Double You Gin: puur genieten
23 januari 2019 
in Gin
2 min. leestijd

Double You Gin: puur genieten

Bij het horen van het woord gin, gaan de gedachten al snel naar het populaire mixdrankje gin-tonic. Heel gek is dat niet; gin is door zijn soepele, maar toch kruidige smaak perfect om te mixen. Heerlijk te drinken als gin-tonic dus, maar ook in combinatie met een fruitsap of als cocktail. Gin puur drinken wordt minder gedaan, maar kan natuurlijk wel. Echte liefhebbers van gin-tonic moeten het zeker ook eens proberen. Door gin puur te drinken, leer je de verschillende kruiden herkennen die een gin kenmerken. Dat is zeker een genot bij de Double You Gin van Brouwerij & Alcoholstokerij Wilderen. Deze gin is een creatie van Mike Janssen, die voor zijn drankje maar liefst 21 plantaardige en regionale kruiden gebruikt.

De geschiedenis van gin

Hoewel gin als een typische Engelse drank wordt beschouwd, komt het oorspronkelijk uit België en Nederland. De term gin stamt af van jenever, dat in de 17de eeuw door een Nederlandse arts werd gebruikt als kruidenmedicijn bij onder meer maag- en nierklachten. Tijdens de 30-jarige oorlog, waarin de Nederlanders en Britten samen tegen de Spanjaarden vochten, werd het drankje opgemerkt door de Britten. Zo is het overgewaaid naar Engeland, waar het 150 jaar later aan de basis stond voor gin zoals we dat nu kennen.

Wat is gin?

Gin wordt gemaakt van botanicals en neutrale alcohol. Onder botanicals wordt verstaan alles wat plantaardig en distilleerbaar is, zoals kruiden, zaden, bloemen en bessen. De toegevoegde botanicals kunnen per gin verschillen, waardoor iedere gin zijn eigen unieke smaak krijgt. Volgens Europese regelgeving moet gin een alcoholpercentage hebben van ten minste 37,5% en moet de jeneverbes prominent in het drankje aanwezig zijn.

Jeneverbes, koriander, hop, roos en bloesem

De 21 plantaardige en regionale kruiden in Double You Gin worden in geheime hoeveelheden toegevoegd. Om een klein tipje van de sluier op te lichten; aan Double You Gin worden onder meer jeneverbessen, koriander, hop, rozen en bloesems toegevoegd. Hierdoor krijgt de gin een kruidige en karaktervolle smaak. Een unieke smaaksensatie die door Brouwerij & Alcoholstokerij Wilderen zelf wordt omgeschreven als zo complex als de engel en het duiveltje op je schouder. Door de welbewuste selectie kruiden is de verleiding niet te weerstaan. Het is een innerlijk conflict.. en nog eens terug te zien op de hals van de fles, waar zowel de engel als de duivel terug te vinden zijn.

Echt Belgische gin

Waar de meeste gins afkomstig zijn uit Engeland, is Double You Gin is een echte Belgische gin. Double You Gin wordt bij Brouwerij & Alcoholstokerij Wilderen gedistilleerd, gebotteld, gelabeld en verzegeld. De gin is verkrijgbaar in flessen van 70 cl en heeft een alcoholpercentage van 43,7%. Bij elke fles Double You Gin worden vier zoethoutstokjes meegeleverd. De stokjes kunnen als roerstokje in een glas gin worden gebruikt; smaakexplosie gegarandeerd. Drink de gin puur of gebruik de roerstokjes om een mengeling van gin en tonic door te roeren. Ben je benieuwd waar Double You Gin wordt gemaakt? Neem dan de 2 accijnszegels op de fles mee naar Brouwerij & Alcoholstokerij Wilderen en geniet van een gratis rondleiding inclusief consumptie.

Wilderen Double You Gin

Wilderen Double You Gin

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen