arrow_drop_up arrow_drop_down
29 september 2019 

Chocoladetaart - 100% Belgisch

Chocoladetaart Ingrediënten:

  • 40 zandkoekjes
  • 20 g gepelde walnoten
  • 50 g malse boter
  • 100 ml room
  • 125 g donkere chocola
  • 70 % 500 g gemengde bessen (rode bessen, kruisbessen, zwarte bessen, bosbessen, enz.)
  • een paar vijgen

Bereidingswijze:

  1. Mix in de keukenrobot de koekjes met de walnoten fijn en voeg dan de boter toe. Meng goed en bekleed met dit mengsel de bodem van een taartvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  2. Breng in een pannetje de room aan de kook en leg er de chocolade in stukjes in. Haal de pan van het vuur en mix het mengsel in de keukenrobot tot een gladde room. Giet die over de koekjesbodem.
  3. Zet de taart zo in de koelkast tot de chocolade vulling goed opgesteven is. Serveer afgewerkt met de gekozen bessen en vijgen en bestrooid met bloemsuiker, indien gewenst.
Chocolade cake

Chocolade cake – 100% Belgisch

Over de schrijver
Op deze blog vertel ik alles over mijn ervaring met Belgische streekproducten, recepten en restaurants. Verder hou ik je graag op de hoogte van culinaire nieuwtjes en boeiende verhalen over streekproducten. Jouw feedback is van harte welkom. Want ik vermoed dat jij, net als ik, van lekker eten houdt. Regelmatig ontvang ik producten om uit te proberen of een gratis deelname aan een evenement. Onze artikels zijn echter steeds een objectieve weergave van mijn eigen mening en ervaring. Heb je nog vragen of interesse in een samenwerking? bert@foodbelgium.com
Reactie plaatsen