arrow_drop_up arrow_drop_down
15 maart 2020 

Klassieke chocoladetaart recept

Klassieke chocoladetaart ingrediënten

    • 200g chocolade melk
    • 200g gesmolten boter
    • 5 eieren
    • 250g griessuiker
    • 20g patisseriebloem

Klassieke chocoladetaart bereiding

Smelt de chocolade met de boter. Roer er de suiker bij en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Roer er nu één voor één eieren onder. Zeef er de bloem op en spatel die eronder.

Verdeel het beslag in de gewenste taartvorm en bak in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.
Haal uit de vorm en serveer lauw of koud met wat zure room, vers fruit, sinaasappel marmelade voor nog meer plezier

chocoladetaart

chocoladetaart

Tip: heb je onze Belgische chocoladetaart recept al eens geprobeerd?

Over de schrijver
Op deze blog vertel ik alles over mijn ervaring met Belgische streekproducten, recepten en restaurants. Verder hou ik je graag op de hoogte van culinaire nieuwtjes en boeiende verhalen over streekproducten. Jouw feedback is van harte welkom. Want ik vermoed dat jij, net als ik, van lekker eten houdt. Regelmatig ontvang ik producten om uit te proberen of een gratis deelname aan een evenement. Onze artikels zijn echter steeds een objectieve weergave van mijn eigen mening en ervaring. Heb je nog vragen of interesse in een samenwerking? bert@foodbelgium.com
Reactie plaatsen