10 inspirerende voorbeelden van originele relatiegeschenken
23 juni 2023 
12 min. leestijd

10 inspirerende voorbeelden van originele relatiegeschenken

1. Personaliseerbare notitieboekjes

Een persoonlijk cadeau

Een persoonlijk cadeau is altijd een goed idee als het gaat om relatiegeschenken. Het laat zien dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals te vinden voor de ontvanger. Een voorbeeld van een persoonlijk cadeau is een gepersonaliseerde mok met de naam van de ontvanger erop. Of wat dacht je van een gegraveerde pen met de initialen van de ontvanger? Een ander idee is een fotolijstje met een foto van jullie samen erin. Door een persoonlijk cadeau te geven, laat je zien dat je de ontvanger waardeert en dat je moeite hebt gedaan om iets unieks te vinden.

Handig voor dagelijks gebruik

Relatiegeschenken die handig zijn voor dagelijks gebruik zijn altijd een goede keuze. Denk bijvoorbeeld aan een bedrukte powerbank, een handige sleutelhanger met flesopener of een gepersonaliseerde mok. Deze geschenken zijn niet alleen praktisch, maar ook nog eens leuk om te ontvangen. Zo blijft jouw bedrijf top-of-mind bij de ontvanger en wordt de relatie versterkt. Bovendien zullen deze geschenken vaak gebruikt worden, waardoor jouw merknaam regelmatig onder de aandacht komt. Kies dus voor een relatiegeschenk dat handig is voor dagelijks gebruik en maak indruk op jouw relaties.

Mogelijkheid tot branding

Mogelijkheid tot brandingEen belangrijk aspect van relatiegeschenken is dat ze bijdragen aan de naamsbekendheid van je bedrijf. Daarom is het van belang dat je relatiegeschenken voorziet van jouw bedrijfslogo of -naam. Een mooi voorbeeld hiervan is de gepersonaliseerde chocolade van Chocstar. Je kunt hier je eigen chocoladereep samenstellen en deze voorzien van een persoonlijke boodschap en jouw bedrijfslogo. Zo geef je niet alleen een lekker cadeau, maar zorg je er ook voor dat jouw bedrijfsnaam op een originele manier onder de aandacht komt bij de ontvanger en zijn of haar omgeving.

2. Duurzame waterflessen

Milieuvriendelijk cadeau

Milieuvriendelijke cadeaus zijn tegenwoordig erg populair. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om duurzame relatiegeschenken te geven aan hun klanten en partners. Een mooi voorbeeld hiervan is de Seed Paper Gift Box. Deze cadeaubox is gemaakt van gerecycled karton en bevat bloemzaadjes die na gebruik geplant kunnen worden. Zo geef je niet alleen een mooi cadeau, maar draag je ook bij aan een groenere wereld. Een ander voorbeeld van een milieuvriendelijk cadeau is de Solar Powerbank. Deze powerbank laadt op met zonne-energie en is daardoor een duurzaam alternatief voor de traditionele powerbank. Door te kiezen voor milieuvriendelijke relatiegeschenken laat je als bedrijf zien dat je maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk vindt.

Handig voor onderweg

Een relatiegeschenk dat handig is voor onderweg is altijd een goed idee. Denk bijvoorbeeld aan een powerbank met het logo van jouw bedrijf erop. Zo kan de ontvanger altijd en overal zijn of haar telefoon opladen. Ook een handige reisadapter of een opvouwbare paraplu met bedrijfslogo zijn praktische geschenken voor onderweg. Door deze geschenken te geven, laat je zien dat je meedenkt met de ontvanger en dat je waarde hecht aan hun dagelijkse gemak.

Mogelijkheid tot branding

Mogelijkheid tot brandingEen belangrijk aspect van relatiegeschenken is de mogelijkheid tot branding. Het is namelijk een effectieve manier om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten. Een aantal van de inspirerende voorbeelden uit het artikel bieden deze mogelijkheid. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een gepersonaliseerde powerbank of een bedrukte mok. Ook de duurzame waterfles met logo of de custom made USB-stick zijn goede opties. Door je logo of bedrijfsnaam op het relatiegeschenk te laten drukken, zorg je ervoor dat je bedrijf op een positieve manier onder de aandacht komt bij de ontvanger en zijn of haar omgeving.

3. Custom made USB-sticks

Handig voor dagelijks gebruik

Relatiegeschenken die handig zijn voor dagelijks gebruik zijn altijd een goede keuze. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan een gepersonaliseerde mok, een notitieboekje of een powerbank. Deze geschenken zijn niet alleen praktisch, maar ook nog eens leuk om te ontvangen. Een mok met het bedrijfslogo erop zorgt ervoor dat de ontvanger elke ochtend aan jouw bedrijf denkt tijdens het drinken van zijn of haar koffie. Een notitieboekje is handig om aantekeningen in te maken tijdens vergaderingen of om to-do lijstjes op te schrijven. En een powerbank is onmisbaar voor mensen die veel onderweg zijn en hun telefoon of tablet moeten opladen. Door te kiezen voor relatiegeschenken die handig zijn voor dagelijks gebruik, zorg je ervoor dat jouw bedrijf altijd top of mind blijft bij de ontvanger.

Mogelijkheid tot branding

Mogelijkheid tot brandingEen belangrijk aspect van relatiegeschenken is de mogelijkheid tot branding. Door het bedrukken van het logo of de bedrijfsnaam op het geschenk, wordt de naamsbekendheid vergroot en blijft het bedrijf top-of-mind bij de ontvanger. Een mooi voorbeeld hiervan is de gepersonaliseerde notitieboekjes van Moleskine. Door het subtiele logo op de voorkant van het boekje, wordt het een stijlvol en praktisch relatiegeschenk dat dagelijks gebruikt kan worden. Ook de bedrukte powerbanks van Xtorm zijn een slimme keuze. Met de groeiende afhankelijkheid van smartphones en tablets, is een powerbank een handig en gewild geschenk. Door het bedrukken van het logo, wordt het een effectieve marketingtool die dagelijks gebruikt wordt.

Uniek en persoonlijk cadeau

Een uniek en persoonlijk cadeau is een geweldige manier om de ontvanger te laten zien dat je echt om hem of haar geeft. Een voorbeeld van zo'n cadeau is een gepersonaliseerde mok met de naam van de ontvanger erop. Of wat dacht je van een gepersonaliseerde sleutelhanger met de initialen van de ontvanger? Een ander idee is om een gepersonaliseerde kalender te maken met foto's van de ontvanger en zijn of haar familie. Door een cadeau te personaliseren, maak je het extra speciaal en laat je zien dat je echt hebt nagedacht over wat de ontvanger leuk vindt.

4. Bedrukte koffiemokken

Handig voor dagelijks gebruik

Handig voor dagelijks gebruikEen relatiegeschenk dat handig is voor dagelijks gebruik, zal zeker gewaardeerd worden door de ontvanger. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde mok, een notitieboekje met pen of een powerbank. Deze geschenken zijn niet alleen praktisch, maar ook nog eens stijlvol en kunnen gemakkelijk worden meegenomen naar kantoor of onderweg. Een ander voorbeeld van een handig relatiegeschenk is een sleutelhanger met een ingebouwde flesopener. Zo heeft de ontvanger altijd een flesopener bij de hand en zal hij of zij uw bedrijf niet snel vergeten. Kortom, een handig relatiegeschenk is een slimme keuze voor een blijvende indruk.

Mogelijkheid tot branding

Mogelijkheid tot brandingEen belangrijk aspect van relatiegeschenken is de mogelijkheid tot branding. Door het toevoegen van een bedrijfslogo of slogan wordt het geschenk niet alleen persoonlijker, maar ook een effectief marketinginstrument. Een voorbeeld hiervan is de gepersonaliseerde powerbank. Niet alleen is dit een praktisch cadeau, maar door het bedrukken van het logo wordt het ook een subtiel reclamemiddel. Een ander voorbeeld is de bedrukte mok. Deze kan niet alleen gebruikt worden als koffiebeker, maar ook als penhouder op het bureau van de ontvanger. Door het toevoegen van een bedrijfslogo wordt het een dagelijks gebruiksvoorwerp en blijft het bedrijf top-of-mind bij de ontvanger.

Geschikt voor verschillende doelgroepen

Er zijn relatiegeschenken die geschikt zijn voor een breed scala aan doelgroepen. Zo is een duurzame waterfles een goed cadeau voor zowel sportliefhebbers als milieubewuste klanten. Een gepersonaliseerde notitieboekje kan worden gegeven aan zowel zakelijke klanten als studenten. Een powerbank is handig voor zowel zakenreizigers als festivalgangers. Door te kiezen voor relatiegeschenken die geschikt zijn voor verschillende doelgroepen, vergroot je de kans dat het cadeau gewaardeerd wordt en gebruikt zal worden.

5. Gepersonaliseerde sleutelhangers

Handig voor dagelijks gebruik

Relatiegeschenken die handig zijn voor dagelijks gebruik zijn altijd een goede keuze. Zoals bijvoorbeeld een gepersonaliseerde mok, een notitieboekje of een powerbank. Deze geschenken zijn niet alleen praktisch, maar ook nog eens leuk om te krijgen. Een mok met een persoonlijke boodschap of afbeelding zal zeker gewaardeerd worden tijdens de koffiepauze. Een notitieboekje met het logo van het bedrijf is handig voor het maken van aantekeningen tijdens vergaderingen of voor het bijhouden van to-do lijstjes. En een powerbank is onmisbaar voor iedereen die veel onderweg is en altijd bereikbaar wil blijven. Kortom, handige relatiegeschenken zijn een slimme keuze om de relatie met klanten en partners te versterken.

Mogelijkheid tot branding

Mogelijkheid tot brandingEen belangrijk aspect van relatiegeschenken is de mogelijkheid tot branding. Door het plaatsen van een bedrijfslogo of -naam op het geschenk, wordt de naamsbekendheid vergroot en blijft het bedrijf top-of-mind bij de ontvanger. Een mooi voorbeeld hiervan is de gepersonaliseerde flesopener van Heineken. Door het logo van Heineken op de flesopener te plaatsen, wordt het merk op een subtiele manier gepromoot. Een ander voorbeeld is de bedrukte powerbank van Philips. Door het plaatsen van het Philips-logo op de powerbank, wordt het merk op een praktische manier onder de aandacht gebracht. Het is dus belangrijk om bij het kiezen van een relatiegeschenk ook te kijken naar de mogelijkheden tot branding.

Uniek en persoonlijk cadeau

Een uniek en persoonlijk cadeau kan een grote impact hebben op de ontvanger. Het laat zien dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals voor hen te vinden en dat je hun interesses en persoonlijkheid hebt overwogen. Een voorbeeld van zo'n cadeau is een gepersonaliseerde mok met de naam van de ontvanger erop, of een gepersonaliseerde sleutelhanger met hun favoriete sportteam of hobby erop. Een ander idee is om een cadeaubox samen te stellen met producten die speciaal zijn uitgekozen voor de ontvanger, zoals hun favoriete snacks, drankjes en verzorgingsproducten. Door een cadeau persoonlijk te maken, laat je zien dat je om de ontvanger geeft en dat je hun vriendschap waardeert.

6. Eco-vriendelijke tote bags

Milieuvriendelijk cadeau

Een milieuvriendelijk cadeau is een geweldige manier om uw bedrijf te promoten en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzame toekomst. Een voorbeeld van een milieuvriendelijk relatiegeschenk is een herbruikbare waterfles gemaakt van gerecycled materiaal. Dit cadeau is niet alleen praktisch, maar ook milieuvriendelijk en laat zien dat uw bedrijf zich inzet voor duurzaamheid. Andere milieuvriendelijke opties zijn bijvoorbeeld biologisch afbreekbare pennen of notitieboekjes gemaakt van gerecycled papier. Door te kiezen voor een milieuvriendelijk cadeau laat u zien dat uw bedrijf verantwoordelijkheid neemt voor het milieu en dat u zich bewust bent van de impact die uw bedrijf heeft op de planeet.

Handig voor dagelijks gebruik

Relatiegeschenken die handig zijn voor dagelijks gebruik zijn altijd een goede keuze. Denk bijvoorbeeld aan een bedrukte powerbank, een handige sleutelhanger met flesopener of een gepersonaliseerde thermosfles. Deze geschenken zijn niet alleen praktisch, maar ook nog eens duurzaam en zullen daarom vaak gebruikt worden door de ontvanger. Zo blijft jouw bedrijfsnaam of logo altijd in beeld en wordt de relatie met de klant versterkt.

Mogelijkheid tot branding

Mogelijkheid tot brandingEen van de belangrijkste aspecten van relatiegeschenken is dat ze de mogelijkheid bieden om je merk te promoten. Door je logo of bedrijfsnaam op het geschenk te laten bedrukken, creëer je een blijvende herinnering bij de ontvanger. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw bedrijf top of mind blijft bij de klant. Er zijn talloze mogelijkheden om je relatiegeschenken te personaliseren, van subtiele logo's tot volledig gepersonaliseerde verpakkingen. Het is belangrijk om te kiezen voor een branding die past bij jouw bedrijf en boodschap, zodat het geschenk niet alleen origineel is, maar ook effectief in het versterken van je merk.

7. Bedrukte powerbanks

Handig voor onderweg

Een handig relatiegeschenk voor onderweg is altijd een goed idee. Denk bijvoorbeeld aan een powerbank met het logo van jouw bedrijf erop. Zo kunnen jouw klanten altijd hun telefoon opladen, waar ze ook zijn. Een andere optie is een thermosfles met een mooie opdruk. Zo blijft de koffie of thee van jouw klanten lekker warm tijdens het reizen. Een bedrukte paraplu is ook een handig cadeau voor onderweg, vooral in ons regenachtige klimaat. Zo geef je niet alleen een praktisch geschenk, maar zorg je er ook voor dat jouw bedrijfsnaam gezien wordt op straat.

Mogelijkheid tot branding

Mogelijkheid tot brandingEen van de belangrijkste aspecten van relatiegeschenken is dat ze een effectieve manier zijn om je merk te promoten. Gelukkig bieden veel van de originele relatiegeschenken die we hebben besproken de mogelijkheid om je merk op een creatieve manier te laten zien. Denk bijvoorbeeld aan het bedrukken van een powerbank met je bedrijfslogo of het graveren van een houten snijplank met je bedrijfsnaam. Door je merk op een unieke manier te presenteren, creëer je niet alleen meer naamsbekendheid, maar ook een positieve associatie met je bedrijf. Zorg er wel voor dat de branding subtiel en smaakvol is, zodat het geschenk niet als te commercieel wordt ervaren.

Geschikt voor verschillende doelgroepen

Relatiegeschenken zijn niet alleen bedoeld voor klanten en zakenpartners, maar kunnen ook worden ingezet voor andere doelgroepen. Denk bijvoorbeeld aan medewerkers, vrijwilligers of deelnemers aan een evenement. Het is belangrijk om bij het kiezen van een relatiegeschenk rekening te houden met de interesses en behoeften van de doelgroep. Zo kan een sportief relatiegeschenk zoals een bidon of sporttas geschikt zijn voor een jongere doelgroep, terwijl een luxe pen of notitieboekje juist meer gewaardeerd wordt door een zakelijke doelgroep. Door het relatiegeschenk af te stemmen op de doelgroep, wordt de attentiewaarde vergroot en zal het geschenk meer impact hebben.

8. Custom made telefoonhoesjes

Uniek en persoonlijk cadeau

Een uniek en persoonlijk cadeau kan een grote impact hebben op de ontvanger. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde mok met de naam van de ontvanger erop, of een gegraveerde pen met een persoonlijke boodschap. Een ander voorbeeld is een gepersonaliseerde kalender met foto's van het bedrijf of de producten. Door een cadeau persoonlijk te maken, laat je zien dat je echt om de ontvanger geeft en dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals voor hen te vinden. Dit kan de relatie tussen het bedrijf en de ontvanger versterken en zorgen voor een blijvende herinnering.

Mogelijkheid tot branding

Mogelijkheid tot brandingEen belangrijk aspect van relatiegeschenken is de mogelijkheid tot branding. Door het toevoegen van een bedrijfslogo of slogan wordt het geschenk niet alleen persoonlijker, maar ook een effectief marketinginstrument. Een voorbeeld van een origineel relatiegeschenk met branding is de gepersonaliseerde powerbank. Dit handige apparaatje kan bedrukt worden met het bedrijfslogo en is een praktisch cadeau voor klanten en relaties die veel onderweg zijn. Een ander voorbeeld is de bedrukte mok. Deze kan niet alleen gebruikt worden als koffiebeker, maar ook als penhouder of plantenpotje. Door het bedrijfslogo toe te voegen, wordt de mok een uniek en persoonlijk geschenk.

Geschikt voor verschillende doelgroepen

Er zijn relatiegeschenken die geschikt zijn voor verschillende doelgroepen. Zo is een powerbank een handig cadeau voor zowel zakelijke relaties als studenten. Een gepersonaliseerde mok kan zowel aan klanten als aan medewerkers worden gegeven. Een notitieboekje met pen is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en kan zowel op kantoor als thuis worden gebruikt. Door te kiezen voor relatiegeschenken die geschikt zijn voor verschillende doelgroepen, vergroot je de kans dat het cadeau gewaardeerd wordt en gebruikt zal worden.

9. Bedrukte pennen

Handig voor dagelijks gebruik

Handig voor dagelijks gebruikEen relatiegeschenk dat handig is voor dagelijks gebruik, zal zeker gewaardeerd worden door de ontvanger. Een voorbeeld hiervan is een gepersonaliseerde notitieboekje met pen. Dit is niet alleen handig om aantekeningen te maken tijdens vergaderingen of gesprekken, maar het zorgt er ook voor dat de ontvanger altijd een pen bij de hand heeft. Een andere optie is een praktische powerbank. Hiermee kan de ontvanger zijn of haar telefoon of tablet onderweg opladen, wat vooral handig is tijdens lange reizen of drukke werkdagen. Door te kiezen voor een relatiegeschenk dat handig is voor dagelijks gebruik, zorg je ervoor dat jouw bedrijfsnaam regelmatig onder de aandacht komt bij de ontvanger.

Mogelijkheid tot branding

Mogelijkheid tot brandingEen belangrijk aspect van relatiegeschenken is dat ze bijdragen aan de naamsbekendheid van je bedrijf. Daarom is het van belang dat je relatiegeschenken voorziet van jouw bedrijfslogo of -naam. Er zijn talloze mogelijkheden om je relatiegeschenken te branden, zoals het bedrukken van pennen, notitieblokken en tassen. Maar ook het graveren van bijvoorbeeld powerbanks of sleutelhangers behoort tot de mogelijkheden. Door je relatiegeschenken te voorzien van jouw branding, zorg je ervoor dat jouw bedrijf top-of-mind blijft bij je klanten en relaties.

Geschikt voor verschillende doelgroepen

Relatiegeschenken zijn er in alle soorten en maten, maar het vinden van een geschikt geschenk voor verschillende doelgroepen kan soms een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er genoeg inspirerende voorbeelden van originele relatiegeschenken die voor verschillende doelgroepen geschikt zijn. Zo kan een gepersonaliseerde mok met logo zowel voor klanten als medewerkers een leuk en praktisch geschenk zijn. Een duurzame waterfles met bedrijfslogo kan zowel voor sportieve klanten als voor milieubewuste medewerkers een geschikt geschenk zijn. Het is belangrijk om bij het kiezen van een relatiegeschenk rekening te houden met de interesses en behoeften van de doelgroep, zodat het geschenk ook daadwerkelijk gewaardeerd wordt.

10. Gepersonaliseerde wijnflessen

Uniek en persoonlijk cadeau

Een uniek en persoonlijk cadeau is altijd een goed idee als relatiegeschenk. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde mok met de naam van de ontvanger erop, of een handgeschreven kaartje met een persoonlijke boodschap. Ook een fotoboek met mooie herinneringen aan jullie samenwerking kan een bijzonder cadeau zijn. Door te kiezen voor een cadeau dat speciaal voor de ontvanger is gemaakt, laat je zien dat je echt om hem of haar geeft en dat je de relatie waardeert.

Geschikt voor verschillende doelgroepen

Relatiegeschenken zijn niet alleen bedoeld voor klanten, maar kunnen ook worden gegeven aan medewerkers, partners en andere belangrijke relaties. Het is daarom belangrijk om relatiegeschenken te kiezen die geschikt zijn voor verschillende doelgroepen. Zo zijn er bijvoorbeeld relatiegeschenken die geschikt zijn voor mannen, vrouwen, jongeren, ouderen, sporters, reizigers en nog veel meer. Door te kiezen voor relatiegeschenken die passen bij de interesses en behoeften van de ontvanger, maak je een blijvende indruk en versterk je de relatie. In dit artikel vind je 10 inspirerende voorbeelden van originele relatiegeschenken die geschikt zijn voor verschillende doelgroepen.

Mogelijkheid tot branding

Een belangrijk aspect van relatiegeschenken is de mogelijkheid tot branding. Door het bedrukken van het geschenk met het logo of de naam van het bedrijf, wordt de naamsbekendheid vergroot en blijft het bedrijf top-of-mind bij de ontvanger. Een mooi voorbeeld hiervan is de gepersonaliseerde notitieboekjes van Moleskine. Door het toevoegen van een bedrijfslogo en een persoonlijke boodschap, wordt het geschenk niet alleen functioneel, maar ook een waardevol marketinginstrument. Andere voorbeelden van relatiegeschenken met brandingmogelijkheden zijn bedrukte pennen, mokken en tassen. Het is belangrijk om te kiezen voor een geschenk dat past bij de doelgroep en het imago van het bedrijf, zodat het geschenk niet alleen gewaardeerd wordt, maar ook effectief is in het vergroten van de naamsbekendheid.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen