arrow_drop_up arrow_drop_down
10 december 2019 
in Gin

Welke tonic bij welke gin?

Op elk potje past een dekseltje. Gin kun je indelen in zes categorieën en bij elke soort past een bepaald soort tonic. De juiste tonic is een aanvulling op de smaak van je gin en overheerst niet.

Klassiek/jeneverbes

In klassieke gins proef je vooral de authentieke smaken van jeneverbes, koriander en een beetje citrus. Deze gins kunnen de aromatische en bittere smaken van een Indian tonic of aromatische tonic goed aan.

Fruitig

Deze soorten gin hebben een perfect evenwicht tussen zoetheid en de fruitige smaak die je proeft bij aardbei, framboos, bramen, kersen of perzik. Hierbij is een zachte, licht bittere tonic lekker. Aromaticsche tonic bijvoorbeeld!

Bloemig

Bloemige gins, met tonen van vlierbloesem. rozenblaadjes en lavendel zijn vaak heel subtiel van smaak. Een elderflower tonic helpt om de bloemige smaak nog beter te accentueren.

Citrus

Gins met een intensere citrussmaak zoals limoen, citroen, grapefruit of sinaasappel, combineren goed met klassieke tonics of
met clementine tonics om de citrussmaak te accentueren.

Kruidig

De gedurfde en aromatische smaken als kaneel, nootmuskaat en komijn in kruidige gins combineren goed met een wat lichtere, minder bittere tonic, zoals de mediterranean tonic.

Fris

Frisse en aardse smaken zoals komkommer, basilicum, rozemarijn en munt kenmerken
de frisse gin. Combineer met een tonic die deze smaken naar boven haalt: een kruidige, mediterrean tonic bij ondertonen van komkommer of basilicum. En een zachte, bloemige tonic bij gin met ondertonen van rozemarijn of munt.

welke tonic bij welke gin

welke tonic bij welke gin

Puur genieten kan ook…

Gin puur drinken wordt minder gedaan, maar kan natuurlijk wel. Echte liefhebbers van gin-tonic moeten het zeker ook eens proberen. Door gin puur te drinken, leer je de verschillende kruiden herkennen die een gin kenmerken. Lees meer

Over de schrijver
Op deze blog vertel ik alles over mijn ervaring met Belgische streekproducten, recepten en restaurants. Verder hou ik je graag op de hoogte van culinaire nieuwtjes en boeiende verhalen over streekproducten. Jouw feedback is van harte welkom. Want ik vermoed dat jij, net als ik, van lekker eten houdt. Regelmatig ontvang ik producten om uit te proberen of een gratis deelname aan een evenement. Onze artikels zijn echter steeds een objectieve weergave van mijn eigen mening en ervaring. Heb je nog vragen of interesse in een samenwerking? bert@foodbelgium.com
Reactie plaatsen