Culinair Festival Antwerpen Proeft
16 mei 2022 
11 min. leestijd

Culinair Festival Antwerpen Proeft

Nergens anders in Vlaanderen vind je op één adres en op één en hetzelfde moment - helemaal live - zo veel gerechten van een hoog niveau voor een fractie van de gangbare restaurantprijs: 6 of 7,5 euro. Toonaangevende speciaalzaken en artisanale topnamen prijken eveneens op onze affiche.

Antwerpen Proeft heeft plaats aan de Waagnatie, in de hippe wijk het Eilandje. Het is zowel binnen als buiten aan de Schelde te doen. De datum van onze grote comeback is donderdag 26 mei, Hemelvaart, tot en met zondag 29 mei 2022.

Nergens kun je meer proeven, mis dit niet   

proef-antwerpen

Openingstijden Antwerpen Proeft 2022

Donderdag 26 mei (Hemelvaart) = 12u-22u food · 12u-24u drinks

Vrijdag 27 mei = 16u-22u food · 16u-24u drinks

Zaterdag 28 mei = 16u-22u food · 16u-24u drinks

Zondag 29 mei = 12u-20u food · 12u-20u drinks

aeg-cooking-club

Bonnensysteem

Op ons festival betaal je met proefbonnen van 1,50 euro per stuk, die verkrijgbaar zijn aan de bonnenkassa's.

Proefbonnen zijn alle dagen geldig bij alle stands, zowel voor gerechten en drank als voor producten.

De vraagprijs voor een gerecht is 4 of 5 proefbonnen.

antwerpen-proeft-2022

Alle Restaurants en Culinaire Speciaalzaken

  • Sterren bij Michelin * | Opgenomen in Michelin ° | Koksmutsen bij Gault&Millau ^ | Opgenomen in Gault&Millau ¨
  • APPELMANS ¨ · internationaal, Belgisch · Bappa Mandal, Antwerpen
  • BARRIO DAMPLEIN · food sharing, mediterraan, Frans, Spaans · Antwerpen
  • BARRIOKA · gourmet fast food · Antwerpen
  • BBQ+ · barbecue, Amerikaans · Mano Zaal, Mol
  • BISTRO MONROE · internationaal, Frans-Belgisch · Lander Hanskens Maldonado, Antwerpen
  • BLACK SMOKE ° ^ · barbecue, Amerikaans · Matthias Jacobs; Antwerpen, Rotterdam (Nederland)
  • BRUTAL · Belgisch-Frans · Johan Peeters, Antwerpen
  • CASELLO ^ · fine dining · Yorre Adriaenssens, Schilde
  • CREMERIE GERMAINE · artisanale gelato · Jan Vandewiele, Antwerpen
  • DA COSTA ¨ · fine dining, fusion, Indonesisch · David da Costa, Antwerpen
  • DAGNÝ RÓS · authentiek Noords · Dagný Rós Ásmundsdóttir, Deurne
  • DECAN · fine dining, Frans-Belgisch · Jan Decan, Berchem
  • DE GOUDEN MUTS ^ ^ · fine dining, Frans-Belgisch · Rudy Van den Seylberg, Westerlo
  • DE KROMME WATERGANG * * ^ ^ ^ ^ · fine dining, modern · Edwin Vinke, Hoofdplaat (Nederland)
  • DELREY ¨ · chocolatier-patissier · Bernard Proot, Jan Proot; Antwerpen
  • DÉSIRÉE / ROGER VAN DAMME · patissier · Antwerpen, Durbuy, Oostende
  • DIE WILDERIN ^ · authentiek Oostenrijks, Europees · Innsbruck (Oostenrijk)
  • DIVIN BY SEPI ^ ^ / SEPIDEH SEDAGHATNIA · mediterraan, wijnbar · Antwerpen
  • DOK 54 · Belgisch, internationaal, Thais · Ludo Maes, Antwerpen
  • FISKEBAR ¨ / FISKESKUR · vis en seafood · Antwerpen
  • HET GEBAAR * ^ ^ ^ ^ · fine dining, creatief · Roger van Damme, Antwerpen
  • LITTLE BEIRUT · authentiek Libanees · Fares Saliba, Antwerpen
  • LITTLE ITALY 2060 · Italiaans · Jonathan Verstraeten, Antwerpen
  • LOCO MEXICANO · authentiek Mexicaans · Cristóbal Wille, Haasdonk
  • MAMA SARA / AROMAS DE LOS ANDES · authentiek Peruaans · Sara Carrillo, Kalmthout
  • MIJN KEUKEN * ^ ^ ^ · fine dining, modern Frans · Pieter Bosters, Wouw (Nederland)
  • PATISSERIE WILLEM VERLOOY ¨ · patissier · Antwerpen, Oevel
  • PIEPERS & RUND · gourmet fast food, biologisch · Amsterdam, Groningen (Nederland)
  • PUUR CATERING / ATELIER 22 · cateraar, home cooking, gourmet fast food · Manuel Coppens, Oostham
  • RUGGERI ^ · authentiek Italiaans, Sardisch · Stefano Ruggeri, Brasschaat
  • SATAY · Zuidoost-Aziatisch · Christophe Hopchet, Antwerpen
  • SENZANOME * ^ ^ ^ · fine dining, Italiaans, Siciliaans · Giovanni Bruno, Brussel
  • THE LOBSTERMAN · seafood, traiteur · Dimitri Van Montfort, Schilde
  • VAN ROMPAEY ¨ · Frans-Belgisch, home cooking · Jan Van Rompaey, Herenthout
  • YAM THAI ¨ /  JEROEN VAN DYCK · authentiek Thais · Antwerpen
  • ZAGREB / VINCENT BANIĆ · authentiek Kroatisch · Antwerpen
  • ZAOWANG ¨ · sushi, Oost-Aziatisch · Antwerpen

take-me-out-proef-antwerpen

Antwerpen Proeft 2022

Van 26 tot en met 29 mei kan je in de Waagnatie in Antwerpen genieten van signatuurgerechtjes van gerenommeerde restaurants, jong keukentalent en tv-chefs. Met andere woorden hét ideale event voor alle foodies onder ons! AEG is al enkele jaren trotse partner van dit culinair festival en ook dit jaar zijn we als echte foodlovers opnieuw van de partij. Waarom je het zeker niet mag missen? Dat ontdek je hier.

Leerrijke Cooking Club Sessies

Tijdens Antwerpen Proeft zullen er enkele Cooking Club sessies doorgaan. Ontdek tijdens deze interactieve kookworkshops, met professionele AEG-chefs, in no time onze toestellen én leer de kneepjes van het vak kennen. Van verrassende technieken tot nieuwe smaakbommetjes!

Kom zeker langs, volg een van de sessies en til je kookkunsten naar een hoger niveau!

Mystery Cooking Met David Martin

David Martin, tweesterrenchef van restaurant La Paix in Anderlecht, is al twee jaar een trotste AEG-ambassadeur. Hij verrast je tijdens Antwerpen Proeft dan ook graag met een mysterieuze kookworkshop.

Heb je altijd al creaties willen maken samen met een topchef? Schrijf je dan nu in voor de workshop op zaterdag 28 mei om 18u.

Opgelet, vergeet je toegangsticket voor Antwerpen Proeft niet te kopen wanneer je aan deze gratis workshop wil deelnemen. Er zijn slechts 20 vrije plaatsen. Het is dus voor de snelle beslissers!

Mystery Cooking Met David Martin

Kidsproof Koken Met Sofie Dumont

Niets leuker dan gezellige momenten delen met je kinderen. Zo denkt onze AEG-ambassadrice en lady chef Sofie Dumont er ook over. Tijdens Antwerpen Proeft geeft ze op zaterdag 28 mei om 16u30 een kookworkshop speciaal voor ouders en kinderen.

Zin om samen met één van je kinderen en Sofie Dumont aan de slag te gaan? Doe mee aan onze wedstrijd en wie weet maak jij wel kans op een van de 10 duotickets!*

* Per winnaar mogen in totaal 2 gezinsleden deelnemen.

Kidsproof Koken Met Sofie Dumont

Ster Van de Dag Giovanni Bruno

Ook onze trouwe AEG-ambassadeur Giovanni Bruno zal aanwezig zijn op Antwerpen Proeft. De chef van de Italiaanse sterrenzaak Senzanome in Brussel wordt er op zaterdag 28 mei in de spotlights gezet. Hij zal er doen wat hij het beste kan, fenomenaal koken! Ben je benieuwd naar zijn vurige creaties? Ontdek hem in de ‘Ster van de dag’-zone en laat je inspireren.

Ster Van de Dag Giovanni Bruno

Schrijf Je Nu in Voor Een Gratis Workshop in de AEG Cooking Club

Heb je al een ticket voor Antwerpen Proeft 26—29 MEI of bestel je dat later nog, en wil je op ons festival meedoen aan een gratis kookworkshop in de AEG Cooking Club? Vul snel onderstaand formulier in.

Een workshop duurt 45 minuten. AEG-chefs leren je alles over de keukentoestellen, recepten en ingrediënten waarmee je aan de slag gaat, en na afloop proef je gratis van je eigen kookkunsten bij een meer dan verdiend drankje.

Je kunt je maar 1 keer per persoon of groepje aanmelden en maar voor 1 sessie, anders kom je jammer genoeg niet in aanmerking. We e-mailen je binnen 7 dagen als je een plaats hebt bemachtigd ... of als dit niet is gelukt.

Bij de vorige editie van Antwerpen Proeft waren alle sessies volgeboekt. Schrijf je dus nu in voor de AEG Cooking Club. 🙂

AEG Cooking Club

antwerpen-proef-22

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen

[fbcomments] 

[socialbuttons] 

Zoek in onze artikels