Likoké on tour aan het waterfront [geproefd]
arrow_drop_up arrow_drop_down
8 september 2019 

Likoké on tour aan het waterfront [geproefd]

Waterfront betekent dineren óp het water. Het team van sterrenrestaurant Likoké brengt zijn ontembare passie voor het koken van het zuiderse Frankrijk naar het Antwerpse Kattendijkdok. Piet Huysentruyt, zoon Cyriel en chef Anthony Stoop laten het Antwerpse publiek proeven van de meest opvallende Likoké-klassiekers. In de topbrasserie worden klassiekers uit de Zuid-Franse sterrenkeuken geserveerd. Vader en zoon Huysentruyt en hun team werken samen met J&M catering om dit nevenproject in goede banen te leiden.

Piet Huysentruyt

Piet Huysentruyt

Wegens succes verlengd, maar snel zijn is de boodschap

Wie een tafeltje wil versieren bij Waterfront Bar & Resto zal snel moeten zijn, want net zoals vorig jaar is ook nu de interesse bijzonder groot. Daar zit ongetwijfeld de aantrekkingskracht van sterrenchef Piet Huysentruyt en zoon Cyriel voor iets tussen.

Waterfront Bar & Resto zet zijn deuren 4 dagen langer open voor het grote publiek! Reserveer nog snel je tafel van maandag 16/09 tot en met donderdag 19/09, via www.thewaterfront.be
Restaurant Likoké in Les Vans blijft doorlopend geopend.

Waterfront Bar & Resto

Waterfront Bar & Resto

Avontuurlijke culinaire reis met deze heerlijke gerechtjes

Op het menu prijken enkele klassiekers uit de Zuid-Franse sterrenkeuken, zoals Bobotie (tomaat, paling, curry), Eend in het groen (eend, groene kruiden, chorizo), Ketan Unti (rijst, kokos, pandan) en tot slot de wafel met stierenboter.

Charcuterie mosterd, kaaskrokant

Charcuterie
mosterd, kaaskrokant

Shot watermeloen gin Le Plan, citrus

Shot watermeloen gin Le Plan en passievrucht met een bodempje foie gras

Okonomiyaki kool, gekonfijt buikspek, algen

Okonomiyaki
Hartige pannenkoek met crème van bloemkool, gekonfijt buikspek, rode kool, algen en bovenaan gedroogde tonijn

Eend in het groen eend, groene kruiden, chorizo

Eend in het groen
eend, groene kruiden, broccoli, boontje, chorizo-olie in het groen

Bobotie tomaat, paling, curry

Bobotie
tomaat, paling, curry, afgewerkt met geroosterde zonnepitten

Ketan Unti rijst, kokos, pandan

Ketan Unti
kokos, mango chutney, pandan (nootsmaak). Bovenop geen meelwormen maar gepofte rijst!

Café Gourmand - wafeltje met stierenboter & shortbread

Café Gourmand – wafeltje met stierenboter & shortbread met karamel geglaceerd met advocaat

Café Gourmand - wafeltje met stierenboter & shortbread met karamel geglaceerd met advocaat

Café Gourmand – wafeltje met stierenboter & shortbread met karamel geglaceerd met advocaat

Weetje van de dag

Stierenboter en haneneieren bestaan niet, eigenlijk is het boter gemengd met bruine suiker

Stierenboter

Stierenboter

Over de schrijver
Op deze blog vertel ik alles over mijn ervaring met Belgische streekproducten, recepten en restaurants. Verder hou ik je graag op de hoogte van culinaire nieuwtjes en boeiende verhalen over streekproducten. Jouw feedback is van harte welkom. Want ik vermoed dat jij, net als ik, van lekker eten houdt. Regelmatig ontvang ik producten om uit te proberen of een gratis deelname aan een evenement. Onze artikels zijn echter steeds een objectieve weergave van mijn eigen mening en ervaring. Heb je nog vragen of interesse in een samenwerking? bert@foodbelgium.com
Reactie plaatsen