Blauwe bessen plukken bij Blueberry Fields 2019
20 juli 2019 
3 min. leestijd

Blauwe bessen plukken bij Blueberry Fields 2019

Blauwe bessen plukken bij Blueberry Fields

  1. Cadeaus van de natuur
  2. Blauwe bessen zijn gezond
  3. Openingstijden
  4. Wanneer u kunt zelf plukken?
  5. Blauwe bessen kopen
  6. Foodtruck

Cadeaus van de natuur

Welkom BlueberryFields

Welkom BlueberryFields

BlueberryFields is een familiebedrijf met meer dan 12 ha blauwbessen in het Limburgse Beringen. De plantages liggen al 25 jaar in een prachtige groene omgeving tegen het natuurgebied van de Zwarte beek. De planten worden verzorgd in maximale harmonie met milieu en natuur.
De jaarlijkse oogst die volledig met de hand geplukt wordt, gaat voor een deel naar de veiling in Borgloon. Een ander deel wordt mee naar huis genomen door mensen die zelf komen plukken. Meer dan 20.000 bezoekers komen elk jaar genieten van de rust en de natuurpracht op het bedrijf.
Met het laatste deel van de oogst worden ambachtelijke producten gemaakt. Deze cadeaus van de natuur willen ze graag met zoveel mogelijk mensen delen.

Blauwe bessen zijn gezond

Blauwbessen zijn lekker en zeer gezond. Zij bevatten een bom aan antioxidanten. Daardoor hebben zij een groot aantal eigenschappen die de gezondheid bevorderen. De indianen gebruikten ze reeds als geneeskrachtige bes.
Blauwbessen wapenen ons tegen de vorming van allerlei kankers en hart- en vaatziekten, helpen bij darmproblemen, vertragen het verouderingsproces, houden de werking van ons korte termijn geheugen op peil, verminderen de kans op urinewegen, zijn aangewezen bij prostaataandoeningen, verbeteren ons zicht, verlichten vermoeide ogen en hebben een invloed bij het verlagen van de cholesterol en de bloedsuikerspiegel.
Blauwbessen bevatten zeer veel vitamine C, A en B, mineralen en spoor-elementen. Blauwbessen zijn bloedzuiverend en antidiabetisch, bevorderen de spijsvertering, zijn diarreebestrijdend en helpen tegen nachtblindheid.

Openingstijden

In de zomer van 2019 is het domein in de maanden juli en augustus 7 dagen op 7 geopend van 9u tot 20u en elke avond van 18u tot 20u “early evenings” voor een gezellige terrasjesavond

Openingsuren BlueBerryFields

Openingsuren BlueBerryFields

Wanneer u kunt zelf plukken?

De zelfpluk start op dinsdag 16 juli 2019.

Vanaf 9u tot 17u kun je zelf blueberries komen plukken. Op je eigen tempo lekkere bessen voor thuis plukken in een prachtig natuurdecor. Gewoon de tijd stil zetten voor quality-time. Vanaf nu elke dag zelfpluk, behalve ‘s zondags en op 15 augustus. Toch kan het zijn dat er eens een paar dagen geen zelfpluk mogelijk is omdat de bessen weer de kans moeten krijgen om te rijpen in de zon op het ritme van de natuur. Dit melden wij via facebook en op de website. In de gaten houden dus. Informeer je altijd alvorens te vertrekken voor een zelfpluk-ervaring. Bellen voor info kan ook (011/425275). 


Handig om weten: misschien iets meebrengen om de bessen in te doen om mee naar huis te nemen.
Wat we wel nog graag kwijt willen: er is bijna een jaar lang veel gewerkt, door onze medewerkers en door de natuur, om uiteindelijk prachtige en lekkere blueberries te verkrijgen. Behandel de bessen dan ook met respect, pluk voorzichtig zodat er geen bessen verspild worden … op de grond en leer kinderen dit ook, want voor elke bes die geplukt wordt, duurt het weer een jaar voor er een nieuwe komt. “Respect hebben en zorgen voor de natuur” in de praktijk .

Blauwe bessen kopen

Blauwbessen kopen

Blauwbessen kopen

Foodtruck

In de foodtruck worden allerlei lekkere gerechten gemaakt op basis van bosbessen- en lokale producten

 

FoodTruck BlueBerryFields

FoodTruck BlueBerryFields

Gerechtjes uit de foodtruck

Gerechtjes uit de foodtruck

gerecht uit foodtruck

gerecht uit foodtruck

 

Koken in een feeëriek decor !!!

Koken in een feeëriek decor !!!Njam Njam, smullen maar en het was lekker …..:-). #tvl #degriffie #lmbandbelgium #blueberryfields #kuubelgium

Geplaatst door Blueberry Fields op Donderdag 27 december 2018

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen