5 inspirerende ideeën voor originele relatiegeschenken
23 juni 2023 
6 min. leestijd

5 inspirerende ideeën voor originele relatiegeschenken

1. Personaliseer het geschenk

Voeg een persoonlijke touch toe

Een persoonlijke touch toevoegen aan je relatiegeschenken kan een groot verschil maken. Het laat zien dat je echt om de ontvanger geeft en dat je de tijd hebt genomen om iets speciaals voor hen te maken. Er zijn verschillende manieren om een persoonlijke touch toe te voegen aan je relatiegeschenken. Je kunt bijvoorbeeld het cadeau laten bedrukken met de naam van de ontvanger of een persoonlijke boodschap toevoegen. Een andere optie is om het cadeau te personaliseren met een foto of afbeelding die speciaal voor de ontvanger is gekozen. Door een persoonlijke touch toe te voegen aan je relatiegeschenken, zorg je ervoor dat ze niet alleen praktisch zijn, maar ook emotionele waarde hebben voor de ontvanger.

Kies voor een uniek ontwerp

Een uniek ontwerp kan het verschil maken bij het geven van relatiegeschenken. Door te kiezen voor een ontwerp dat past bij de huisstijl van het bedrijf of juist opvalt door zijn originaliteit, maak je een blijvende indruk op de ontvanger. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde mok met een grappige tekst of een USB-stick in de vorm van het bedrijfslogo. Door te kiezen voor een uniek ontwerp laat je zien dat je aandacht hebt besteed aan het cadeau en dat je de ontvanger waardeert.

Laat het geschenk bedrukken met een logo of tekst

Een simpele manier om het relatiegeschenk nog persoonlijker te maken, is door het te laten bedrukken met een logo of tekst. Hierdoor wordt het geschenk niet alleen een herinnering aan de relatie tussen jou en de ontvanger, maar ook aan jouw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan het bedrukken van een mok met het bedrijfslogo of het laten graveren van een pen met de naam van de ontvanger. Door het geschenk te personaliseren, laat je zien dat je aandacht hebt besteed aan het cadeau en dat je de ontvanger waardeert.

2. Ga voor duurzaamheid

Kies voor milieuvriendelijke materialen

Het is belangrijk om bij het kiezen van relatiegeschenken ook rekening te houden met het milieu. Gelukkig zijn er steeds meer opties voor milieuvriendelijke materialen beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan producten gemaakt van gerecycled materiaal, zoals notitieboekjes van gerecycled papier of pennen van gerecyclede plastic flessen. Ook zijn er duurzame alternatieven voor plastic, zoals bamboe of tarwestro. Door te kiezen voor milieuvriendelijke materialen laat je niet alleen zien dat je geeft om het milieu, maar ook om de ontvanger van het geschenk.

Geef een geschenk dat lang meegaat

Een relatiegeschenk dat lang meegaat, is een geweldige manier om de band met je klanten te versterken. Denk bijvoorbeeld aan een duurzame waterfles, een herbruikbare koffiebeker of een stevige tas gemaakt van gerecyclede materialen. Door te kiezen voor een geschenk dat lang meegaat, laat je zien dat je geeft om het milieu en dat je klanten waardeert. Bovendien zal je merknaam keer op keer worden gezien wanneer het geschenk wordt gebruikt, wat zorgt voor langdurige exposure en een positieve associatie met jouw bedrijf.

Laat zien dat je geeft om het milieu

Steeds meer bedrijven willen laten zien dat ze duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Dit kan ook worden doorgevoerd in de keuze voor relatiegeschenken. Kies bijvoorbeeld voor een herbruikbare waterfles gemaakt van gerecycled materiaal of een duurzame tas van biologisch katoen. Ook zijn er tal van andere duurzame opties, zoals een bamboe notitieboekje of een plant in een gerecyclede pot. Door te kiezen voor een duurzaam relatiegeschenk laat je zien dat je geeft om het milieu en draag je bij aan een betere wereld.

3. Maak het geschenk functioneel

Kies voor een geschenk dat dagelijks gebruikt kan worden

Een relatiegeschenk dat dagelijks gebruikt kan worden, is een slimme keuze. Het zorgt ervoor dat de ontvanger regelmatig aan jouw bedrijf wordt herinnerd. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde mok, een notitieboekje of een pen. Maar ook praktische geschenken zoals een powerbank, een sleutelhanger met zaklamp of een herbruikbare waterfles zijn goede opties. Door te kiezen voor een geschenk dat dagelijks gebruikt kan worden, maak je niet alleen een goede indruk, maar zorg je ook voor een duurzaam en nuttig cadeau.

Denk aan praktische geschenken zoals een notitieboekje of een mok

Praktische geschenken zijn altijd een goed idee als het gaat om relatiegeschenken. Een notitieboekje is bijvoorbeeld een handig cadeau voor klanten die veel onderweg zijn en aantekeningen moeten maken. Een mok is ook een praktisch geschenk, vooral voor kantoorpersoneel dat dagelijks koffie of thee drinkt. Door het toevoegen van uw bedrijfslogo of een persoonlijke boodschap, kunt u deze geschenken nog specialer maken. Bovendien zullen uw klanten uw bedrijf waarderen voor het geven van nuttige en praktische geschenken die ze dagelijks kunnen gebruiken.

Zorg dat het geschenk past bij de ontvanger

Het is belangrijk om bij het kiezen van een relatiegeschenk rekening te houden met de ontvanger. Denk na over zijn of haar interesses, hobby's en persoonlijkheid. Zo kun je een geschenk kiezen dat echt bij hem of haar past en dat hij of zij zal waarderen. Een gepersonaliseerd cadeau, zoals een mok met zijn of haar naam erop of een notitieboekje met zijn of haar initialen, kan een goede keuze zijn. Maar ook een cadeau dat aansluit bij de branche waarin de ontvanger werkzaam is, kan een goede optie zijn. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een luxe pen voor een advocaat of een duurzame waterfles voor een milieuorganisatie. Door het geschenk af te stemmen op de ontvanger, laat je zien dat je echt aandacht hebt besteed aan het cadeau en dat je de relatie waardeert.

4. Geef een ervaring cadeau

Kies voor een belevenis zoals een workshop of een dagje uit

Een belevenis als relatiegeschenk is een geweldige manier om een blijvende indruk achter te laten bij je klanten of zakenpartners. Denk bijvoorbeeld aan een workshop waarin je jouw expertise deelt of een dagje uit naar een bijzondere locatie. Door samen iets te ondernemen, bouw je niet alleen aan de relatie, maar geef je ook een unieke ervaring cadeau. Bovendien is het mogelijk om de belevenis volledig af te stemmen op de ontvanger, waardoor het nog persoonlijker wordt. Kortom, kies voor een belevenis als relatiegeschenk en maak een onvergetelijke indruk!

Geef een cadeaubon voor een restaurant of een hotelovernachting

Een cadeaubon voor een restaurant of een hotelovernachting is een geweldig idee voor een relatiegeschenk. Het geeft de ontvanger de mogelijkheid om te genieten van een heerlijke maaltijd of een ontspannen verblijf in een hotel. Bovendien kan de ontvanger zelf kiezen wanneer hij of zij gebruik wil maken van de cadeaubon, wat het een flexibel en persoonlijk cadeau maakt. Het is ook een geweldige manier om de lokale horeca te steunen en te promoten. Kies een restaurant of hotel dat past bij de interesses en smaak van de ontvanger en maak er een onvergetelijk cadeau van.

Laat de ontvanger iets bijzonders beleven

Een relatiegeschenk is niet alleen bedoeld om waardering te tonen, maar ook om een blijvende indruk achter te laten bij de ontvanger. Door de ontvanger iets bijzonders te laten beleven, creëer je een onvergetelijke ervaring. Denk bijvoorbeeld aan een workshop of een uitje naar een bijzondere locatie. Door samen iets te doen, bouw je niet alleen aan de relatie, maar geef je ook een persoonlijke touch aan het geschenk. Zo blijft jouw bedrijf nog lang in de herinnering van de ontvanger.

5. Maak het geschenk persoonlijk

Kies voor een geschenk dat past bij de interesses van de ontvanger

Het is belangrijk om bij het kiezen van een relatiegeschenk rekening te houden met de interesses van de ontvanger. Zo laat je zien dat je aandacht hebt besteed aan het cadeau en dat je de ontvanger echt kent. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde mok voor de koffieliefhebber of een set golfballen voor de sportieve zakenpartner. Door een geschenk te kiezen dat past bij de interesses van de ontvanger, maak je het cadeau niet alleen persoonlijker, maar ook waardevoller.

Geef een boek over een onderwerp waar de ontvanger van houdt

Een boek cadeau geven is altijd een goed idee. Het laat zien dat je aandacht hebt besteed aan de interesses van de ontvanger en dat je hem of haar iets wilt geven dat blijvend is. Kies een boek over een onderwerp waar de ontvanger van houdt, zoals koken, reizen, geschiedenis of kunst. Of het nu gaat om een roman, een biografie of een kookboek, er is altijd wel een boek te vinden dat past bij de persoonlijkheid en interesses van de ontvanger. Bovendien kan een boek ook dienen als inspiratiebron voor nieuwe ideeën en avonturen.

Laat zien dat je de ontvanger goed kent

Een persoonlijk cadeau laat zien dat je de ontvanger goed kent en waardering hebt voor de relatie die jullie hebben. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde mok met de naam van de ontvanger erop, of een notitieboekje met een persoonlijke boodschap. Ook kun je denken aan een cadeau dat past bij de hobby of interesse van de ontvanger, zoals een boek over zijn of haar favoriete sport of een set kleurpotloden voor een creatieveling. Door een cadeau te geven dat aansluit bij de persoonlijkheid van de ontvanger, laat je zien dat je echt hebt nagedacht over het cadeau en de ontvanger.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen