5 ideeën voor originele relatiegeschenken die opvallen
23 juni 2023 
2 min. leestijd

5 ideeën voor originele relatiegeschenken die opvallen

5 ideeën voor originele relatiegeschenken die opvallen

Waarom originele relatiegeschenken belangrijk zijn

Originele relatiegeschenken zijn belangrijk omdat ze een blijvende indruk achterlaten bij de ontvanger. Het is een manier om waardering te tonen voor de relatie die je hebt met je klanten, partners of medewerkers. Door een origineel relatiegeschenk te geven, laat je zien dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals te vinden en dat je de ontvanger waardeert. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk ook helpen om je bedrijf te onderscheiden van de concurrentie en om de relatie met de ontvanger te versterken. Het is dus zeker de moeite waard om te investeren in originele relatiegeschenken die opvallen en een blijvende indruk achterlaten.

1. Personaliseer het geschenk

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat jouw relatiegeschenk opvalt, is door het te personaliseren. Dit betekent dat je het geschenk aanpast aan de ontvanger en het bedrijf waarvoor hij of zij werkt. Dit kan door bijvoorbeeld het logo van het bedrijf op het geschenk te laten drukken, maar ook door de naam van de ontvanger erop te zetten. Door het geschenk te personaliseren, laat je zien dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals voor de ontvanger te creëren en dat wordt altijd gewaardeerd. Bovendien zorgt het ervoor dat het geschenk langer wordt bewaard en dat de ontvanger positief blijft denken aan jou en jouw bedrijf.

2. Kies voor duurzaamheid

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk thema en daarom is het een goed idee om duurzame relatiegeschenken te geven. Denk bijvoorbeeld aan een herbruikbare waterfles of een bamboe koffiebeker. Ook zijn er duurzame notitieboekjes en pennen verkrijgbaar. Door te kiezen voor duurzame relatiegeschenken laat je zien dat je geeft om het milieu en draag je bij aan een betere wereld. Bovendien zijn duurzame geschenken vaak van hoge kwaliteit en gaan ze langer mee, waardoor de ontvanger er langer plezier van heeft.

3. Ga voor een unieke ervaring

Een unieke ervaring als relatiegeschenk kan een blijvende indruk achterlaten bij de ontvanger. Denk bijvoorbeeld aan een workshop of cursus die aansluit bij de interesses van de ontvanger. Dit kan variëren van een kookworkshop tot een creatieve workshop of zelfs een sportieve activiteit. Door een unieke ervaring cadeau te geven, laat je zien dat je moeite hebt gedaan om iets persoonlijks en bijzonders te geven. Bovendien kan de ontvanger de opgedane kennis en vaardigheden nog lang na het ontvangen van het geschenk gebruiken.

4. Maak gebruik van technologie

Tegenwoordig is technologie niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Daarom kan het een goed idee zijn om technologie te gebruiken als relatiegeschenk. Denk bijvoorbeeld aan een powerbank met het logo van jouw bedrijf erop, een draadloze oplader of een USB-stick in een originele vorm. Ook kun je denken aan gadgets zoals een virtual reality bril of een smartwatch. Door gebruik te maken van technologie als relatiegeschenk laat je zien dat jouw bedrijf innovatief is en meegaat met de tijd.

5. Denk aan de presentatie

De presentatie van het relatiegeschenk is minstens zo belangrijk als het geschenk zelf. Zorg ervoor dat het geschenk mooi verpakt is en dat de presentatie past bij de uitstraling van jouw bedrijf. Een mooie verpakking kan ervoor zorgen dat het geschenk extra opvalt en dat de ontvanger het geschenk nog meer waardeert. Denk bijvoorbeeld aan een luxe cadeauverpakking of een gepersonaliseerde verpakking met het logo van jouw bedrijf erop. Ook kun je ervoor kiezen om het geschenk persoonlijk te overhandigen, bijvoorbeeld tijdens een afspraak of bij een evenement. Dit maakt de presentatie nog persoonlijker en zorgt voor een extra attentiewaarde.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen