10 ideeën voor originele relatiegeschenken
24 juni 2023 
3 min. leestijd

10 ideeën voor originele relatiegeschenken

10 ideeën voor originele relatiegeschenken

1. Personaliseer een product

Een van de beste manieren om een relatiegeschenk persoonlijk te maken, is door het te personaliseren. Dit kan door het toevoegen van een bedrijfslogo, de naam van de ontvanger of zelfs een persoonlijke boodschap. Er zijn veel producten die kunnen worden gepersonaliseerd, zoals pennen, notitieboekjes, mokken en zelfs kleding. Door een gepersonaliseerd relatiegeschenk te geven, laat je zien dat je aandacht hebt besteed aan het cadeau en dat je de ontvanger waardeert. Het is een geweldige manier om een blijvende indruk achter te laten en de relatie met de ontvanger te versterken.

2. Geef een ervaring cadeau

Een ervaring cadeau geven is een geweldige manier om indruk te maken op je klanten en relaties. Denk bijvoorbeeld aan een dagje uit naar een pretpark, een wijnproeverij of een kookworkshop. Door een ervaring cadeau te geven, geef je niet alleen een leuk uitje, maar ook een mooie herinnering. Bovendien laat je zien dat je moeite hebt gedaan om iets persoonlijks en unieks te bedenken. Het is een origineel relatiegeschenk waar je klanten en relaties zeker van zullen genieten.

3. Kies voor duurzame geschenken

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om duurzame relatiegeschenken te geven. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar het laat ook zien dat het bedrijf maatschappelijk verantwoord onderneemt. Denk bijvoorbeeld aan een herbruikbare waterfles, een bamboe notitieboekje of een tas gemaakt van gerecyclede materialen. Door te kiezen voor duurzame geschenken laat je zien dat je geeft om de toekomst van onze planeet en dat je bewust bezig bent met het verminderen van afval en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

4. Maak gebruik van lokale producten

Als je op zoek bent naar een origineel relatiegeschenk, waarom zou je dan niet gebruik maken van lokale producten? Door lokale producten te gebruiken, laat je zien dat je betrokken bent bij de gemeenschap en dat je waarde hecht aan duurzaamheid. Bovendien zijn lokale producten vaak uniek en van hoge kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan een mandje met streekproducten zoals kaas, wijn en jam, of een gepersonaliseerde fles lokale gin. Door lokale producten te gebruiken als relatiegeschenk, geef je niet alleen een cadeau, maar ook een stukje van de lokale cultuur en tradities.

5. Geef iets wat past bij de ontvanger

Het is belangrijk om te bedenken wat de ontvanger leuk vindt en waar hij of zij behoefte aan heeft. Zo kun je bijvoorbeeld een gepersonaliseerde mok geven aan een koffieliefhebber of een notitieboekje aan iemand die veel schrijft. Ook kun je denken aan een cadeaubon voor een restaurant waarvan je weet dat de ontvanger er graag komt of een boek van zijn of haar favoriete auteur. Door iets te geven wat past bij de ontvanger, laat je zien dat je aandacht hebt besteed aan het cadeau en dat je de persoon goed kent. Dit zal zeker gewaardeerd worden.

6. Maak een gepersonaliseerd pakket

Een gepersonaliseerd pakket is een geweldige manier om uw waardering te tonen voor uw klanten en relaties. Het kan bestaan uit een combinatie van verschillende producten die passen bij de interesses en behoeften van de ontvanger. Denk bijvoorbeeld aan een pakket met koffie, thee en koekjes voor degenen die van een lekker kopje koffie houden, of een pakket met sportartikelen voor de sportievelingen onder uw klanten. Door het pakket te personaliseren met uw bedrijfslogo of een persoonlijke boodschap, zorgt u ervoor dat uw klanten en relaties zich speciaal voelen en uw bedrijf niet snel zullen vergeten.

7. Geef iets wat het hele jaar door gebruikt kan worden

Een relatiegeschenk dat het hele jaar door gebruikt kan worden, is een geweldige manier om de ontvanger te laten zien dat je om hen geeft. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde agenda of kalender met het logo van je bedrijf erop. Dit is niet alleen handig voor de ontvanger, maar het zorgt er ook voor dat je bedrijf het hele jaar door in beeld blijft. Andere ideeën zijn bijvoorbeeld een thermosfles, een powerbank of een gepersonaliseerde paraplu. Door iets te geven wat het hele jaar door gebruikt kan worden, laat je zien dat je niet alleen aan het moment denkt, maar ook aan de toekomst.

8. Kies voor iets wat past bij de branche

Als je op zoek bent naar een relatiegeschenk dat echt indruk maakt, is het belangrijk om iets te kiezen dat past bij de branche van je klant. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een gepersonaliseerde mok voor een koffiebedrijf, een notitieboekje voor een creatief bureau of een powerbank voor een technologiebedrijf. Door iets te kiezen wat past bij de branche van je klant, laat je zien dat je aandacht hebt besteed aan het geschenk en dat je hun bedrijf begrijpt. Dit kan helpen om een sterke relatie op te bouwen en om jezelf te onderscheiden van andere bedrijven die ook relatiegeschenken geven.

9. Geef iets wat past bij de tijd van het jaar

Het geven van relatiegeschenken die passen bij de tijd van het jaar is een slimme zet. Denk bijvoorbeeld aan een zonnebril in de zomer, een warme sjaal in de winter of een paraplu in de herfst. Maar ook tijdens feestdagen zoals Kerstmis of Pasen kun je inspelen op de sfeer van het seizoen. Geef bijvoorbeeld een kerstbal met het logo van je bedrijf erop of een chocolade paashaas met een persoonlijke boodschap. Door in te spelen op de tijd van het jaar laat je zien dat je aandacht hebt voor je klanten en relaties en dat wordt zeker gewaardeerd.

10. Maak gebruik van technologie

In de moderne wereld van vandaag is technologie niet meer weg te denken. Daarom kan het een goed idee zijn om technologie te gebruiken als relatiegeschenk. Denk bijvoorbeeld aan een powerbank met het logo van uw bedrijf erop, een draadloze oplader of een USB-stick in de vorm van uw product. Ook kunt u denken aan een smartwatch of een virtual reality bril. Door gebruik te maken van technologie als relatiegeschenk laat u zien dat u met de tijd meegaat en dat u uw klanten waardeert.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen