5 redenen waarom je originele relatiegeschenken moet geven
24 juni 2023 
6 min. leestijd

5 redenen waarom je originele relatiegeschenken moet geven

Reden 1: Blijvende herinnering

Originele relatiegeschenken blijven langer in het geheugen van de ontvanger

Uit onderzoek blijkt dat mensen zich beter herinneren wat ze hebben gekregen als het cadeau origineel en persoonlijk is. Dit geldt ook voor relatiegeschenken. Door een origineel relatiegeschenk te geven, blijft de ontvanger langer herinneren wie het cadeau heeft gegeven en waarom. Dit kan bijdragen aan een positieve associatie met jouw bedrijf of organisatie. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk ook zorgen voor positieve mond-tot-mondreclame, waardoor jouw bedrijf of organisatie nog meer bekendheid krijgt. Kortom, het geven van originele relatiegeschenken kan een slimme zet zijn voor het versterken van de relatie met jouw klanten en partners.

Het versterkt de band tussen de gever en ontvanger

Het geven van originele relatiegeschenken versterkt de band tussen de gever en ontvanger. Door het geven van een persoonlijk cadeau laat je zien dat je de ontvanger waardeert en dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals voor hem of haar te vinden. Dit kan leiden tot een versterking van de relatie tussen beide partijen. Bovendien kan het geven van een relatiegeschenk ook zorgen voor een positieve associatie met het bedrijf of merk dat het cadeau heeft gegeven. Dit kan leiden tot een verhoogde loyaliteit en betrokkenheid van de ontvanger bij het bedrijf. Kortom, het geven van originele relatiegeschenken kan een waardevolle investering zijn in het versterken van relaties en het opbouwen van merkloyaliteit.

Het zorgt voor een positieve associatie met het bedrijf

Wanneer je originele relatiegeschenken geeft, zorg je ervoor dat de ontvanger een positieve associatie krijgt met jouw bedrijf. Door iets unieks en persoonlijks te geven, laat je zien dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals te vinden. Dit kan ervoor zorgen dat de ontvanger zich gewaardeerd voelt en een goede indruk krijgt van jouw bedrijf. Bovendien kan het geven van relatiegeschenken ervoor zorgen dat de ontvanger jouw bedrijf beter onthoudt en eerder geneigd is om in de toekomst zaken met jou te doen. Kortom, het geven van originele relatiegeschenken kan een positieve impact hebben op de relatie tussen jouw bedrijf en de ontvanger.

Reden 2: Onderscheidend vermogen

Originele relatiegeschenken onderscheiden zich van standaard geschenken

Originele relatiegeschenken onderscheiden zich van standaard geschenken door hun unieke karakter en persoonlijke touch. Waar standaard geschenken vaak massaal geproduceerd worden en weinig creativiteit tonen, zijn originele relatiegeschenken juist op maat gemaakt en afgestemd op de ontvanger. Hierdoor voelt de ontvanger zich echt gewaardeerd en zal hij of zij het geschenk langer onthouden. Bovendien straalt het geven van originele relatiegeschenken ook positief af op het imago van het bedrijf. Het laat zien dat het bedrijf oog heeft voor detail en zich wil onderscheiden van de massa.

Het laat zien dat er moeite is gedaan om iets bijzonders te geven

Wanneer je een origineel relatiegeschenk geeft, laat je zien dat je moeite hebt gedaan om iets bijzonders te vinden. Het is niet zomaar een standaard cadeau dat je even snel hebt uitgezocht. Door de tijd te nemen om iets unieks te vinden, laat je zien dat je om de relatie geeft en dat je er waarde aan hecht. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk ook een persoonlijke touch hebben, waardoor het nog specialer wordt. Dit kan bijvoorbeeld door het cadeau te laten bedrukken met de naam of het logo van de ontvanger. Kortom, het geven van een origineel relatiegeschenk laat zien dat je aandacht hebt besteed aan de relatie en dat je de ontvanger waardeert.

Het kan de ontvanger verrassen en positief verrassen

Het geven van originele relatiegeschenken kan de ontvanger verrassen en positief verrassen. Door iets te geven wat buiten de standaard valt, laat je zien dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals te vinden. Dit kan de ontvanger een gevoel van waardering geven en kan zelfs hun dag maken. Bovendien kan het geven van een origineel relatiegeschenk de ontvanger positief verrassen en hun perceptie van jou en je bedrijf verbeteren. Het kan hen laten zien dat je creatief en attent bent, wat kan bijdragen aan het opbouwen van een sterke relatie.

Reden 3: Versterken van de merkidentiteit

Originele relatiegeschenken kunnen het merk versterken

Het geven van originele relatiegeschenken kan een positieve invloed hebben op de branding van een bedrijf. Door het geven van een uniek en persoonlijk cadeau aan klanten of partners, kan een bedrijf zich onderscheiden van de concurrentie en een blijvende indruk achterlaten. Bovendien kan het geven van relatiegeschenken bijdragen aan het versterken van de relatie tussen het bedrijf en de ontvanger, wat kan leiden tot meer loyaliteit en herhaalde aankopen. Het is daarom belangrijk om te investeren in originele relatiegeschenken die passen bij de identiteit en waarden van het bedrijf, en die de ontvanger zullen verrassen en blij maken.

Het kan het imago van het bedrijf verbeteren

Het geven van originele relatiegeschenken kan het imago van het bedrijf verbeteren. Door het geven van een uniek en persoonlijk cadeau laat je zien dat je aandacht hebt besteed aan de relatie met de ontvanger. Dit kan leiden tot een positieve associatie met het bedrijf en kan bijdragen aan het opbouwen van een goede reputatie. Bovendien kan het geven van originele relatiegeschenken ook bijdragen aan de branding van het bedrijf. Door het cadeau te voorzien van het bedrijfslogo of de bedrijfsnaam, wordt de naamsbekendheid vergroot en kan het bedrijf zich onderscheiden van de concurrentie.

Het kan de kernwaarden van het bedrijf uitdragen

Het geven van originele relatiegeschenken kan niet alleen de banden tussen bedrijven versterken, maar het kan ook de kernwaarden van het bedrijf uitdragen. Door het kiezen van een relatiegeschenk dat past bij de waarden van het bedrijf, kan het bedrijf zichzelf op een positieve manier presenteren en laten zien waar het voor staat. Bijvoorbeeld, als een bedrijf duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, kan het kiezen voor een relatiegeschenk dat gemaakt is van gerecyclede materialen of dat bijdraagt aan een goed doel. Op deze manier kan het bedrijf laten zien dat het niet alleen om winst draait, maar ook om maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid.

Reden 4: Meerwaarde voor de ontvanger

Originele relatiegeschenken kunnen meerwaarde bieden voor de ontvanger

Originele relatiegeschenken kunnen meerwaarde bieden voor de ontvanger. Het geven van een relatiegeschenk is een manier om waardering te tonen en de band met de ontvanger te versterken. Door te kiezen voor een origineel geschenk laat je zien dat je moeite hebt gedaan om iets passends te vinden en dat je de ontvanger echt waardeert. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk ook praktisch zijn en daadwerkelijk van nut zijn voor de ontvanger. Dit kan bijvoorbeeld een handige gadget zijn of een product dat aansluit bij de interesses van de ontvanger. Door een meerwaarde te bieden met het relatiegeschenk, vergroot je de kans dat de ontvanger het geschenk waardeert en dat de relatie tussen jullie verder wordt versterkt.

Het kan praktisch zijn en dagelijks gebruikt worden

Wanneer je een relatiegeschenk geeft dat praktisch is en dagelijks gebruikt kan worden, zal de ontvanger het geschenk waarderen en er vaak aan herinnerd worden. Denk bijvoorbeeld aan een bedrukte mok, een notitieboekje of een powerbank. Deze geschenken zijn niet alleen handig in gebruik, maar ook nog eens functioneel. Hierdoor zal de ontvanger het geschenk niet snel vergeten en zal het een positieve associatie hebben met jouw bedrijf. Bovendien vergroot je de kans dat het geschenk ook daadwerkelijk gebruikt wordt, wat de exposure van jouw bedrijf vergroot.

Het kan een emotionele waarde hebben en een glimlach op het gezicht van de ontvanger toveren

Het geven van een origineel relatiegeschenk kan een emotionele waarde hebben voor de ontvanger. Het laat zien dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals voor hen te vinden en dat je hun relatie waardeert. Dit kan een positieve impact hebben op de relatie tussen jou en de ontvanger. Bovendien kan het geschenk een glimlach op het gezicht van de ontvanger toveren, wat een geweldig gevoel geeft. Het is altijd leuk om iets te ontvangen dat je niet verwachtte en dat je blij maakt. Het kan zelfs een herinnering worden die de ontvanger nog lang zal koesteren. Kortom, het geven van een origineel relatiegeschenk kan niet alleen een positieve invloed hebben op de relatie, maar ook op de emoties van de ontvanger.

Reden 5: Marketingdoeleinden

Originele relatiegeschenken kunnen ingezet worden voor marketingdoeleinden

Originele relatiegeschenken kunnen niet alleen worden gebruikt om waardering te tonen aan klanten en zakenpartners, maar ook als een effectieve marketingtool. Door het geven van unieke en opvallende relatiegeschenken, kan je bedrijf zich onderscheiden van de concurrentie en een blijvende indruk achterlaten bij de ontvanger. Bovendien kunnen deze geschenken worden bedrukt met het logo of de slogan van je bedrijf, waardoor ze een subtiel maar krachtig marketinginstrument worden. Wanneer de ontvanger het geschenk gebruikt of er naar kijkt, wordt hij of zij herinnerd aan je bedrijf en kan dit leiden tot meer naamsbekendheid en uiteindelijk meer klanten. Kortom, originele relatiegeschenken zijn niet alleen een blijk van waardering, maar ook een slimme investering in de marketingstrategie van je bedrijf.

Het kan zorgen voor meer naamsbekendheid

Door het geven van originele relatiegeschenken kan je als bedrijf meer naamsbekendheid genereren. Wanneer je bijvoorbeeld een uniek en opvallend geschenk geeft aan een klant of zakenpartner, zal deze persoon dit waarschijnlijk delen op social media of erover praten met anderen. Hierdoor kan jouw bedrijfsnaam verspreid worden onder een groter publiek en kan het zorgen voor meer exposure. Daarnaast kan het geven van relatiegeschenken ook zorgen voor een positieve associatie met jouw bedrijf, wat kan leiden tot meer klanten en een grotere omzet. Kortom, het geven van originele relatiegeschenken kan een slimme marketingstrategie zijn om de naamsbekendheid van jouw bedrijf te vergroten.

Het kan leiden tot nieuwe klanten en meer omzet

Door het geven van originele relatiegeschenken aan je klanten, laat je zien dat je hen waardeert en dat je hun zaken serieus neemt. Dit kan leiden tot een positieve indruk en een versterking van de relatie tussen jou en je klanten. Bovendien kan het geven van relatiegeschenken leiden tot nieuwe klanten en meer omzet. Wanneer je klanten tevreden zijn over de relatiegeschenken die ze hebben ontvangen, zullen ze eerder geneigd zijn om jouw bedrijf aan te bevelen aan anderen. Dit kan leiden tot nieuwe klanten en meer omzet voor jouw bedrijf. Het geven van originele relatiegeschenken kan dus een slimme investering zijn voor jouw bedrijf.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen