arrow_drop_up arrow_drop_down
13 mei 2020 

Asperges Van 't Meulenhuys "a la flamande"

4 witte bio-asperges van 't Meulenhuys (liefst 'klasse I') 6 eieren 200 g hoeveboter 1 bussel krulpeterselie nootmuskaat peper zout

Recept

Schil de asperges met een dunschiller. Breek de harde onderkant af. Vul een brede kookpot met koud water en een snuifje zout. Leg er de asperges in en breng het water tot het kookpunt. Zet het vuur meteen af. Laat de asperges nog 5 à 10 minuten rusten in het warme water. Breng ondertussen een pannetje water aan de kook. Kook de eieren hard in 9 à 10 minuten. Laat ze afkoelen en pel ze. Plet ze grof met een pureestamper. Smelt tussendoor de hoeveboter op een zacht vuur. Schep er de witte melkresten die boven drijven voorzichtig af: zo krijg je geklaarde boter. Meng de geprakte eieren met de geklaarde boter. Spoel de peterselie en snijd de steeltjes weg. Snipper de blaadjes fijn en voeg toe. Schep de asperges uit het warme water en laat ze uitlekken op een propere keukendoek. Voeg een scheutje van het kookwater aan het ei mengsels toe. en kruid het met nootmuskaat. zout en peper. Schik op een bord 6 à 8 warme asperges. en schep er een flinke portie ei over.
witte asperge

witte asperge

Over de schrijver
Op deze blog vertel ik alles over mijn ervaring met Belgische streekproducten, recepten en restaurants. Verder hou ik je graag op de hoogte van culinaire nieuwtjes en boeiende verhalen over streekproducten. Jouw feedback is van harte welkom. Want ik vermoed dat jij, net als ik, van lekker eten houdt. Regelmatig ontvang ik producten om uit te proberen of een gratis deelname aan een evenement. Onze artikels zijn echter steeds een objectieve weergave van mijn eigen mening en ervaring. Heb je nog vragen of interesse in een samenwerking? bert@foodbelgium.com
Reactie plaatsen