arrow_drop_up arrow_drop_down
9 mei 2018 

Antwerpen Proeft: de 12de editie van het culinaire festival!

Antwerpen Proeft Inhoudsopgave

    1. Antwerpen Proeft 2018
    2. Openingstijden
    3. Programma chefkoks
    4. Foodtrucks en workshops
    5. Duvel Beer and foodpairing
    6. Gerechtjes
    7. Tickets

    Antwerpen Proeft 2018

    Van donderdag 10 mei tot zondag 13 mei is het weer zover! Foodies kunnen genieten van het beste dat restaurants en chef-koks te bieden hebben, tijdens het culinaire Antwerpen Proeft festival in de Antwerpse Waagnatie.
    Afgelopen maandag werd in Stadsbrouwerij De Koninck het programma voor de twaalfde editie van het culinaire festival gepresenteerd.
    Antwerpen Proeft met Hemelvaart van donderdag 10 mei tot zondag 13 mei
    Sterrenchefs, gevierde restaurants, bekende koks en de betere foodtrucks bieden op Antwerpen Proeft signatuurgerechten in degustatievorm aan. Ook kun je meekijken en meedoen met gratis kookdemonstraties en culinaire workshops met AEG-professionals. Proeven, zien en meedoen, dat mag je verwachten op dit dagje uit met vrienden of familie.
    We verwelkomen je van harte aan de Waagnatie in het lange weekend van Hemelvaart, van donderdag 10 mei tot zondag 13 mei. Met outdoor én indoor stands, bars en terrassen kunnen we alle weersomstandigheden aan. Bij ons zit je altijd goed.

    Antwerpen proeft ingang

    Antwerpen proeft ingang

    Openingstijden

    Donderdag 10 mei · Hemelvaart | 12u-22u food · 12u-24u drinks
    Vrijdag 11 mei | 12u-22u food · 12u-24u drinks
    Zaterdag 12 mei | 12u-22u food · 12u-24u drinks
    Zondag 13 mei · Moederdag in België (minus Antwerpen) en Nederland | 12u-20u food · 12u-20u drinks

    Antwerpen proeft schema overzicht standhouders

    Antwerpen proeft schema overzicht standhouders

    Programma chefkoks

    Pascale Naessens, de bestsellerauteur, en nog een tiental andere BV's stomen zich klaar om het beste van zichzelf te geven op Antwerpen Proeft 2018.
    Pascale is op zaterdag 12 mei de hoofdact van het AEG Proeft Podium. Ze brengt zelfgemaakte gerechtjes in limited edition mee. Ook zal ze signeren op de stand van Uitgeverij Lannoo, net als topsommelier Sepideh Sedaghatnia (Mijn Pop-uprestaurant), topchef Seppe Nobels (Grillmasters), nieuw keuken- en tv-talent Loïc Van Impe (De Zevende Dag).

    topsommelier Sepideh Sedaghatnia (Mijn Pop-uprestaurant)

    topsommelier Sepideh Sedaghatnia (Mijn Pop-uprestaurant)

    Loïc The Rookie Cook boekvoorstelling op Antwerpen proeft

    Loïc The Rookie Cook boekvoorstelling op Antwerpen proeft

    De tv-kok Sofie Dumont komt eveneens langs. Zij gaat live on stage goochelen met super foods.
    Presentator en tv-maker Carl Huybrechts is een nieuwe carrière gestart als olijfboer. Hij laat zich op het festival van zijn culinaire kant zien. Zijn nieuwe passie heet El Flamenco de Donaña, olijfolie en fijne vleeswaren uit zuidwestelijk Andalusië. Deze deelt hij graag met je tijdens Antwerpen Proeft 2018.

    Dries en Yuri, de jongens van de Wasbar en prijswinnaars van De Leeuwenkuil op tv-zender 4, komen Antwerpen Proeft 2018 opfleuren met hun luxe-eclairs van Chez Claire.

