor de ontvanger regelmatig aan uw bedrijf zal denken. Bovendien zijn deze geschenken vaak in grote aantallen te bestellen, waardoor de prijs per stuk laag blijft. Kortom, ook met een beperkt budget zijn er genoeg mogelijkheden om uw relaties te verrassen met een leuk en nuttig geschenk.

3. Gemakkelijk te personaliseren

Relatiegeschenken zijn een geweldige manier om de banden met klanten en partners te versterken. Een van de belangrijkste voordelen van relatiegeschenken is dat ze gemakkelijk te personaliseren zijn. Bedrijven kunnen hun logo of merknaam op de geschenken laten drukken, waardoor ze een blijvende indruk achterlaten bij de ontvanger. Bovendien kunnen bedrijven ook kiezen voor gepersonaliseerde geschenken die passen bij de interesses en voorkeuren van de ontvanger. Dit maakt het geschenk niet alleen persoonlijker, maar ook relevanter en waardevoller voor de ontvanger. Gemakkelijk te personaliseren relatiegeschenken zijn daarom een populaire keuze voor bedrijven die hun klanten en partners willen verrassen en bedanken.

4. Breed inzetbaar

Relatiegeschenken die breed inzetbaar zijn, zijn altijd een goede keuze. Denk bijvoorbeeld aan een bedrukte pen of een notitieblok. Deze geschenken kunnen gebruikt worden op kantoor, thuis of onderweg. Ook een bedrukte mok of waterfles is breed inzetbaar en zal vaak gebruikt worden. Door te kiezen voor relatiegeschenken die breed inzetbaar zijn, vergroot je de kans dat jouw geschenk vaak gebruikt wordt en dus zichtbaar is voor een groot publiek.

5. Positieve associatie

Relatiegeschenken hebben vaak als doel om een positieve associatie te creëren tussen het bedrijf en de ontvanger. Door het geven van een relatiegeschenk laat het bedrijf zien dat zij waarde hechten aan de relatie met de ontvanger en dat zij graag iets extra's doen om deze relatie te versterken. Populaire relatiegeschenken die deze positieve associatie kunnen creëren zijn bijvoorbeeld luxe pennen, notitieboekjes of een gepersonaliseerde mok. Door deze geschenken te geven, wordt de ontvanger herinnerd aan het bedrijf en zal deze eerder geneigd zijn om zaken te doen met het bedrijf in de toekomst.

Hoe kies je het juiste relatiegeschenk?

1. Ken je doelgroep

Het is belangrijk om je doelgroep te kennen bij het kiezen van relatiegeschenken. Denk na over wie je wilt bereiken en wat hun interesses en behoeften zijn. Als je bijvoorbeeld een jongere doelgroep hebt, kunnen technologische gadgets zoals powerbanks en oordopjes populair zijn. Voor een meer zakelijke doelgroep kunnen luxe pennen en notitieboekjes een goede keuze zijn. Door je doelgroep te begrijpen, kun je relatiegeschenken kiezen die hen aanspreken en waarderen.

2. Bepaal je budget

Als je een budget hebt vastgesteld voor je relatiegeschenken, kun je gerichter gaan zoeken naar passende cadeaus. Het is belangrijk om te bedenken wat voor indruk je wilt achterlaten bij de ontvanger en hoeveel je wilt uitgeven per persoon. Een kleinigheidje kan al een groot gebaar zijn, maar soms is het ook goed om wat meer uit te geven voor een luxer cadeau. Door je budget te bepalen, kun je ook voorkomen dat je te veel uitgeeft en onnodig geld verspilt.

3. Kies voor kwaliteit

Als het gaat om relatiegeschenken, is het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit. Door te investeren in hoogwaardige producten, laat je zien dat je waarde hecht aan de relatie met je klanten of partners. Bovendien zorgt een kwalitatief relatiegeschenk voor een positieve associatie met jouw bedrijf of merk. Denk bijvoorbeeld aan luxe pennen, duurzame tassen of hoogwaardige elektronica. Door te kiezen voor kwaliteit, maak je een blijvende indruk en vergroot je de kans op een succesvolle samenwerking in de toekomst.

4. Personaliseer het geschenk

Een manier om ervoor te zorgen dat jouw relatiegeschenk extra speciaal wordt, is door het te personaliseren. Dit kan bijvoorbeeld door het toevoegen van een bedrijfslogo of de naam van de ontvanger. Door het geschenk te personaliseren, laat je zien dat je moeite hebt gedaan om iets unieks en persoonlijks te geven. Dit kan de ontvanger een gevoel van waardering geven en de relatie tussen jou en de ontvanger versterken. Bovendien kan het personaliseren van het geschenk ook zorgen voor meer naamsbekendheid voor jouw bedrijf.

5. Denk aan de verpakking

De verpakking van een relatiegeschenk kan net zo belangrijk zijn als het geschenk zelf. Een mooie verpakking kan de waarde van het geschenk verhogen en de ontvanger een extra gevoel van waardering geven. Daarnaast kan de verpakking ook dienen als een manier om het merk of bedrijf te promoten. Een verpakking met het logo of de naam van het bedrijf erop kan de ontvanger eraan herinneren waar het geschenk vandaan komt en kan zelfs leiden tot meer naamsbekendheid. Het is dus belangrijk om na te denken over de verpakking en te zorgen voor een mooie en gepersonaliseerde presentatie van het relatiegeschenk.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen