5 unieke ideeën voor originele relatiegeschenken
23 juni 2023 
2 min. leestijd

5 unieke ideeën voor originele relatiegeschenken

5 unieke ideeën voor originele relatiegeschenken

Waarom zijn originele relatiegeschenken belangrijk?

Originele relatiegeschenken zijn belangrijk omdat ze een blijvende indruk achterlaten bij de ontvanger. Het is een manier om waardering te tonen voor de relatie die je hebt opgebouwd en om te laten zien dat je de tijd en moeite hebt genomen om iets speciaals te vinden. Bovendien kunnen originele relatiegeschenken helpen om je bedrijf te onderscheiden van de concurrentie en om je merk te versterken. Door te kiezen voor een uniek en persoonlijk geschenk, laat je zien dat je aandacht hebt voor detail en dat je bereid bent om een stapje extra te zetten voor je klanten en relaties.

Idee 1: Personaliseerde cadeaus

Personaliseerde cadeaus zijn altijd een goed idee als het gaat om relatiegeschenken. Het laat zien dat je moeite hebt gedaan om iets speciaals te creëren voor de ontvanger. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde mok, notitieboekje of sleutelhanger met de naam van de ontvanger erop. Maar ook een gepersonaliseerd cadeau met het logo van het bedrijf erop kan een goede optie zijn. Zo blijft het bedrijf top of mind bij de ontvanger en wordt er een persoonlijke touch aan het cadeau gegeven.

Idee 2: Duurzame cadeaus

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk thema en daarom is het een goed idee om duurzame cadeaus te geven als relatiegeschenk. Denk bijvoorbeeld aan een herbruikbare waterfles of koffiebeker gemaakt van bamboe of roestvrij staal. Ook kun je kiezen voor een duurzame tas van gerecycled materiaal of een plant die lucht zuivert en zorgt voor een gezonde werkomgeving. Door te kiezen voor duurzame cadeaus laat je zien dat je geeft om het milieu en draag je bij aan een betere wereld.

Idee 3: Ervaringscadeaus

Ervaringscadeaus zijn een geweldige manier om je waardering te tonen voor je klanten of medewerkers. In plaats van een fysiek cadeau te geven, geef je ze een onvergetelijke ervaring. Denk bijvoorbeeld aan een dagje uit naar een pretpark, een wijnproeverij of een kookworkshop. Door een ervaring cadeau te geven, geef je niet alleen een leuk uitje, maar ook een mooie herinnering. Bovendien kan het bijdragen aan teambuilding en het versterken van relaties. Ervaringscadeaus zijn dus een originele en persoonlijke manier om je waardering te tonen.

Idee 4: Cadeaus met een verhaal

Een cadeau met een verhaal is een perfect relatiegeschenk voor bedrijven die duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben staan. Denk bijvoorbeeld aan een tas gemaakt van gerecyclede materialen of een product dat is geproduceerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door te kiezen voor een cadeau met een verhaal laat je als bedrijf zien dat je niet alleen geeft om je relaties, maar ook om de wereld om ons heen. Bovendien is het een uniek en persoonlijk cadeau dat zeker gewaardeerd zal worden.

Idee 5: Cadeaus die bijdragen aan een goed doel

Een cadeau geven dat bijdraagt aan een goed doel is niet alleen origineel, maar ook nog eens hartverwarmend. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Zo kun je ervoor kiezen om een deel van de opbrengst van het cadeau te schenken aan een goed doel, of je kunt een cadeau kiezen dat gemaakt is door mensen die ondersteund worden door een goed doel. Denk bijvoorbeeld aan fairtrade producten of producten die gemaakt zijn door mensen met een beperking. Door te kiezen voor een cadeau dat bijdraagt aan een goed doel, geef je niet alleen een mooi geschenk, maar draag je ook bij aan een betere wereld.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen