Smeer 2 langwerpige metalen dienblaadjes met een kort opstaand randje en een gladde ondergrond in met een beetje zonnebloemolie. Breng 10 g kristalsuiker, het water en de aardbeienpuree aan de kook. Klop de uitgeknepen gelatine onder de puree. Roer goed door. Stort het mengsel meteen uit op een langwerpig plaatje met een opstaande rand. Laat opstijven in de koelkast.
Vermeng de zure room met 20 g kristalsuiker, de melk en de Kappa (of de gelatine) met een klopper. Roer kort om de zure room niet op te kloppen Anders wordt de massa dik en kan hij minder goed uitgestort worden. Breng tot aan het kookpunt en stort eveneens uit op een langwerpig plaatje. Laat opstijven in de koelkast. Strijk een plaatje in met een ultradun laagje olie. Snij de opgesteven zure room en opgesteven aardbeienpuree telkens in 4 gelijke plakjes. Schuif de plakjes voorzichtig op elkaar zoals op de foto. Dek af met plasticfolie en bewaar in de koelkast.
Voor 8 personen:
- Zonnebloemolie 10 g + 20 g
- kristalsuiker 2 cl
- water 200 g
- aardbeienpuree (300 g gepureerde verse aardbeien, gezeefd en gemixt met 20 g kristalsuiker)
- 10 g blaadjes gelatine, geweekt in koud water
- 20 cl zure room
- 10 cl melk
- 2,5 g Kappa (uit het gamma Texturas van El Bulli) of 6 blaadjes gelatine Extra
- 2 langwerpige metalen dienblaadjes met kort opstaand randje
- Klopper
- Plasticfolie