    Chez Claire boetiek in Antwerpen centrum

    Chez Claire boetiek in Antwerpen centrum

    Ook tweesterrenchef Nick Bril (The Jane), tv-vedette Jeroen Meus (Würst) en topsommelier Sepideh Sedaghatnia (Mijn Pop-uprestaurant) komen langs, net als de Vlaamse foodpaus en CittA recensent Luc Hoornaert.

    tweesterrenchef Nick Bril van sterrenrestaurant The Jane

    tweesterrenchef Nick Bril van sterrenrestaurant The Jane

    Foodtrucks en workshops

    Naast de lekkernijen van al deze topchefs vind je op het festival ook allerlei smakelijke aanbiedingen in de mooiste foodtrucks van België en Nederland. In totaal zullen er zo'n twaalf foodtrucks aanwezig zijn. Van vijf zijn de namen al bekend: Biestro H-eat, Brabantse Wal Asperges, De Koezina, Heide Atelier en de gezamenlijke foodtruck van Tortilleria Taiyari en Loco Mexicano.
    In workshops leren AEG-chefs je alles over de keukentoestellen, recepten en ingrediënten waarmee je aan de slag kunt. Als kers op de taart kun je gratis proeven van je eigen kookkunsten én trakteren we je op een welverdiend drankje. Wees er snel bij want vol is vol!

    Wurst foodtruck van Jeroen Meus

    Wurst foodtruck van Jeroen Meus

    Duvel Beer and food pairing

    Brouwerij Duvel Moortgat is als vanouds hoofdsponsor van Antwerpen Proeft. Natuurlijk zal ‘beer and food pairing' centraal staan: bij elk gerecht kan je kiezen voor een biersuggestie. The Butcher's Son en Black Smoke, beide gevestigd in de Stadsbrouwerij, tekenen present in de Duvel-stand.

    Gratis Duvel

    Gratis Duvel

    Duvel on tap

    Duvel on tap

    Aan de Duvel stand werd er ook uitgelegd hoe je nu precies een Duvel moet inschenken. De uitleg ging als volgt:

    Dus dat moesten we proberen. De filmpjes van Duvel worden nog bewerkt met een mooie achtergrond, tenminste als je niet op HOME drukt als je het filmpje wilt laten verzenden naar je mailbox ;-) Dus hierbij mijn “onbewerkte” poging van het Duvel schenken:

     

  1. Wij hebben de foodpairing met Duvel geprobeerd: in het gerecht én on the side ! Het was verrassend lekker

    Bitterballen Deluxe (4 stuks): krokante ballen, gevuld met ragout van traag gerookt varkensvlees (op smaak gebracht met Duvel), geserveerd met Carolina Mustard Madness-signatuursaus en gebrande ui

    Bitterballen Deluxe (4 stuks): krokante ballen, gevuld met ragout van traag gerookt varkensvlees (op smaak gebracht met Duvel), geserveerd met Carolina Mustard Madness-signatuursaus en gebrande ui


  2. Gerechtjes

     

    YAM THAI Verse spring rolls, met zoete basilicum, koriander, munt, enoki-paddenstoel (fluweelpootje), sla, wortel, komkommer, gebakken eitje, rijstnoedels en speciale saus + Typisch (Yam) Thaise papaja-salade, met groene papaja, tomaat, pinda en speciaal sausje

     

    BELGIAN WINES - Crutzberg

    BELGIAN WINES – Crutzberg

     

    Ruggeri: Ravioli ai porcini e tartufo: huisgemaakte ravioli, gevuld met eekhoorntjesbrood, in romige truffelsaus

    Ruggeri: Ravioli ai porcini e tartufo: huisgemaakte ravioli, gevuld met eekhoorntjesbrood, in romige truffelsaus

     

    FRECIOUS · Biologische groentesappen

    FRECIOUS · Biologische groentesappen

     

     

    Mocktail cranberries en anijs

    Mocktail cranberries en anijs

     

    Proeverij van gastronomische bitterballen

    Proeverij van gastronomische bitterballen

    H-eat's Beef Salad: filet van dikke ziel met koriander, munt, jonge wortel, komkommer, lente-ui en chilidressing

    H-eat's Beef Salad: filet van dikke ziel met koriander, munt, jonge wortel, komkommer, lente-ui en chilidressing

    Kommil foo: Rendang (stoofpot) van duroc-varkenswangetjes met crumble van ui

    Kommil foo: Rendang (stoofpot) van duroc-varkenswangetjes met crumble van ui

    B-east Burger: burger van brasvarken met BBQ-saus, mozzarella, pancetta, ijsbergsla, crumble van zwarte olijf, augurkcrumble, gefruite sjalot en gekonfijte tomaat

    B-east Burger: burger van brasvarken met BBQ-saus, mozzarella, pancetta, ijsbergsla, crumble van zwarte olijf, augurkcrumble, gefruite sjalot en gekonfijte tomaat

    izzy Frops Cocktail: dé hit van deze zomer. Frops ? IJsjes, in een glas... bruisend en borrelend

    Fizzy Frops Cocktail: dé hit van deze zomer.
    Frops ? IJsjes, in een glas… bruisend en borrelend

    Cremerie Germaine: Mademoiselle Blanche: gelato van fior di latte en vanille-gelato, warme chocoladesaus en slagroom + Mademoiselle Germaine: pistache-gelato en vanille-gelato, coulis van framboos en slagroom

    Cremerie Germaine: Mademoiselle Blanche: gelato van fior di latte en vanille-gelato, warme chocoladesaus en slagroom + Mademoiselle Germaine: pistache-gelato en vanille-gelato, coulis van framboos en slagroom

    Serano ham

    Serano ham

    Chocolade toren

    Chocolade toren  (hier had ik graag eens in gebeten)

    Joost Arijs: Mousse van karamel en melkchocolade (46%), crémeux van mango en kalamansi (citrusvrucht), biscuit van olijfolie en crumble van cacao en sinaas

    Joost Arijs: Mousse van karamel en melkchocolade (46%), crémeux van mango en kalamansi (citrusvrucht), biscuit van olijfolie en crumble van cacao en sinaas


  3. Tickets

    Gerechtjes kosten op het festival tussen de 5 en 7,5 euro. Voor tickets voor het culinair evenement betaal je acht euro voor een dagticket in de voorverkoop. Dit zit allemaal inbegrepen in een ticket:

    • Met je ticket krijg je ook een gratis welkomstdrankje op Antwerpen Proeft.
    • Je krijgt een waardebon voor achteraf gratis huisaperitief achteraf bij je restaurant van keuze.​
    • Je kunt jezelf (AEG Baking Lab, AEG Cooking Club, Weber Grill Academy) of je kinderen (Young Foodies by AEG) inschrijven voor een gratis kookworkshop op ons festival.
    • Je kunt gratis naar de kookdemonstraties, masterclasses en workshops aan ons AEG Proeft Podium.
    • Je kunt een etentje voor 2 op restaurant winnen. We geven 25 etentjes voor 2 weg.
    • Voor kinderen tot en met 15 jaar (geboren na 2001) is de toegang gratis.
Over de schrijver
Op deze blog vertel ik alles over mijn ervaring met Belgische streekproducten, recepten en restaurants. Verder hou ik je graag op de hoogte van culinaire nieuwtjes en boeiende verhalen over streekproducten. Jouw feedback is van harte welkom. Want ik vermoed dat jij, net als ik, van lekker eten houdt. Regelmatig ontvang ik producten om uit te proberen of een gratis deelname aan een evenement. Onze artikels zijn echter steeds een objectieve weergave van mijn eigen mening en ervaring. Heb je nog vragen of interesse in een samenwerking? bert@foodbelgium.com
Reactie plaatsen