arrow_drop_up arrow_drop_down
30 mei 2020 

Zoete aardappelchips

  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel (gerookt) paprikapoeder
  • 1 snuifje lookpoeder cayennepeper
  • 1 zoete aardappel
  • 1 rijpe avocado
  • Scheutje olijfolie
  • 1/4limoen
  • Grof zeezout
  • 2 takjes koriander

Meng het kerriepoeder, het paprikapoeder en het lookpoeder, en voeg een snuif zout en cayennepeper toe. Verhit de friteuse met olie op 150 ·c.
Snijd de zoete aardappel met een mandoline in lange plakjes van 1 millimeter dik Leg ze één voor één in de hete olie en bak ze krokant in beurten. Zodra de belletjes in de olie verdwijnen, zijn de chips klaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bepoeder ze met de kruidenmix.
Snijd de rijpe avocado middendoor, haal er de pit uit, snijd elke helft nog eens in twee en strip er het vel af.
Plet de avocado met een vork en giet er een beetje olijfolie en limoensap over. Kruid met zout en cayennepeper. Spoel de koriander en snipper de blaadjes fijn, en voeg toe. Dien de chips op met de guacamole.

Over de schrijver
Op deze blog vertel ik alles over mijn ervaring met Belgische streekproducten, recepten en restaurants. Verder hou ik je graag op de hoogte van culinaire nieuwtjes en boeiende verhalen over streekproducten. Jouw feedback is van harte welkom. Want ik vermoed dat jij, net als ik, van lekker eten houdt. Regelmatig ontvang ik producten om uit te proberen of een gratis deelname aan een evenement. Onze artikels zijn echter steeds een objectieve weergave van mijn eigen mening en ervaring. Heb je nog vragen of interesse in een samenwerking? bert@foodbelgium.com
Reactie plaatsen