Hoe je met originele relatiegeschenken opvalt tussen de concurrentie
30 juni 2023 
7 min. leestijd

Hoe je met originele relatiegeschenken opvalt tussen de concurrentie

Waarom originele relatiegeschenken belangrijk zijn

Onderscheid je van de concurrentie

Om je te onderscheiden van de concurrentie is het belangrijk om originele relatiegeschenken te geven. Denk bijvoorbeeld aan gepersonaliseerde items die passen bij de interesses van de ontvanger of aan duurzame producten die bijdragen aan een beter milieu. Ook kun je kiezen voor relatiegeschenken die niet alleen leuk zijn om te krijgen, maar ook praktisch zijn in het dagelijks leven. Door op deze manier aandacht te besteden aan je relatiegeschenken, laat je zien dat je echt om je klanten geeft en dat je bereid bent om net dat beetje extra te doen om hen tevreden te stellen. Dit kan een groot verschil maken in hoe jouw bedrijf wordt gezien ten opzichte van de concurrentie.

Versterk de relatie met je klanten

Versterk de relatie met je klanten door hen originele relatiegeschenken te geven. Door het geven van een persoonlijk cadeau laat je zien dat je de klant waardeert en dat je graag zaken met hem of haar doet. Bovendien zorgt een relatiegeschenk voor een positieve associatie met jouw bedrijf en vergroot het de kans op herhaalaankopen. Kies daarom voor een relatiegeschenk dat past bij de interesses en behoeften van de klant en laat het cadeau eventueel personaliseren met bijvoorbeeld het logo van jouw bedrijf. Zo blijft jouw bedrijf top-of-mind bij de klant en versterk je de relatie met hem of haar.

Blijf top-of-mind bij je doelgroep

Om top-of-mind te blijven bij je doelgroep is het belangrijk om regelmatig contact te onderhouden. Originele relatiegeschenken kunnen hierbij helpen. Door bijvoorbeeld een gepersonaliseerde agenda of notitieboekje te geven, zorg je ervoor dat jouw bedrijfsnaam regelmatig onder de aandacht komt. Ook kun je denken aan praktische geschenken zoals een powerbank of USB-stick. Door deze te bedrukken met jouw logo, blijf je niet alleen top-of-mind bij de ontvanger, maar ook bij zijn of haar omgeving. Zo vergroot je niet alleen de naamsbekendheid, maar ook de kans op nieuwe klanten.

Hoe je originele relatiegeschenken kiest

Denk aan je doelgroep

Bij het kiezen van originele relatiegeschenken is het belangrijk om rekening te houden met je doelgroep. Wie zijn je klanten en wat vinden zij belangrijk? Door je relatiegeschenken af te stemmen op de interesses en behoeften van je doelgroep, maak je een blijvende indruk en vergroot je de kans op herhaalaankopen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor duurzame relatiegeschenken als je doelgroep veel waarde hecht aan het milieu, of voor technologische gadgets als je doelgroep voornamelijk uit jongeren bestaat. Door je te verdiepen in je doelgroep en hierop in te spelen met originele relatiegeschenken, onderscheid je jezelf van de concurrentie en versterk je de band met je klanten.

Kies voor kwaliteit

Als je op zoek bent naar originele relatiegeschenken, is het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit. Kwaliteit zorgt ervoor dat het geschenk langer meegaat en dat de ontvanger er langer plezier van heeft. Bovendien straalt kwaliteit ook professionaliteit uit en dat is belangrijk als je wilt opvallen tussen de concurrentie. Kies daarom voor relatiegeschenken van goede kwaliteit en laat zien dat je geeft om je klanten en relaties.

Personaliseer je geschenken

Door je relatiegeschenken te personaliseren, maak je ze uniek en speciaal voor de ontvanger. Dit kan bijvoorbeeld door het toevoegen van een persoonlijke boodschap of het bedrukken van het logo van de ontvanger op het geschenk. Hierdoor voelt de ontvanger zich gewaardeerd en zal hij of zij eerder geneigd zijn om zaken met je te doen. Bovendien zorgt personalisatie voor een hogere herkenbaarheid van je merk en vergroot het de kans dat je opvalt tussen de concurrentie.

Originele relatiegeschenken voor verschillende gelegenheden

Kerstgeschenken

Kerst is de perfecte tijd om je waardering te tonen aan je klanten en medewerkers. Het geven van kerstgeschenken is een geweldige manier om je bedrijf te promoten en tegelijkertijd je relaties te versterken. Originele kerstgeschenken kunnen ervoor zorgen dat je opvalt tussen de concurrentie en dat je klanten en medewerkers zich gewaardeerd voelen. Denk bijvoorbeeld aan gepersonaliseerde kerstballen, luxe chocolade geschenken of duurzame cadeaus zoals een kerstboom die na de feestdagen geplant kan worden. Door te kiezen voor originele kerstgeschenken laat je zien dat je oog hebt voor detail en dat je bereid bent om net dat beetje extra te doen voor je relaties.

Verjaardagscadeaus

Verjaardagscadeaus zijn een geweldige manier om je waardering te tonen voor je klanten en relaties. Door een persoonlijk cadeau te geven, laat je zien dat je hun verjaardag belangrijk vindt en dat je hun relatie waardeert. Het is belangrijk om te kiezen voor originele relatiegeschenken die passen bij de persoonlijkheid en interesses van de ontvanger. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde mok, een luxe pen of een mooie fles wijn. Door te investeren in een uniek verjaardagscadeau, maak je een blijvende indruk en vergroot je de loyaliteit van je klanten en relaties.

Bedankjes na een samenwerking

Bedankjes na een samenwerking zijn een geweldige manier om waardering te tonen voor de inzet en samenwerking van je partners. Het is belangrijk om een bedankje te geven dat niet alleen persoonlijk en attent is, maar ook past bij de stijl en waarden van je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde fles wijn met een bedankbriefje, een luxe notitieboekje met het logo van je bedrijf of een mooie plant in een gepersonaliseerde pot. Door een bedankje te geven dat zorgvuldig is uitgekozen en past bij de ontvanger, laat je zien dat je de samenwerking waardeert en dat je oog hebt voor detail.

Hoe je originele relatiegeschenken kunt laten bedrukken

Kies de juiste druktechniek

Het kiezen van de juiste druktechniek is van groot belang bij het personaliseren van relatiegeschenken. Er zijn verschillende druktechnieken beschikbaar, zoals zeefdruk, tampondruk en digitale druk. Elk van deze technieken heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Zeefdruk is bijvoorbeeld geschikt voor grote aantallen en biedt een hoge kwaliteit, terwijl digitale druk geschikt is voor kleine aantallen en een snelle levertijd heeft. Het is belangrijk om de juiste druktechniek te kiezen die past bij het relatiegeschenk en de gewenste uitstraling. Een professionele drukker kan hierbij helpen en advies geven over de beste optie.

Ontwerp een passend ontwerp

Een passend ontwerp is essentieel bij het creëren van originele relatiegeschenken. Het ontwerp moet niet alleen aantrekkelijk zijn, maar ook aansluiten bij de doelgroep en het imago van het bedrijf. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over de kleuren, vormen en materialen die gebruikt worden. Daarnaast kan het toevoegen van een persoonlijke touch, zoals een bedrijfslogo of een persoonlijke boodschap, het relatiegeschenk nog meer waarde geven. Een goed ontwerp kan ervoor zorgen dat het relatiegeschenk niet alleen opvalt tussen de concurrentie, maar ook een blijvende indruk achterlaat bij de ontvanger.

Houd rekening met de levertijd

Als je op zoek bent naar originele relatiegeschenken, is het belangrijk om rekening te houden met de levertijd. Het kan namelijk voorkomen dat het door jou gekozen geschenk niet op voorraad is en dat er een langere levertijd geldt. Daarom is het verstandig om op tijd te beginnen met het zoeken naar geschikte relatiegeschenken en om te informeren naar de levertijd bij de leverancier. Zo voorkom je dat je te laat bent met het bestellen van de geschenken en dat je klanten of relaties teleurgesteld worden.

Hoe je originele relatiegeschenken kunt inzetten als marketingtool

Gebruik ze als give-aways op beurzen

Gebruik originele relatiegeschenken als give-aways op beurzen om op te vallen tussen de concurrentie. Door het uitdelen van unieke en nuttige geschenken, zoals bijvoorbeeld een gepersonaliseerde powerbank of een bedrukte waterfles, zorg je ervoor dat potentiële klanten jouw bedrijf zullen onthouden. Bovendien kan het uitdelen van relatiegeschenken op beurzen ook helpen bij het vergroten van de naamsbekendheid van jouw bedrijf. Zorg er wel voor dat de geschenken relevant zijn voor jouw doelgroep en dat ze van goede kwaliteit zijn, zodat ze ook daadwerkelijk gebruikt zullen worden.

Stuur ze als verrassing naar potentiële klanten

Een geweldige manier om op te vallen tussen de concurrentie is door originele relatiegeschenken als verrassing naar potentiële klanten te sturen. Dit kan bijvoorbeeld een gepersonaliseerde mok zijn met het logo van jouw bedrijf erop, of een handgeschreven kaartje met een persoonlijke boodschap. Door deze kleine gebaren laat je zien dat je om de klant geeft en dat je bereid bent om net dat beetje extra te doen om hun aandacht te trekken. Het kan ook helpen om de relatie met de klant te versterken en hen te laten zien dat je hun bedrijf waardeert.

Geef ze als beloning aan loyale klanten

Het is belangrijk om loyale klanten te belonen voor hun trouw aan jouw bedrijf. Door hen originele relatiegeschenken te geven, laat je zien dat je hun inzet waardeert en dat je hun steun waardeert. Dit kan leiden tot meer herhaalaankopen en positieve mond-tot-mondreclame. Bovendien kan het geven van relatiegeschenken aan loyale klanten ook helpen om de band tussen jouw bedrijf en de klant te versterken, waardoor ze zich meer verbonden voelen met jouw merk. Overweeg daarom om relatiegeschenken te geven aan klanten die al lang bij jouw bedrijf zijn en die regelmatig bij jou kopen.

Voorbeelden van originele relatiegeschenken

Een gepersonaliseerde mok

Een gepersonaliseerde mok is een geweldig relatiegeschenk omdat het zowel praktisch als persoonlijk is. Door het toevoegen van een bedrijfslogo of een persoonlijke boodschap, wordt de mok een uniek cadeau dat de ontvanger dagelijks kan gebruiken. Bovendien kan de mok worden gebruikt als marketingtool, omdat het bedrijfslogo of de boodschap zichtbaar is voor anderen wanneer de ontvanger de mok gebruikt op het werk of thuis. Het is een effectieve manier om de naamsbekendheid van het bedrijf te vergroten en tegelijkertijd waardering te tonen voor de klanten en medewerkers.

Een duurzame waterfles

Een duurzame waterfles is een uitstekend relatiegeschenk om op te vallen tussen de concurrentie. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de impact van plastic op het milieu en kiezen daarom voor herbruikbare flessen. Door een duurzame waterfles te geven als relatiegeschenk laat je zien dat je geeft om het milieu en dat je jouw klanten en relaties wilt helpen om ook duurzamer te leven. Bovendien is een waterfles een praktisch cadeau dat dagelijks gebruikt kan worden, waardoor jouw bedrijfsnaam regelmatig onder de aandacht komt. Kies bijvoorbeeld voor een fles met een opvallend design of bedruk de fles met jouw logo voor een extra persoonlijke touch.

Een luxe notitieboekje

Een luxe notitieboekje is een perfect relatiegeschenk voor klanten en medewerkers die veel onderweg zijn. Het is niet alleen handig om notities te maken, maar het ziet er ook nog eens stijlvol uit. Door het toevoegen van een persoonlijke touch, zoals het bedrukken van het logo van het bedrijf, wordt het notitieboekje een uniek en waardevol cadeau. Bovendien zal het regelmatig gebruikt worden, waardoor de ontvanger steeds herinnerd wordt aan het bedrijf. Een luxe notitieboekje is dus niet alleen een praktisch geschenk, maar ook een effectieve manier om op te vallen tussen de concurrentie.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen