Spareribs met Luikse stroop
09 augustus 2019 
0 min. leestijd

Spareribs met Luikse stroop

Bereiding Spareribs met Luikse stroop:

  • Voor de saus: verwarm de olie in een pan en voeg de ui toe. Laat bruinen zonder te verbranden, voeg daarna al roerend de andere ingrediënten toe.
  • Meng de apart gehouden marinade uit de vorige stap met de Luikse siroop
  • Breng aan de kook, zet dan het vuur lager en laat gedurende ongeveer 30 minuten op een zeer zacht vuurtje inkoken.
  • Roer regelmatig om ervoor te zorgen dat de saus niet aanbrandt.
  • Laat de spareribs, al naargelang de dikte van het vlees, een 15-tal minuten bakken op de barbecue of in de oven.
  • Overgiet tijdens het bakken de spareribs regelmatig met de saus tot deze karamelliseert.
  • Serveer met langkorrelrijst en een tomatensaus met komijn.
Spareribs luikse stroop

Spareribs luikse stroop

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen