grootste snoeptaart
FoodEvents
Bert Vissers
FoodEvents
02/24/2024
9 min
0

De grootste snoeptaart ter wereld gebouwd door Ameel Candy World

02/24/2024
9 min
0

Het bouwen van de grootste snoeptaart ter wereld is een indrukwekkende prestatie die veel voorbereiding en samenwerking vereist. Dit project, georganiseerd door Ameel Candy World ter ere van hun 25-jarig bestaan, brengt vrijwilligers, lokale gemeenschappen en sponsoren samen voor een zoete mijlpaal. Met een hoogte van 8,65 meter en een diameter van 10 meter, gevuld met 350.000 snoepjes, belooft deze snoeptaart een onvergetelijke attractie te worden. Dit artikel belicht de belangrijkste aspecten van de bouw, betrokkenheid van de gemeenschap, het evenement zelf, en kijkt vooruit naar de toekomstige impact van dit unieke initiatief.

 • De grootste snoeptaart ter wereld is een project van Ameel Candy World, ter ere van hun 25-jarig bestaan.
 • Meer dan 120 vrijwilligers van 6 verschillende verenigingen hebben samengewerkt om de taart te bouwen.
 • De snoeptaart heeft een indrukwekkende grootte met een hoogte van 8,65 meter en een diameter van 10 meter, en is gevuld met 350.000 snoepjes.
 • Het evenement biedt niet alleen een unieke attractie, maar ondersteunt ook lokale gemeenschappen door de verkoop van taartstukken.
 • Ondanks de uitdagingen bij de bouw en de kosten voor officiële erkenning, wordt verwacht dat deze snoeptaart een wereldrecord zal vestigen.

De Bouw van de Grootste Snoeptaart

team grootste taart

Voorbereidingen en Uitdagingen


De bouw van de grootste snoeptaart ter wereld was geen kleinigheid. Het vereiste een zorgvuldige planning en coördinatie tussen alle betrokken partijen. Een van de grootste uitdagingen was het verzamelen van voldoende snoepjes om de gigantische taart te kunnen realiseren. Met een uiteindelijke hoogte van 8,65 meter en een diameter van 10 meter, was de hoeveelheid benodigde snoepjes enorm.

De constructie van de snoeptaart vereiste niet alleen creativiteit, maar ook technische vaardigheden, vooral het zorgen voor voldoende droogtijd tussen de lagen.

De betrokkenheid van vrijwilligers was cruciaal voor het succes van het project. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste cijfers:

 • Aantal vrijwilligers: 120
 • Totale hoeveelheid snoepjes: 350.000
 • Verwachte bezoekers: 12.000

Deze cijfers benadrukken de omvang van het project en de gemeenschappelijke inspanning die nodig was om deze zoete droom te realiseren.

Samenwerking met Vrijwilligers

De bouw van de grootste snoeptaart ter wereld was een project dat niet mogelijk was zonder de hulp van 120 vrijwilligers uit verschillende gemeenschappen. Deze vrijwilligers, afkomstig van scholen, sportclubs, en lokale verenigingen, hebben hun tijd en vaardigheden ingezet om dit zoete kunstwerk tot leven te brengen. Hun inzet is een prachtig voorbeeld van hoe vrijwilligers bouwen aan een warme samenleving.

De samenwerking met vrijwilligers was cruciaal voor het succes van dit project. Zonder hun toewijding en harde werk zou de realisatie van zo'n omvangrijk project niet mogelijk zijn geweest.

De betrokkenheid van de vrijwilligers varieerde van het knutselen met eetpapier op maat van de panelen tot het helpen bij de constructie van de taart, die een indrukwekkende hoogte van 8,65 meter bereikte. De volgende verenigingen hebben bijgedragen aan dit project:

 • Scholengroep De Pinker uit Poperinge
 • Atletiekclub KA Olympic Essenbeek Halle
 • Scholen De Regenboog en De Vlieger uit Zwevezele
 • vzw Boven De Wolken
 • BSBO De Horizon uit Aalst
 • De Roeselaarse vzw Kloen


Veiligheidsmaatregelen en Constructietechnieken

Bij de bouw van de grootste snoeptaart ter wereld komen specifieke veiligheidsmaatregelen en constructietechnieken kijken. Veiligheidsharnassen worden ingezet om de bovenste lagen met lekkers veilig op te vullen. Dit benadrukt het belang van veilig werken op hoogte.

De constructie van een snoeptaart van deze omvang vereist niet alleen creativiteit, maar ook een grondige planning en technische kennis.

Een overzicht van de gebruikte materialen en technieken:

 • Eetpapier op maat van de panelen 
 • Speciaal ontworpen papier
 • Veiligheidsharnassen
 • Droogtijd voor de lijm

Deze aanpak zorgt ervoor dat de snoeptaart niet alleen een visueel spektakel wordt, maar ook stevig en veilig is voor zowel de bouwers als de bezoekers.

Betrokken Gemeenschappen en Verenigingen

Kloen Roeselare

De Rol van Scholen en Sportclubs

Scholen en sportclubs spelen een cruciale rol in de totstandkoming van de grootste snoeptaart ter wereld. Hun bijdrage is niet alleen zichtbaar in de fysieke bouw van de taart, maar ook in het enthousiasmeren van de gemeenschap en het verzamelen van de benodigde materialen. De inzet van vrijwilligers uit deze groepen is onmisbaar voor het succes van het project.

De volgende lijst toont enkele van de betrokken scholen en sportclubs:

 • Scholengroep De Pinker uit Poperinge
 • Atletiekclub KA Olympic Essenbeek Halle
 • Scholen De Regenboog en De Vlieger uit Zwevezele
 • BSBO De Horizon uit Aalst

Deze instellingen hebben niet alleen geholpen met de constructie, maar ook met het verzamelen van de 350.000 snoepjes die nodig waren om dit culinaire kunstwerk te voltooien. Hun inzet toont de kracht van gemeenschapsbetrokkenheid en de positieve impact die gezamenlijke projecten kunnen hebben.

Bijdrage van Lokale Verenigingen

De lokale verenigingen hebben een cruciale rol gespeeld in de realisatie van de grootste snoeptaart ter wereld. Met hun enthousiasme en inzet hebben ze niet alleen geholpen bij de bouw, maar ook bij het verzamelen van de benodigde materialen en het mobiliseren van vrijwilligers. De samenwerking met deze verenigingen heeft het project een gemeenschapsgevoel gegeven, waardoor het meer is dan alleen een recordpoging.

De inzet van lokale verenigingen zoals scholengroep De Pinker, Atletiekclub KA Olympic Essenbeek Halle, en vzw Kloen was onmisbaar.

De volgende verenigingen hebben bijgedragen aan het succes van de snoeptaart:

 • Scholengroep De Pinker uit Poperinge
 • Atletiekclub KA Olympic Essenbeek Halle
 • Scholen De Regenboog en De Vlieger uit Zwevezele
 • vzw Boven De Wolken
 • BSBO De Horizon uit Aalst
 • De Roeselaarse vzw Kloen

Deze diversiteit aan deelnemers toont aan hoe een uniek project mensen uit verschillende hoeken van de gemeenschap kan samenbrengen.

Voordelen voor de Gemeenschap

De realisatie van de grootste snoeptaart ter wereld brengt tal van voordelen met zich mee voor de lokale gemeenschap. Een van de meest significante voordelen is de versterking van de gemeenschapszin. Door samen te werken aan een gemeenschappelijk doel, ontstaat er een unieke band tussen de betrokkenen. Dit project biedt niet alleen een platform voor lokale verenigingen en scholen om hun krachten te bundelen, maar stimuleert ook lokale economieën door de toename van bezoekers en media-aandacht.

De betrokkenheid van lokale scholen, sportclubs en verenigingen zorgt voor een educatieve component, waarbij jongeren leren over samenwerking, projectmanagement en het belang van gemeenschapsdienst.

De voordelen op een rij:

 • Versterking van de gemeenschapszin
 • Stimulatie van de lokale economie
 • Educatieve waarde voor jongeren
 • Verhoogde media-aandacht en toerisme

Het Evenement: Een Zoete Belevenis

grootste taart

Presentatie op de Beurs

Tijdens het evenement in Waregem Expo werd de grootste snoeptaart ter wereld met veel enthousiasme onthuld. Deze indrukwekkende creatie trok de aandacht van zowel jong als oud en werd het hoogtepunt van de beurs. Met een hoogte van 8,65 meter en een diameter van 10 meter, was de snoeptaart niet alleen een visueel spektakel, maar ook een technisch meesterwerk.

De samenwerking tussen Ameel Candy World en de vrijwilligers resulteerde in een onvergetelijke presentatie die de essentie van het evenement belichaamde.

De snoeptaart bestond uit maar liefst 350.000 snoepjes, zorgvuldig samengevoegd met eetbare lijm. De constructie en presentatie van de taart waren een ware uitdaging, maar het resultaat was een ongekend succes. De bezoekers konden hun ogen niet geloven en de sfeer was magisch.

Hieronder volgt een overzicht van de betrokken verenigingen en hun bijdrage:

 • Scholengroep De Pinker uit Poperinge
 • Atletiekclub KA Olympic Essenbeek Halle
 • Scholen De Regenboog en De Vlieger uit Zwevezele
 • Vzw Boven De Wolken
 • BSBO De Horizon uit Aalst
 • Vzw Kloen uit Roeselare

Elke vereniging leverde een cruciale bijdrage aan de bouw van de snoeptaart, wat het project tot een gemeenschappelijk succes maakte.

Activiteiten en Entertainment

Tijdens het evenement rond de grootste snoeptaart ter wereld, is er een breed scala aan activiteiten en entertainment voorzien om bezoekers van alle leeftijden te vermaken. 

Naast de fysieke activiteiten is er ook ruimte voor culinaire verwennerij. Bezoekers kunnen genieten van een divers aanbod aan snacks en zoetigheden, perfect passend bij het thema van het evenement.

De Snoeptaart Aansnijden en Verdelen


Het moment waarop de grootste snoeptaart ter wereld officieel werd aangesneden, was een hoogtepunt van het evenement. Oprichter Wilfried Ameel en enkele prominente figuren binnen de organisatie namen de eer om de eerste stukken te snijden, onder toeziend oog van de burgemeesters van Waregem en Roeselare. Deze ceremoniële handeling symboliseerde niet alleen de succesvolle voltooiing van het project, maar ook de start van een zoete traktatie voor de gemeenschap.

Na het aansnijden werden de stukken snoeptaart verdeeld onder de zes betrokken verenigingen. Deze verenigingen kregen elk 1500 stukken toegewezen, die ze vervolgens konden verkopen om hun activiteiten te financieren. 

Dit unieke moment van delen en gemeenschapszin onderstreept de kracht van samenwerking en de positieve impact die een dergelijk project kan hebben op lokale verenigingen en de bredere gemeenschap.

Achter de Schermen


De Organisatie door Ameel Candy World

Ameel Candy World, een groothandel in zoetigheden gevestigd in Roeselare, heeft zich ingezet om de grootste snoeptaart ter wereld te bouwen. Dit initiatief, ter ere van hun 25-jarige jubileum, heeft niet alleen de aandacht getrokken van de lokale gemeenschap, maar ook van vrijwilligers en verenigingen uit de wijde omgeving. De bouw van deze gigantische snoeptaart was een ware logistieke uitdaging.

Met de hulp van 120 vrijwilligers uit zes verschillende verenigingen is het gelukt om een snoeptaart te creëren met een diameter van 10 meter en een hoogte van 8,65 meter. Dit monumentale bouwwerk bestaat uit maar liefst 350.000 snoepjes.


De samenwerking met lokale scholen, sportclubs en andere verenigingen heeft niet alleen bijgedragen aan de bouw van de taart, maar ook aan het versterken van de banden binnen de gemeenschap. De volgende punten benadrukken de kernaspecten van deze samenwerking:

 • Intensieve voorbereiding en planning
 • Selectie en training van vrijwilligers
 • Logistieke uitdagingen en oplossingen
 • Veiligheidsmaatregelen tijdens de bouw

Deze unieke onderneming heeft Ameel Candy World op de kaart gezet en laat zien hoe een zoet idee de gemeenschap kan samenbrengen.

Uitdagingen bij het Plannen

Het plannen van de bouw van de grootste snoeptaart ter wereld was geen kleinigheid. De coördinatie tussen de verschillende betrokken partijen vormde een van de grootste uitdagingen. Met meer dan honderd vrijwilligers en diverse verenigingen die hun steentje bijdroegen, was een gestroomlijnde communicatie essentieel.

Het was cruciaal om een gedetailleerd plan op te stellen dat rekening hield met de beschikbaarheid van materialen, de inzet van vrijwilligers en de veiligheidsvoorschriften.

De volgende lijst geeft een overzicht van de belangrijkste uitdagingen:

 • Coördinatie en communicatie tussen deelnemende groepen
 • Verzamelen van voldoende bouwmaterialen en snoep
 • Veiligheid waarborgen tijdens de bouw
 • Logistieke planning voor de opbouw en presentatie van de taart

De Rol van Sponsoren en Partners

De totstandkoming van de grootste snoeptaart ter wereld was niet mogelijk geweest zonder de cruciale steun van onze sponsoren en partners. Deze samenwerkingen hebben niet alleen financiële steun geboden, maar ook materialen, expertise en vrijwilligers om dit ambitieuze project te realiseren.

De betrokkenheid van lokale bedrijven en organisaties heeft een onmisbare rol gespeeld in het succes van dit evenement.

Een overzicht van enkele belangrijke sponsoren en partners:

 • Ameel Candy World
 • Scholengroep De Pinker
 • Atletiekclub KA Olympic Essenbeek Halle
 • Scholen De Regenboog en De Vlieger
 • Vzw Boven De Wolken
 • BSBO De Horizon

Deze lijst benadrukt de diversiteit en het engagement van de gemeenschap rondom dit project. Het is een prachtig voorbeeld van hoe samenwerking tussen verschillende sectoren tot buitengewone resultaten kan leiden.

Toekomstige Plannen en Impact


Educatieve en Maatschappelijke Doelen

Het creëren van de grootste snoeptaart ter wereld is niet alleen een poging om een record te breken, maar dient ook een dieper doel. De betrokkenheid van scholen en lokale verenigingen bij dit project benadrukt het belang van gemeenschapszin en samenwerking. Door deel te nemen aan dit unieke evenement, krijgen jongeren de kans om praktische vaardigheden te ontwikkelen en meer te leren over teamwork, projectmanagement en het belang van maatschappelijke betrokkenheid.

Dit project biedt een unieke kans voor educatie buiten het traditionele klaslokaal.

Daarnaast is het project gericht op het bevorderen van duurzaamheid en bewustwording over gezonde voeding. Door middel van workshops en informatiesessies worden deelnemers en bezoekers geïnformeerd over het belang van een evenwichtig dieet, ondanks de zoete aard van het evenement.

 • Voorlichting over gezonde voeding
 • Workshops over duurzaamheid
 • Informatiesessies over het belang van gemeenschapszin


Het Record en de Erkenning

De poging om de grootste snoeptaart ter wereld te bouwen heeft niet alleen voor opwinding gezorgd, maar ook voor een significante mijlpaal in de wereld van culinaire kunstwerken. Deze prestatie, hoewel niet officieel geregistreerd bij Guinness World Records vanwege de hoge kosten, markeert een ongekende hoogte in de geschiedenis van snoeptaarten. Met een hoogte van 8,65 meter en een diameter van 10 meter, overtreft deze taart alle voorgaande records met een aanzienlijke marge.

De betrokkenheid en het enthousiasme van meer dan honderd vrijwilligers en verschillende gemeenschappen hebben dit project tot een succes gemaakt.

Deze prestatie heeft niet alleen de aandacht getrokken van lokale gemeenschappen, maar ook van media en zoetekauwen wereldwijd. Het zet Ameel Candy World en de betrokken gemeenschappen op de kaart als pioniers in het creëren van gigantische eetbare kunstwerken.

CategorieSpecificatie
Hoogte8,65 meter
Diameter10 meter
Aantal snoepjes350.000
Aantal stukken12.000

Deze indrukwekkende cijfers onderstrepen de omvang en het succes van het project. Het is een bewijs van wat mogelijk is wanneer gemeenschappen samenwerken aan een gemeenschappelijk doel, en inspireert hopelijk toekomstige projecten van vergelijkbare of zelfs grotere schaal.

Langdurige Effecten op de Gemeenschap

De realisatie van de grootste snoeptaart ter wereld heeft niet alleen een onmiddellijke impact op de betrokken gemeenschappen en verenigingen, maar belooft ook langdurige positieve effecten. De betrokkenheid van lokale scholen, sportclubs en verenigingen bij dit project versterkt de gemeenschapszin en bevordert de samenwerking tussen verschillende groepen binnen de gemeenschap.

Dit project heeft aangetoond dat door samen te werken, ongeacht de omvang van de uitdaging, opmerkelijke resultaten kunnen worden bereikt.

Daarnaast heeft de snoeptaart aandacht gegenereerd voor lokale initiatieven en verenigingen, waardoor hun zichtbaarheid en ondersteuning vanuit de gemeenschap zijn toegenomen. Hieronder volgt een lijst van enkele directe voordelen:

 • Verhoogde bekendheid van lokale cultuur, erfgoed en tradities
 • Stimulering van lokale economie door toerisme
 • Versterking van de banden tussen gemeenschapsleden
 • Bevordering van vrijwilligerswerk en maatschappelijke betrokkenheid

Ontdek de toekomstige plannen en de impact die we samen kunnen maken op onze website. Van innovatieve producten tot spannende evenementen, er staat veel op de planning. Laat je inspireren en doe mee met onze gemeenschap. Bezoek deze website voor meer informatie en om deel uit te maken van onze spannende reis!

Reacties
Categorieën