Spareribs met Luikse stroop
arrow_drop_up arrow_drop_down
9 augustus 2019 

Spareribs met Luikse stroop

Bereiding Spareribs met Luikse stroop:

  • Voor de saus: verwarm de olie in een pan en voeg de ui toe. Laat bruinen zonder te verbranden, voeg daarna al roerend de andere ingrediënten toe.
  • Meng de apart gehouden marinade uit de vorige stap met de Luikse siroop
  • Breng aan de kook, zet dan het vuur lager en laat gedurende ongeveer 30 minuten op een zeer zacht vuurtje inkoken.
  • Roer regelmatig om ervoor te zorgen dat de saus niet aanbrandt.
  • Laat de spareribs, al naargelang de dikte van het vlees, een 15-tal minuten bakken op de barbecue of in de oven.
  • Overgiet tijdens het bakken de spareribs regelmatig met de saus tot deze karamelliseert.
  • Serveer met langkorrelrijst en een tomatensaus met komijn.
Spareribs luikse stroop

Spareribs luikse stroop

Over de schrijver
Op deze blog wil ik je alles vertellen over Belgische streekproducten, recepten met je delen, vertellen in welke restaurants ik gegeten heb, en je op de hoogte houden van culinaire nieuwtjes en boeiende verhalen over streekproducten. Jouw feedback is van harte welkom. Want ik vermoed dat jij, net als ik, van lekker eten houdt. Regelmatig ontvangen wij producten om uit te proberen of een gratis deelname aan een evenement. Onze artikels zijn echter steeds een objectieve weergave van onze eigen mening en ervaring. Heb je nog vragen of interesse in een samenwerking? bert@foodbelgium.com
Reactie plaatsen