Asperges Van 't Meulenhuys "a la flamande"
4 witte bio-asperges van 't Meulenhuys (liefst 'klasse I')
6 eieren
200 g hoeveboter 1 bussel krulpeterselie nootmuskaat
peper
zout
Recept
Schil de asperges met een dunschiller. Breek de harde onderkant af. Vul een brede kookpot met koud water en een snuifje zout. Leg er de asperges in en breng het water tot het kookpunt. Zet het vuur meteen af.Laat de asperges nog 5 à 10 minuten rusten in het warme water. Breng ondertussen een pannetje water aan de kook. Kook de eieren hard in 9 à 10 minuten. Laat ze afkoelen en pel ze. Plet ze grof met een pureestamper. Smelt tussendoor de hoeveboter op een zacht vuur. Schep er de witte melkresten die boven drijven voorzichtig af: zo krijg je geklaarde
boter. Meng de geprakte eieren met de geklaarde boter. Spoel de peterselie en snijd de steeltjes weg. Snipper de blaadjes fijn en voeg toe.Schep de asperges uit het warme water en laat ze uitlekken op een propere keukendoek. Voeg een scheutje van het kookwater aan het ei mengsels toe. en kruid het met nootmuskaat. zout en peper. Schik op een bord 6 à 8 warme asperges. en schep er een flinke portie ei over.[caption id="" align="alignnone" width="1170"]
witte asperge[/caption]
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!