Top 10 streekproducten uit Antwerpen
13 mei 2023 
1 min. leestijd

Top 10 streekproducten uit Antwerpen

In Antwerpen zijn er verschillende heerlijke streekproducten te vinden die typisch zijn voor de Belgische keuken. Hier zijn enkele voorbeelden van Belgische streekproducten uit de regio Antwerpen:


1. Antwerpse Handjes: Dit zijn kleine koekjes in de vorm van een handje, gemaakt van boter, suiker en amandelen. Ze zijn een symbool van de stad Antwerpen en worden vaak als souvenir gekocht.


2. Antwerps Pikantje: Dit is een pittige mosterd die gemaakt wordt in Antwerpen. Het heeft een scherpe smaak en wordt vaak gebruikt als dipsaus bij vleesgerechten.


3. Filet d'Anvers: Dit is een fijn gekruid rundvlees dat traditioneel wordt gegeten op een boterham. Het vlees wordt dun gesneden en heeft een volle smaak.


4. Antwerpse Mokken: Dit zijn zachte koekjes met een amandelvulling. Ze worden vaak geserveerd bij een kopje koffie of thee.


5. Scheldebrouwerij: Deze brouwerij in Antwerpen staat bekend om zijn ambachtelijke bieren. Ze hebben een breed scala aan bieren, waaronder de Zeezuiper, een blond bier, en de Hop Ruiter, een hoppig bier.


6. Antwerpse Zwarte Pietjes: Dit zijn chocoladefiguurtjes in de vorm van Zwarte Piet, gemaakt van pure chocolade. Ze zijn populair tijdens het Sinterklaasfeest.


7. Bolleke De Koninck: Dit is een bekend Antwerps bier dat wordt gebrouwen in Brouwerij De Koninck. Het is een amberkleurig bier met een volle, lichtzoete smaak en een vleugje karamel. Het wordt vaak geserveerd in het iconische bolvormige glas, vandaar de naam "Bolleke".


8. Gouden Carolus: Dit is een bier dat wordt gebrouwen in Brouwerij Het Anker, gelegen in Mechelen, nabij Antwerpen. Gouden Carolus heeft verschillende varianten, waaronder de klassieke Gouden Carolus Tripel, een krachtig en fruitig bier, en de Gouden Carolus Cuvee van de Keizer, een zwaar en complex bier.


9. Antwerpse Wafels: Deze wafels behoren tot de favoriete zoetigheden van de Antwerpenaren. Ze zijn dikker en krokanter dan de bekendere Brusselse wafels en worden vaak bestrooid met poedersuiker of geserveerd met slagroom, fruit of chocoladesaus.


10. Elixir d'Anvers: Dit is een traditionele likeur die al meer dan 150 jaar in Antwerpen wordt geproduceerd. Het is een kruidenlikeur met een complexe en aromatische smaak, gemaakt van een geheime mix van plantenextracten.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen