5 inspirerende ideeën voor unieke relatiegeschenken
05 juli 2023 
7 min. leestijd

5 inspirerende ideeën voor unieke relatiegeschenken

Personaliseerbaar relatiegeschenk

Voeg een persoonlijke touch toe

Een persoonlijke touch toevoegen aan je relatiegeschenk kan het verschil maken tussen een standaard cadeau en een uniek en memorabel presentje. Denk bijvoorbeeld aan het laten bedrukken van het geschenk met de naam of het logo van de ontvanger, of het toevoegen van een persoonlijke boodschap. Ook kun je ervoor kiezen om het geschenk te personaliseren door het aan te passen aan de interesses of hobby's van de ontvanger. Zo laat je zien dat je echt hebt nagedacht over het cadeau en dat je de ontvanger goed kent. Een persoonlijke touch kan ervoor zorgen dat het relatiegeschenk niet alleen gewaardeerd wordt, maar ook langdurig herinnerd zal worden.

Maak gebruik van de bedrijfskleuren

Een andere manier om een uniek relatiegeschenk te creëren, is door gebruik te maken van de bedrijfskleuren. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, zoals het bedrukken van een tas of het samenstellen van een geschenkmand met producten in de bedrijfskleuren. Door de bedrijfskleuren te gebruiken, wordt het geschenk niet alleen persoonlijker, maar ook herkenbaarder voor de ontvanger. Het is een subtiele manier om de branding van het bedrijf te versterken en tegelijkertijd waardering te tonen voor de relatie met de klant of partner.

Kies voor een uniek ontwerp

Een uniek ontwerp kan het verschil maken bij het geven van relatiegeschenken. Door te kiezen voor een ontwerp dat past bij de huisstijl van het bedrijf of bij de persoonlijkheid van de ontvanger, maak je het geschenk extra speciaal. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde mok met het logo van het bedrijf of een unieke sleutelhanger in de vorm van het favoriete dier van de ontvanger. Door te kiezen voor een uniek ontwerp laat je zien dat je aandacht hebt besteed aan het geschenk en dat je de ontvanger echt waardeert.

Milieuvriendelijk relatiegeschenk

Kies voor duurzame materialen

Als je op zoek bent naar een manier om je bedrijf te promoten en tegelijkertijd iets goeds te doen voor het milieu, dan is het kiezen van duurzame materialen voor je relatiegeschenken een geweldige optie. Denk bijvoorbeeld aan producten gemaakt van gerecycled plastic, bamboe of biologisch katoen. Door te kiezen voor duurzame materialen laat je zien dat je geeft om het milieu en draag je bij aan een betere wereld. Bovendien zijn deze materialen vaak van hoge kwaliteit en gaan ze langer mee, wat betekent dat je klanten en relaties langer van je geschenk kunnen genieten.

Verminder de ecologische voetafdruk

Een manier om de ecologische voetafdruk te verminderen is door te kiezen voor duurzame relatiegeschenken. Denk bijvoorbeeld aan herbruikbare waterflessen, bamboe bekers of gerecyclede notitieboekjes. Deze geschenken zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook praktisch en stijlvol. Door te kiezen voor duurzame relatiegeschenken laat je als bedrijf zien dat je begaan bent met het milieu en draag je bij aan een duurzamere wereld. Bovendien zullen je klanten en relaties deze geschenken waarderen en er langer gebruik van maken, wat de impact op het milieu verder vermindert.

Geef een boodschap van milieubewustzijn mee

Steeds meer bedrijven willen hun steentje bijdragen aan een beter milieu en laten dit ook zien in hun relatiegeschenken. Een duurzaam relatiegeschenk is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de uitstraling van het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een herbruikbare waterfles, een bamboe notitieboekje of een tas van gerecycled materiaal. Door deze geschenken te bedrukken met een milieubewuste boodschap, laat je als bedrijf zien dat je begaan bent met het milieu en draag je bij aan een duurzame toekomst.

Lokale producten als relatiegeschenk

Promoot lokale bedrijven

Een geweldige manier om lokale bedrijven te promoten en tegelijkertijd unieke relatiegeschenken te geven, is door samen te werken met bedrijven in de buurt. Denk aan het samenstellen van een cadeaupakket met producten van lokale boeren, bakkers en ambachtelijke winkels. Of geef een cadeaubon voor een lokale restaurant of winkel. Door lokale bedrijven te ondersteunen, draag je bij aan de gemeenschap en geef je tegelijkertijd een persoonlijk en uniek cadeau aan je relaties.

Laat de ontvanger kennismaken met de regio

Een geweldig idee voor een uniek relatiegeschenk is om de ontvanger kennis te laten maken met de regio. Dit kan bijvoorbeeld door het geven van lokale producten, zoals kaas, wijn of bier. Maar ook door het organiseren van een tour door de stad of regio, waarbij de ontvanger de lokale cultuur en geschiedenis kan ontdekken. Een andere optie is om een culinaire ervaring te bieden, zoals een diner in een lokaal restaurant met regionale specialiteiten. Door de ontvanger kennis te laten maken met de regio, geef je niet alleen een uniek cadeau, maar ook een onvergetelijke ervaring.

Kies voor authentieke en unieke producten

Als je op zoek bent naar een relatiegeschenk dat echt opvalt, kies dan voor authentieke en unieke producten. Denk bijvoorbeeld aan handgemaakte items van lokale ambachtslieden of producten die zijn gemaakt van duurzame materialen. Door te kiezen voor deze producten laat je zien dat je oog hebt voor kwaliteit en originaliteit. Bovendien draag je bij aan een betere wereld door te kiezen voor duurzame producten. Het is een geweldige manier om je bedrijf te promoten en tegelijkertijd een positieve impact te hebben op de wereld om ons heen.

Technologisch relatiegeschenk

Kies voor gadgets die aansluiten bij de doelgroep

Het is belangrijk om bij het kiezen van relatiegeschenken rekening te houden met de doelgroep. Kies voor gadgets die aansluiten bij de interesses en behoeften van de ontvangers. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een powerbank voor zakelijke relaties die veel onderweg zijn, of een gepersonaliseerde mok voor koffieliefhebbers. Door te kiezen voor relatiegeschenken die aansluiten bij de doelgroep, vergroot je de kans dat het cadeau gewaardeerd wordt en dat de ontvanger het ook daadwerkelijk gaat gebruiken.

Geef een voorproefje van de nieuwste technologieën

Geef uw klanten een voorproefje van de nieuwste technologieën door middel van een uniek relatiegeschenk. Denk bijvoorbeeld aan een draadloze oplader, een slimme thermostaat of een virtual reality bril. Door het geven van een relatiegeschenk dat inspeelt op de nieuwste technologieën, laat u zien dat uw bedrijf innovatief is en meegaat met de tijd. Bovendien zal uw klant het relatiegeschenk zeker waarderen en gebruiken, wat zorgt voor een positieve associatie met uw bedrijf. Kies voor een relatiegeschenk dat past bij uw bedrijf en uw klanten, en verras hen met de nieuwste technologieën.

Maak het relatiegeschenk functioneel en handig

Een relatiegeschenk dat functioneel en handig is, zal zeker gewaardeerd worden door de ontvanger. Denk bijvoorbeeld aan een powerbank met het logo van jouw bedrijf erop, zodat de ontvanger altijd en overal zijn of haar telefoon kan opladen. Of wat dacht je van een gepersonaliseerde agenda of notitieboekje? Zo kan de ontvanger al zijn of haar afspraken en notities op een stijlvolle manier bijhouden. Een ander idee is om een thermosfles te laten bedrukken met jouw bedrijfslogo, zodat de ontvanger altijd warme of koude dranken bij de hand heeft tijdens lange werkdagen. Door te kiezen voor een functioneel en handig relatiegeschenk, zorg je ervoor dat jouw bedrijf altijd top-of-mind blijft bij de ontvanger.

Culinaire relatiegeschenken

Kies voor lokale specialiteiten

Als je op zoek bent naar een uniek relatiegeschenk, waarom kies je dan niet voor lokale specialiteiten? Door te kiezen voor producten die typisch zijn voor de regio waar je bedrijf gevestigd is, geef je niet alleen een cadeau, maar ook een stukje van de lokale cultuur en geschiedenis. Denk bijvoorbeeld aan ambachtelijk gebrouwen bier, kaas van lokale boerderijen of handgemaakte chocolade. Door te kiezen voor lokale specialiteiten laat je zien dat je betrokken bent bij de gemeenschap en dat je waarde hecht aan duurzaamheid en lokale productie. Bovendien is het een geweldige manier om je bedrijf te promoten en je klanten te laten zien wat jouw regio te bieden heeft.

Geef een kookboek cadeau

Een kookboek is een geweldig cadeau voor iedereen die van koken houdt. Het is niet alleen een praktisch geschenk, maar het kan ook dienen als inspiratiebron voor nieuwe recepten en gerechten. Kies een kookboek dat past bij de interesses en smaak van de ontvanger, bijvoorbeeld een vegetarisch kookboek of een boek met recepten uit een bepaalde keuken. Voeg een persoonlijke touch toe door een handgeschreven bericht toe te voegen aan de binnenkant van het boek. Zo wordt het cadeau nog specialer en persoonlijker.

Organiseer een culinaire workshop

Een culinaire workshop is een geweldige manier om je klanten of medewerkers te laten genieten van lekker eten en tegelijkertijd iets nieuws te leren. Je kunt bijvoorbeeld een workshop organiseren waarbij deelnemers leren hoe ze sushi kunnen maken of hoe ze de perfecte cocktail kunnen mixen. Door samen te koken en te eten, creëer je een gezellige en informele sfeer waarin mensen elkaar beter leren kennen. Bovendien kunnen deelnemers hun nieuwe vaardigheden thuis gebruiken om indruk te maken op hun vrienden en familie. Een culinaire workshop is dus niet alleen een leuk en origineel relatiegeschenk, maar ook een investering in de relatie met je klanten of medewerkers.

Relatiegeschenken met een goed doel

Steun een goed doel dat aansluit bij de bedrijfsmissie

Een andere manier om unieke relatiegeschenken te geven, is door het steunen van een goed doel dat aansluit bij de bedrijfsmissie. Dit kan bijvoorbeeld een organisatie zijn die zich inzet voor duurzaamheid, dierenwelzijn of educatie. Door te kiezen voor een goed doel dat past bij de waarden van het bedrijf, laat je zien dat je niet alleen geeft om je relaties, maar ook om de wereld om ons heen. Bovendien kan het steunen van een goed doel een positieve impact hebben op de reputatie van het bedrijf en kan het bijdragen aan een betere wereld. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, zoals het doneren van een deel van de opbrengst van de verkoop van producten of het organiseren van een evenement waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat.

Geef een boodschap van maatschappelijke betrokkenheid mee

Een relatiegeschenk kan niet alleen een blijk van waardering zijn, maar ook een manier om maatschappelijke betrokkenheid te tonen. Denk bijvoorbeeld aan een duurzaam cadeau, zoals een herbruikbare waterfles of een tas van gerecycled materiaal. Maar ook een donatie aan een goed doel namens de ontvanger kan een mooie boodschap van betrokkenheid overbrengen. Door te kiezen voor een relatiegeschenk met een maatschappelijk tintje, laat je zien dat je niet alleen aan je relatie denkt, maar ook aan de wereld om ons heen.

Laat de ontvanger zelf een goed doel kiezen

Een andere manier om een uniek relatiegeschenk te geven, is door de ontvanger zelf een goed doel te laten kiezen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een cadeaubon voor een donatie aan een goed doel naar keuze. Op deze manier laat je zien dat je niet alleen om de relatie geeft, maar ook om de maatschappij. Bovendien kan de ontvanger zelf bepalen welk doel hij of zij belangrijk vindt en waar het geld naartoe gaat. Het is een persoonlijk en betekenisvol cadeau dat zeker gewaardeerd zal worden.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen