Warm op voor de feestdagen met een lekkere jenever!
27 december 2018 
2 min. leestijd

Warm op voor de feestdagen met een lekkere jenever!

Jenever een drankje voor brommige bejaarde mannen? Welnee! Distilleerderij Massy uit Houthalen-Helchteren maakt heerlijke fruitjenevers, vol van smaak. Wie dit schenkt tijdens de feestdagen, zal zien dat de hele familie zijn glas ophoudt. Opa zou willen dat hij de fles voor zichzelf had gehouden!

Geschiedenis van jenever in Vlaanderen

Nadat het stoken van brandewijn in Vlaanderen in de 17de eeuw werd verboden, nam de jeneverproductie in Hasselt en omstreken een vlucht. Mogelijk ook vanwege de aanwezigheid van een Hollands garnizoen in dezelfde periode. In Holland was jenever in die tijd een alom bekende drank. Ook de smaak van de Hasseltse jenever werd door de Hollanders beïnvloed. Meer dan in andere Belgische jenevers vind je hier het aroma van allerlei kruiden, bessen en zaden. Na een hoogtepunt in de 19de eeuw, verdwenen de Hasseltse stokerijen stilaan.
Distilleerderij Massy werd een eeuw later, in 1905, opgericht door Lambert Massy. Daarmee is het de oudste, nog bestaande stokerij in Limburg. Al drie generaties lang stookt de familie Massy verschillende dranken. Als loonstook, in opdracht voor anderen, maar daarnaast hebben ze ook hun eigen kwaliteitsaanbod. Uiteraard de klassieke jenever, maar ook originele, ambachtelijke fruitjenevers.

Originele fruitjenevers

De fruitjenevers zijn een uniek product van deze distilleerderij. In maar liefst 19 verschillende smaken, speculoos, chocoladecrème en cactus zijn maar een paar voorbeelden. Deze jenevers zijn origineel als aperitief voorafgaand aan het kerstdiner, maar kunnen ook prima worden geschonken in combinatie met verschillende maaltijden. De volle smaak van de jenevers past bijvoorbeeld uitstekend bij een wildgerecht.

perzik jenever

perzik jenever

pompoen jenever

pompoen jenever

De perfecte gin cocktail

Omdat jenever en gin erg op elkaar lijken qua bereiding, was het logisch dat Massy zich ook ging toespitsen op gin. Hun M Gin is een zachte frisse gin, die geschikt is voor iedereen. Voor de perfecte gin & tonic kun je deze het beste mixen met een neutrale tonic, zoals Fever Tree Indian Tonic. Om het feestelijk te presenteren, serveer je de G&T met een schijfje limoen of voor een kersttintje met jeneverbessen of roze pepers.

Om te proosten of te schenken

Met de verrassende dranken van Massy maakt u uw kerstborrel of oudejaarsavond memorabel. Een goede gelegenheid om te proosten op alle mooie herinneringen van het afgelopen jaar en de mooie momenten die in het nieuwe jaar gaan komen.
De dranken van Massy zijn ook een origineel geschenk voor de gastheer of -vrouw van het kerstdiner. In deze periode van het jaar maakt de distilleerderij bovendien bijzondere uitgaves, zoals handgedraaide stenen kruikjes, mondgeblazen en andere designflesjes die ze op aanvraag vullen met drank naar keuze. Omdat ze kleinschalig produceren, is er ruimte voor maatwerk. Een origineel relatiegeschenk, dat iedereen tijdens deze koude dagen lekker warm houdt!
Voor het volledige aanbod, kijk snel op onze website.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen