10 inspirerende ideeën voor originele relatiegeschenken
24 juni 2023 
3 min. leestijd

10 inspirerende ideeën voor originele relatiegeschenken

10 inspirerende ideeën voor originele relatiegeschenken

Waarom zijn originele relatiegeschenken belangrijk?

Originele relatiegeschenken zijn belangrijk omdat ze een positieve indruk achterlaten bij de ontvanger. Het laat zien dat je als bedrijf moeite hebt gedaan om iets speciaals te bedenken en dat je waarde hecht aan de relatie met de ontvanger. Bovendien kan een origineel relatiegeschenk helpen om je bedrijf te onderscheiden van de concurrentie en kan het bijdragen aan een betere merkbeleving. Het is dus zeker de moeite waard om te investeren in originele relatiegeschenken die passen bij jouw bedrijf en de ontvanger.

1. Duurzame relatiegeschenken

Duurzame relatiegeschenken zijn tegenwoordig erg populair. Steeds meer bedrijven willen hun steentje bijdragen aan een beter milieu en kiezen daarom voor duurzame relatiegeschenken. Denk bijvoorbeeld aan een herbruikbare waterfles gemaakt van gerecycled materiaal of een notitieboekje met een omslag van duurzaam geproduceerd papier. Door te kiezen voor duurzame relatiegeschenken laat je als bedrijf zien dat je maatschappelijk verantwoord onderneemt en dat je geeft om het milieu. Bovendien zijn duurzame relatiegeschenken vaak van hoge kwaliteit en gaan ze lang mee, wat zorgt voor een positieve associatie met jouw bedrijf.

2. Persoonlijke relatiegeschenken

Persoonlijke relatiegeschenken zijn een geweldige manier om je waardering te tonen voor de mensen met wie je zaken doet. Denk bijvoorbeeld aan gepersonaliseerde mokken, notitieboekjes of pennen met de naam van de ontvanger erop. Ook kun je kiezen voor een cadeau dat past bij de interesses of hobby's van de ontvanger, zoals een gepersonaliseerde wijnfles voor een wijnliefhebber of een gepersonaliseerde golfbal voor een golfer. Door een persoonlijk tintje aan het relatiegeschenk toe te voegen, laat je zien dat je echt om de ontvanger geeft en dat je moeite hebt gedaan om een uniek cadeau te vinden.

3. Technologische relatiegeschenken

Technologische relatiegeschenken zijn altijd een goed idee, vooral in deze moderne tijd waarin technologie een belangrijke rol speelt in ons dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan een powerbank met het logo van het bedrijf erop, een draadloze oplader of een USB-stick in de vorm van het bedrijfslogo. Deze geschenken zijn niet alleen praktisch, maar ook nog eens erg handig voor zowel de ontvanger als het bedrijf zelf. Door het bedrijfslogo op deze technologische gadgets te plaatsen, wordt de naamsbekendheid vergroot en blijft het bedrijf top-of-mind bij de ontvanger.

4. Milieuvriendelijke relatiegeschenken

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om milieuvriendelijke relatiegeschenken te geven. Dit past bij de groeiende bewustwording van het belang van duurzaamheid en het verminderen van de impact op het milieu. Denk bijvoorbeeld aan een herbruikbare waterfles, een biologisch afbreekbare pen of een plant in een gerecyclede pot. Door te kiezen voor milieuvriendelijke relatiegeschenken laat je als bedrijf zien dat je geeft om het milieu en draag je bij aan een duurzamere toekomst.

5. Culinaire relatiegeschenken

Culinaire relatiegeschenken zijn altijd een goed idee. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde fles wijn of champagne met het logo van het bedrijf erop. Ook een luxe chocoladebox met het bedrijfslogo erop is een smakelijk cadeau. Een andere optie is om een kookboek cadeau te geven met daarin recepten van gerechten uit verschillende landen. Zo kunnen de ontvangers thuis zelf aan de slag met het bereiden van heerlijke gerechten. Een culinair relatiegeschenk is niet alleen lekker, maar ook nog eens origineel en persoonlijk.

6. Creatieve relatiegeschenken

Creatieve relatiegeschenken zijn een geweldige manier om op te vallen en indruk te maken op uw klanten en zakenpartners. Denk bijvoorbeeld aan gepersonaliseerde notitieboekjes met een uniek ontwerp, of aan een set van handgemaakte kaarsen in verschillende geuren en kleuren. Een ander idee is om een set van gepersonaliseerde koffiemokken te geven, met de naam van uw bedrijf of een inspirerende quote erop gedrukt. Of wat dacht u van een gepersonaliseerde kalender met foto's van uw bedrijf of producten? Met creatieve relatiegeschenken kunt u uw bedrijf op een unieke manier promoten en tegelijkertijd uw klanten en zakenpartners verrassen en waarderen.

7. Luxe relatiegeschenken

Luxe relatiegeschenken zijn perfect voor bedrijven die hun waardering willen tonen aan belangrijke klanten of partners. Denk hierbij aan exclusieve cadeaus zoals een fles champagne van een gerenommeerd merk, een luxe horloge of een weekendje weg naar een vijfsterrenhotel. Het is belangrijk om te investeren in kwalitatief hoogwaardige geschenken die de ontvanger zullen verrassen en blij maken. Door te kiezen voor luxe relatiegeschenken laat je zien dat je waarde hecht aan de relatie en bereid bent om te investeren in de toekomstige samenwerking.

8. Sportieve relatiegeschenken

Sportieve relatiegeschenken zijn perfect voor bedrijven die zich richten op een actieve levensstijl. Denk bijvoorbeeld aan gepersonaliseerde sporttassen, bidons of sportkleding met het bedrijfslogo erop. Ook een dagje uit naar een sportevenement kan een leuk relatiegeschenk zijn. Denk hierbij aan kaartjes voor een voetbalwedstrijd of een dagje klimmen in een klimpark. Door sportieve relatiegeschenken te geven, laat je zien dat je het belangrijk vindt dat je relaties gezond en actief blijven.

9. Educatieve relatiegeschenken

Educatieve relatiegeschenken zijn een geweldige manier om uw klanten te laten zien dat u om hun ontwikkeling geeft. Denk bijvoorbeeld aan een boek over uw branche of een workshop over een relevant onderwerp. Een ander idee is om een abonnement op een vakblad cadeau te geven. Dit laat zien dat u niet alleen geïnteresseerd bent in het verkopen van uw producten of diensten, maar ook in het delen van kennis en het helpen van uw klanten om te groeien en te leren. Educatieve relatiegeschenken zijn niet alleen nuttig voor uw klanten, maar kunnen ook bijdragen aan het opbouwen van een sterke relatie tussen u en uw klanten.

10. Goede doelen relatiegeschenken

Een goede manier om je bedrijf te laten zien dat je maatschappelijk betrokken bent, is door te kiezen voor goede doelen relatiegeschenken. Hierbij doneer je een deel van de opbrengst aan een goed doel naar keuze. Dit kan bijvoorbeeld een organisatie zijn die zich inzet voor het milieu, of een stichting die zich richt op het bestrijden van armoede. Door te kiezen voor deze relatiegeschenken laat je niet alleen zien dat je geeft om de samenleving, maar geef je ook een positief signaal af aan je klanten en relaties.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen