10 ideeën voor originele relatiegeschenken
10 juli 2023 
4 min. leestijd

10 ideeën voor originele relatiegeschenken

10 ideeën voor originele relatiegeschenken

1. Personaliseer een cadeau

Een van de beste manieren om een relatiegeschenk persoonlijk te maken, is door het cadeau te personaliseren. Dit kan door het toevoegen van de naam van de ontvanger, een persoonlijke boodschap of zelfs het logo van het bedrijf. Er zijn tal van mogelijkheden om een cadeau te personaliseren, zoals het bedrukken van pennen, notitieboekjes, mokken, tassen en zelfs kleding. Door een cadeau te personaliseren, laat je zien dat je aandacht hebt besteed aan het cadeau en dat je de ontvanger waardeert. Het is een geweldige manier om een blijvende indruk achter te laten en de relatie met de ontvanger te versterken.

2. Geef een ervaring cadeau

Een ervaring cadeau geven is een originele manier om je waardering te tonen. Denk bijvoorbeeld aan een dagje uit naar een pretpark, een wijnproeverij of een kookworkshop. Door een ervaring te geven, geef je niet alleen een cadeau maar ook een mooie herinnering. Bovendien kun je de ervaring aanpassen aan de ontvanger, zodat het cadeau nog persoonlijker wordt. Een ervaring cadeau geven is dus een unieke manier om je relaties te verrassen en te laten zien dat je aan hen denkt.

3. Kies voor duurzame geschenken

Als bedrijf is het belangrijk om ook aan het milieu te denken bij het geven van relatiegeschenken. Kies daarom voor duurzame geschenken, zoals bijvoorbeeld een herbruikbare waterfles of een tas van gerecycled materiaal. Ook kun je denken aan een plant als geschenk, die niet alleen duurzaam is maar ook nog eens zorgt voor een groenere omgeving op kantoor. Door te kiezen voor duurzame geschenken laat je zien dat je als bedrijf bewust bezig bent met het milieu en draag je bij aan een betere wereld.

4. Ga voor lokale producten

Als je op zoek bent naar een origineel relatiegeschenk, overweeg dan om lokale producten te gebruiken. Dit kan variëren van lokale delicatessen tot handgemaakte ambachtelijke producten. Door lokale producten te gebruiken, laat je niet alleen zien dat je om de lokale economie geeft, maar ook dat je aandacht besteedt aan de kwaliteit van je geschenken. Bovendien kan het een geweldige manier zijn om je bedrijf te promoten en je merk te versterken door te laten zien dat je betrokken bent bij de gemeenschap. Kies voor lokale producten die passen bij de interesses van je klanten en partners, en je zult zeker indruk maken.

5. Maak gebruik van technologie

Tegenwoordig is technologie niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Daarom kan het een goed idee zijn om technologie te gebruiken als relatiegeschenk. Denk bijvoorbeeld aan een powerbank met het logo van jouw bedrijf erop, een draadloze oplader of een USB-stick in de vorm van een sleutelhanger. Ook kun je denken aan een smartwatch of een virtual reality bril. Door gebruik te maken van technologie als relatiegeschenk laat je zien dat jouw bedrijf met de tijd meegaat en innovatief is.

6. Geef iets wat past bij de ontvanger

Het is belangrijk om bij het kiezen van een relatiegeschenk rekening te houden met de ontvanger. Wat past bij hem of haar? Denk bijvoorbeeld aan de interesses en hobby's van de ontvanger. Als hij of zij een fervent golfer is, is een gepersonaliseerde golfbal een leuk idee. Of als de ontvanger een echte koffieliefhebber is, is een luxe koffiemok met zijn of haar naam erop een goed idee. Door iets te geven wat past bij de ontvanger, laat je zien dat je aandacht hebt besteed aan het cadeau en dat wordt zeker gewaardeerd.

7. Geef iets wat past bij het bedrijf

Het is belangrijk om bij het kiezen van een relatiegeschenk rekening te houden met het bedrijf waarvoor het bestemd is. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan een geschenk dat past bij de branche waarin het bedrijf actief is. Een advocatenkantoor zou bijvoorbeeld baat hebben bij een luxe schrijfset, terwijl een sportwinkel eerder gebaat zou zijn bij een sportief relatiegeschenk zoals een bidon of een sporttas. Ook kan je kijken naar de huisstijl van het bedrijf en hierop inspelen door bijvoorbeeld een relatiegeschenk te geven in de kleuren van het bedrijf. Door een relatiegeschenk te geven dat past bij het bedrijf, laat je zien dat je aandacht hebt besteed aan de relatie en dat je de ontvanger waardeert.

8. Maak het cadeau functioneel

Een functioneel relatiegeschenk is niet alleen handig voor de ontvanger, maar het zorgt er ook voor dat jouw bedrijfsnaam of logo regelmatig onder de aandacht komt. Denk bijvoorbeeld aan een bedrukte powerbank, een notitieboekje met pen of een gepersonaliseerde USB-stick. Door deze cadeaus te voorzien van jouw bedrijfsnaam of logo, blijft jouw merk top-of-mind bij de ontvanger. Bovendien zijn dit soort geschenken vaak duurzaam en gaan ze lang mee, waardoor de ontvanger er nog lang plezier van zal hebben. Kortom, een functioneel relatiegeschenk is een slimme keuze voor een origineel en effectief cadeau.

9. Geef iets wat past bij de gelegenheid

Bij het kiezen van een relatiegeschenk is het belangrijk om rekening te houden met de gelegenheid. Een cadeau dat past bij de gelegenheid zal meer gewaardeerd worden door de ontvanger. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens de feestdagen kiezen voor een kerstpakket of een gepersonaliseerde kerstbal. Voor een jubileum kun je denken aan een luxe pen met gravering of een gepersonaliseerde fles wijn. Bij een beurs of evenement kun je kiezen voor een praktisch geschenk zoals een powerbank of een notitieboekje. Door het cadeau af te stemmen op de gelegenheid, laat je zien dat je aandacht hebt besteed aan het cadeau en dat wordt zeker gewaardeerd.

10. Maak het cadeau uniek

Een van de belangrijkste aspecten van een relatiegeschenk is dat het uniek is. Het laat zien dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals te vinden voor de ontvanger. Er zijn verschillende manieren om een cadeau uniek te maken. Je kunt bijvoorbeeld het cadeau personaliseren met de naam van de ontvanger of het bedrijfslogo. Ook kun je ervoor kiezen om een cadeau te geven dat niet vaak wordt gegeven, zoals een gepersonaliseerde wijnfles of een handgemaakte leren tas. Door het cadeau uniek te maken, zal de ontvanger zich speciaal voelen en zal het cadeau langer worden herinnerd.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen