5 manieren om relatiegeschenken in te zetten tijdens evenementen
23 juni 2023 
5 min. leestijd

5 manieren om relatiegeschenken in te zetten tijdens evenementen

1. Geef relatiegeschenken als bedankje aan sprekers en deelnemers

Sprekers bedanken

Een evenement kan niet zonder sprekers. Zij zorgen voor de inhoud en maken het evenement tot een succes. Het is daarom belangrijk om hen te bedanken voor hun bijdrage. Een relatiegeschenk kan hierbij helpen. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde pen of notitieboekje met het logo van het evenement erop. Zo blijft het evenement nog lang in de gedachten van de spreker en wordt de relatie tussen de spreker en het evenement versterkt.

Deelnemers bedanken

Een evenement kan niet slagen zonder de deelnemers. Het is dan ook belangrijk om hen te bedanken voor hun aanwezigheid en bijdrage aan het evenement. Relatiegeschenken zijn een perfecte manier om dit te doen. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde goodiebag met leuke en nuttige items, zoals een notitieboekje, pen en waterflesje. Of geef een kleinigheidje mee als deelnemers het evenement verlaten, zoals een sleutelhanger of een zakje snoepjes. Door de deelnemers te bedanken met een relatiegeschenk, laat je zien dat je hun aanwezigheid waardeert en zorg je voor een positieve herinnering aan het evenement.

Voorbeelden van geschikte relatiegeschenken

Er zijn talloze relatiegeschenken die geschikt zijn om uit te delen tijdens evenementen. Een voorbeeld van een geschikt relatiegeschenk is een bedrukte pen. Pennen zijn praktisch en worden vaak gebruikt, waardoor jouw bedrijfsnaam of logo regelmatig onder de aandacht komt. Ook een bedrukte mok is een populair relatiegeschenk. Deze kan gevuld worden met koffie of thee tijdens het evenement en kan daarna mee naar huis genomen worden. Andere geschikte relatiegeschenken zijn bijvoorbeeld notitieblokjes, sleutelhangers en USB-sticks. Het is belangrijk om te kiezen voor relatiegeschenken die passen bij jouw bedrijf en doelgroep, zodat het effect van de promotie zo groot mogelijk is.

2. Gebruik relatiegeschenken als promotiemateriaal voor je evenement

Relatiegeschenken bedrukken met je logo

Relatiegeschenken bedrukken met je logo is een slimme manier om je merk te promoten tijdens evenementen. Door je logo op de relatiegeschenken te bedrukken, creëer je een blijvende herinnering bij de ontvangers. Bovendien zorgt het ervoor dat jouw merknaam op een subtiele manier onder de aandacht wordt gebracht bij een breder publiek. Het bedrukken van relatiegeschenken kan op verschillende manieren, zoals bijvoorbeeld met zeefdruk, tampondruk of digitale druk. Het is belangrijk om te kiezen voor een bedrukking die past bij het materiaal van het relatiegeschenk en die zorgt voor een goede kwaliteit en duurzaamheid van de bedrukking.

Relatiegeschenken uitdelen op andere evenementen

Relatiegeschenken uitdelen op andere evenementen kan ook een slimme zet zijn. Denk bijvoorbeeld aan beurzen of conferenties waar jouw doelgroep aanwezig is. Door daar relatiegeschenken uit te delen, kun je niet alleen jouw merk of product onder de aandacht brengen, maar ook nieuwe contacten leggen. Zorg er wel voor dat de relatiegeschenken relevant zijn voor de doelgroep en dat ze van goede kwaliteit zijn. Zo maak je een goede indruk en vergroot je de kans op een succesvolle samenwerking in de toekomst.

Voorbeelden van geschikte relatiegeschenken

Er zijn talloze relatiegeschenken die geschikt zijn om uit te delen tijdens evenementen. Enkele voorbeelden zijn bedrukte pennen, notitieblokken, sleutelhangers, USB-sticks en tote bags. Deze geschenken zijn niet alleen praktisch, maar kunnen ook dienen als marketingtool voor uw bedrijf. Door uw logo of bedrijfsnaam op de geschenken te laten bedrukken, vergroot u de naamsbekendheid en zorgt u voor een blijvende herinnering bij de ontvangers. Het is belangrijk om te kiezen voor relatiegeschenken die passen bij uw bedrijf en doelgroep, zodat de geschenken ook daadwerkelijk gebruikt zullen worden.

3. Maak relatiegeschenken onderdeel van je sponsorpakketten

Relatiegeschenken als extra promotiemateriaal voor sponsors

Relatiegeschenken kunnen niet alleen ingezet worden om de band met klanten te versterken, maar ook als extra promotiemateriaal voor sponsors tijdens evenementen. Door het logo van de sponsor op de relatiegeschenken te laten bedrukken, wordt de naamsbekendheid vergroot en wordt er meer exposure gecreëerd. Denk bijvoorbeeld aan het uitdelen van bedrukte pennen, notitieblokjes of tassen met het logo van de sponsor erop tijdens een conferentie of beurs. Zo wordt niet alleen de sponsor in de schijnwerpers gezet, maar worden de bezoekers ook voorzien van handige en bruikbare relatiegeschenken. Een win-win situatie dus!

Relatiegeschenken als bedankje voor sponsors

Een evenement organiseren kan een flinke investering zijn. Daarom is het belangrijk om sponsors te vinden die willen bijdragen aan de kosten. Een goede manier om deze sponsors te bedanken is door middel van relatiegeschenken. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde pen of een bedrukte mok met het logo van de sponsor erop. Door deze geschenken te geven, laat je zien dat je de bijdrage van de sponsor waardeert en dat je graag wilt samenwerken in de toekomst. Het is een kleine moeite, maar het kan een groot verschil maken in de relatie met de sponsor.

Voorbeelden van geschikte relatiegeschenken

Er zijn talloze relatiegeschenken die geschikt zijn om uit te delen tijdens evenementen. Een voorbeeld van een geschikt relatiegeschenk is een bedrukte pen. Deze is niet alleen praktisch, maar ook goedkoop en gemakkelijk uit te delen. Andere geschikte relatiegeschenken zijn bijvoorbeeld notitieblokken, sleutelhangers, USB-sticks en mokken. Het is belangrijk om te kiezen voor relatiegeschenken die passen bij de doelgroep en het evenement. Zo kan een sportief evenement vragen om een ander relatiegeschenk dan een zakelijk congres.

4. Geef relatiegeschenken als prijs bij wedstrijden of loterijen

Relatiegeschenken als extra motivatie voor deelnemers

Relatiegeschenken kunnen niet alleen worden gebruikt om deelnemers te bedanken voor hun aanwezigheid, maar ook als extra motivatie om deel te nemen aan het evenement. Door bijvoorbeeld een exclusief relatiegeschenk aan te bieden aan de eerste 50 deelnemers die zich inschrijven, kan de interesse in het evenement worden vergroot. Ook kan het uitdelen van relatiegeschenken tijdens het evenement zorgen voor een extra stimulans om actief deel te nemen aan de activiteiten en workshops. Het geven van een relatiegeschenk kan zo bijdragen aan een positieve ervaring van de deelnemers en daarmee aan het succes van het evenement.

Relatiegeschenken als bedankje voor deelnemers

Een van de meest voorkomende manieren om relatiegeschenken in te zetten tijdens evenementen is als bedankje voor deelnemers. Het is een mooie manier om waardering te tonen aan de mensen die tijd en moeite hebben genomen om aanwezig te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde goodiebag met daarin een pen, notitieblok en een flesje water. Of wat dacht je van een bedrukt t-shirt of een mok met het logo van het evenement erop? Door het geven van een relatiegeschenk als bedankje, zorg je niet alleen voor een positieve herinnering aan het evenement, maar ook aan jouw bedrijf of organisatie.

Voorbeelden van geschikte relatiegeschenken

Er zijn talloze relatiegeschenken die geschikt zijn om uit te delen tijdens evenementen. Enkele voorbeelden zijn bedrukte pennen, notitieblokjes, sleutelhangers, USB-sticks en powerbanks. Deze geschenken zijn niet alleen praktisch, maar ook gemakkelijk te personaliseren met bijvoorbeeld een bedrijfslogo of slogan. Daarnaast zijn er ook meer luxe geschenken zoals wijn, champagne of een gepersonaliseerde agenda die geschikt zijn voor speciale gelegenheden. Het is belangrijk om te kiezen voor een relatiegeschenk dat past bij de doelgroep en het evenement, zodat het geschenk ook daadwerkelijk gewaardeerd wordt.

5. Gebruik relatiegeschenken als onderdeel van goodiebags

Relatiegeschenken als extraatje voor deelnemers

Relatiegeschenken kunnen een geweldige manier zijn om deelnemers aan evenementen te bedanken voor hun aanwezigheid en deelname. Door het geven van een relatiegeschenk als extraatje, voelen deelnemers zich gewaardeerd en speciaal. Dit kan ook bijdragen aan het creëren van een positieve sfeer en het versterken van de relatie tussen de organisator en de deelnemers. Het is belangrijk om te kiezen voor relatiegeschenken die relevant zijn voor het evenement en de doelgroep, zodat deelnemers het geschenk ook daadwerkelijk zullen waarderen en gebruiken.

Relatiegeschenken als promotiemateriaal voor sponsors

Relatiegeschenken kunnen ook ingezet worden als promotiemateriaal voor sponsors tijdens evenementen. Door het bedrukken van de relatiegeschenken met het logo of de naam van de sponsor, wordt de naamsbekendheid vergroot. Dit kan bijvoorbeeld door het uitdelen van bedrukte pennen, sleutelhangers of tassen. Op deze manier wordt de sponsor op een positieve manier in de schijnwerpers gezet en kan het evenement mede dankzij de sponsor worden georganiseerd. Het is belangrijk om de relatiegeschenken te kiezen die passen bij de doelgroep en het evenement, zodat de boodschap van de sponsor goed overkomt.

Voorbeelden van geschikte relatiegeschenken

Er zijn talloze relatiegeschenken die geschikt zijn om uit te delen tijdens evenementen. Enkele voorbeelden zijn bedrukte pennen, notitieblokken, sleutelhangers, powerbanks en tote bags. Deze geschenken zijn niet alleen praktisch, maar kunnen ook dienen als promotiemateriaal voor jouw bedrijf. Door jouw logo of bedrijfsnaam op de geschenken te laten bedrukken, zorg je voor meer naamsbekendheid en herkenning bij potentiële klanten. Bovendien kunnen relatiegeschenken ook dienen als blijk van waardering naar bestaande klanten of als incentive voor potentiële klanten om met jouw bedrijf in zee te gaan.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen