10 ideeën voor originele relatiegeschenken die wél in de smaak vallen
23 juni 2023 
3 min. leestijd

10 ideeën voor originele relatiegeschenken die wél in de smaak vallen

10 ideeën voor originele relatiegeschenken die wél in de smaak vallen

1. Personaliseer het geschenk

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat jouw relatiegeschenk in de smaak valt, is door het te personaliseren. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, zoals het toevoegen van de naam van de ontvanger, het bedrijfslogo of een persoonlijke boodschap. Door het geschenk te personaliseren, laat je zien dat je aandacht hebt besteed aan het vinden van een uniek cadeau dat speciaal is ontworpen voor de ontvanger. Dit zal zeker gewaardeerd worden en zal de relatie tussen jou en de ontvanger versterken.

2. Geef iets duurzaams

Een duurzaam relatiegeschenk is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de reputatie van jouw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een herbruikbare waterfles of koffiebeker, een bamboe snijplank of een gerecyclede notitieboek. Door te kiezen voor duurzame geschenken laat je zien dat jouw bedrijf begaan is met het milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. Bovendien zijn duurzame geschenken vaak van hoge kwaliteit en gaan ze lang mee, waardoor jouw klanten of relaties er nog lang plezier van zullen hebben.

3. Kies voor lokale producten

Kies voor lokale producten als relatiegeschenk en laat zien dat je betrokken bent bij de lokale gemeenschap. Denk bijvoorbeeld aan streekproducten zoals kaas, wijn of bier. Of ga voor handgemaakte producten van lokale ambachtslieden, zoals sieraden of keramiek. Door te kiezen voor lokale producten, geef je niet alleen een origineel cadeau, maar steun je ook de lokale economie. Bovendien zijn lokale producten vaak duurzamer en milieuvriendelijker dan producten die van ver moeten komen. Een win-win situatie dus!

4. Maak het geschenk functioneel

Een functioneel relatiegeschenk is altijd een goed idee. Denk bijvoorbeeld aan een notitieboekje met pen, een USB-stick of een powerbank. Deze geschenken zijn niet alleen handig voor de ontvanger, maar ook voor uw bedrijf. Uw logo of bedrijfsnaam wordt namelijk regelmatig gezien en gebruikt. Bovendien zijn deze geschenken vaak tijdloos en kunnen ze jarenlang gebruikt worden. Kies daarom voor een functioneel relatiegeschenk dat past bij uw bedrijf en de ontvanger zal het zeker waarderen.

5. Geef een ervaring cadeau

Een ervaring cadeau geven is een originele manier om indruk te maken op je klanten of relaties. Denk bijvoorbeeld aan een dagje uit naar een pretpark, een wijnproeverij of een kookworkshop. Door een ervaring cadeau te geven, geef je niet alleen een leuk uitje, maar ook een mooie herinnering. Bovendien laat je zien dat je moeite hebt gedaan om iets persoonlijks en unieks te bedenken. Het is wel belangrijk om te weten waar de ontvanger van houdt, zodat je een passende ervaring kunt kiezen.

6. Ga voor iets culinairs

Een culinair relatiegeschenk is altijd een goed idee. Denk bijvoorbeeld aan een luxe chocoladebox, een fles goede wijn of een pakket met lokale delicatessen. Hiermee laat je niet alleen zien dat je aan je klant denkt, maar ook dat je oog hebt voor kwaliteit en smaak. Bovendien is het een geschenk dat vaak gedeeld wordt, waardoor ook anderen kennis kunnen maken met jouw bedrijf. Zorg er wel voor dat je rekening houdt met eventuele dieetwensen of allergieën van de ontvanger.

7. Geef iets wat past bij de ontvanger

Het is belangrijk om bij het kiezen van een relatiegeschenk rekening te houden met de ontvanger. Wat past bij hem of haar? Wat zijn zijn of haar interesses? Door hierover na te denken, kun je een geschenk kiezen dat echt bij de ontvanger past en daardoor extra gewaardeerd wordt. Denk bijvoorbeeld aan een boek over een onderwerp waar de ontvanger veel van af weet of een gepersonaliseerde mok met zijn of haar naam erop. Door iets te geven wat past bij de ontvanger, laat je zien dat je moeite hebt gedaan om een persoonlijk en attent geschenk te geven.

8. Kies voor een milieuvriendelijk geschenk

Steeds meer bedrijven hechten waarde aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Het is dan ook een goed idee om bij het kiezen van een relatiegeschenk hier rekening mee te houden. Er zijn tal van milieuvriendelijke opties beschikbaar, zoals herbruikbare waterflessen, bamboe producten en biologisch afbreekbare pennen. Door te kiezen voor een milieuvriendelijk geschenk laat je niet alleen zien dat je geeft om het milieu, maar ook om de ontvanger van het geschenk. Bovendien draag je bij aan een betere wereld voor toekomstige generaties.

9. Geef iets wat past bij de gelegenheid

Bij het geven van een relatiegeschenk is het belangrijk om rekening te houden met de gelegenheid. Zo kan het bijvoorbeeld gepast zijn om tijdens de feestdagen een kerstpakket te geven, terwijl een fles wijn of champagne meer geschikt is voor een jubileum of een succesvol afgerond project. Door iets te geven wat past bij de gelegenheid, laat je zien dat je aandacht hebt besteed aan het cadeau en dat je de ontvanger waardeert. Bovendien zorgt het ervoor dat het cadeau nog meer in de smaak valt.

10. Maak het geschenk persoonlijk

Een persoonlijk relatiegeschenk kan een groot verschil maken. Door het geschenk te personaliseren, laat je zien dat je echt om de ontvanger geeft en dat je de moeite hebt genomen om iets speciaals voor hen te vinden. Er zijn talloze manieren om een geschenk persoonlijk te maken, zoals het toevoegen van een naam, initialen of een persoonlijke boodschap. Je kunt ook kiezen voor een geschenk dat past bij de interesses of hobby's van de ontvanger. Door het geschenk persoonlijk te maken, zorg je ervoor dat het niet alleen gewaardeerd wordt, maar ook dat het een blijvende indruk achterlaat.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen