Yakelos
Olijfolie
Bert Vissers
Olijfolie
08/06/2023
2 min
0

Yakelos: werelds beste 100% Biologische Olijfolie Extra Virgin

08/06/2023
2 min
0

Biologische Olijfolie Extra Virgin

Biologische olijfolie extra virgin is een gezonde en voedzame toevoeging aan ieders dieet. Olijfolie is een belangrijk onderdeel van de traditionele mediterrane keuken, maar het is ook een veelzijdig product dat in veel andere gerechten kan worden gebruikt. Olijfolie is een bron van veel gezonde voedingsstoffen, waaronder vitamine E, antioxidanten en gezonde vetten. Bovendien heeft olijfolie een lange geschiedenis van gebruik bij het verlichten van gezondheidsproblemen, waaronder hart- en vaatziekten, obesitas, diabetes en kanker. Deze voordelen maken biologische olijfolie extra virgin een populaire keuze voor veel mensen.

Yakelos staat voor producten die 100% biologisch zijn en direct afkomstig van olijfbomen in Tunesië. Daar wordt Yakelos olijfolie door de lokale boeren geproduceerd. Binnen een aantal uur van plukken worden de olijven gewassen vervolgens koudgeperst onder de 22graden hierdoor blijft de zuurgraad laag en de kwaliteit zeer hoog. Zuurgraad onder de 0,8% vitamines en mineralen blijven bewaard.

Wat is biologische olijfolie extra virgin?

Biologische olijfolie extra virgin is een soort olijfolie die is gemaakt van olijven die zijn geoogst voordat ze rijp zijn. Deze olijven worden vervolgens met koude persing gemaakt, waardoor de olie zijn volle aroma en smaak behoudt. Bovendien bevat deze olie geen chemische toevoegingen of kunstmatige smaakstoffen. In tegenstelling tot andere soorten olijfolie, heeft biologische olijfolie extra virgin een lagere zuurgraad, waardoor het een zachtere smaak heeft. Bovendien bevat de olie meer voedingsstoffen dan andere soorten olijfolie. 

Biologische landbouw is een manier om voedsel te produceren die de draagkracht van de bodem en de natuurlijke levenscycli respecteert. Bioboeren werken zo natuurlijk mogelijk en minimaliseren de menselijke impact op het milieu. 

 • Gezond genieten 
 • Goed voor het milieu 
 • Lekker puur 
 • Vriendelijk voor dieren 100% 
 • Duurzame toekomst


Waarom biologische olijfolie extra virgin gebruiken?

Biologische olijfolie extra virgin is een gezond en voedzaam voedingsmiddel dat veel voordelen biedt. De olie bevat veel vitamine E, antioxidanten en gezonde vetten, waardoor het een goede bron van voedingsstoffen is. Bovendien heeft olijfolie lagere zuurgraad dan andere soorten olijfolie, waardoor het een zachtere smaak heeft. Daarnaast heeft olijfolie een lange geschiedenis van gebruik bij het verlichten van gezondheidsproblemen, waaronder hart- en vaatziekten, obesitas, diabetes en kanker. Bovendien is biologische olijfolie extra virgin een veelzijdig product dat in veel gerechten kan worden gebruikt, waardoor het een populaire keuze is voor veel mensen.

Terra delyssa behoort tot 's werelds beste olijfoliën: AWARD WINNER 2022

Terra Delyssa heeft meerdere prijzen gewonnen tijdens de NYIOOC World Olive Oil Competition 2022 De NYIOOC World Olive Oil Competition, die elk voorjaar in New York wordt gehouden, is 's werelds grootste en meest prestigieuze olijfoliewedstrijd en de jaarlijkse lijst van prijswinnaars wordt beschouwd als de gezaghebbende gids voor de beste extra virgin olijfolie van het jaar. Terra Delyssa is te vinden op de officiële index van 's werelds beste olijfoliën. 

 • NEW YORK GOLD AWARD 2022/2023 
 • LONDEN SILVER AWARD 2020 /2021/ 2022 
 • CANADA GOLD QUALITY 2022 
 • BERLIJN ZILVER AWARD 2022 
 • JAPAN GOLD AWARD 2022 
 • ZURICH BRONZE AWARD 2022

Yakelos Missie

Olijfboomgaarden zo ver het oog reikt. Dat is zeker geen beeld dat je in verband brengt met Tunesië, maar het is het wel de werkelijkheid. Bijna 100 miljoen olijfbomen staan met hun wortels in dat Noord-Afrikaanse land. Wereldwijd bestaan er intussen meer dan 1500 verschillende variëteiten, die allemaal zijn aangepast aan de specifieke plaatselijke omstandigheden. Sommigen doen het goed op rotsige bodems, anderen weer in een vochtig klimaat. Het droge, hete en zanderige klimaat van grote delen van Tunesië heeft een robuuste olijf opgeleverd: de Chemlali. De olijfolie van Chemlali heeft een bijzonder fruitige smaak met de peperachtige nasmaak die een echt goede olijfolie karakteriseert.. Door zijn subtiele smaak is deze olijfolie dagelijks te gebruiken voor zowel warme als koude gerechten. Met liefde voor de natuur nemen de Tunesische olijftelers rustig de tijd om hun olijven te laten groeien en rijpen. Je proeft dat in hun biologische geteelde olijfolie.

Reacties
Categorieën