arrow_drop_up arrow_drop_down
9 februari 2020 

Chocoladesalon 2020 was weer een top editie!

Chocoladesalon 2020 Salon du Chocolate

        1. Het concept
        2. Praktische info
        3. Live bereidingen
        4. De modeshow met chocoladejurken
        5. Bier en chocolade
        6. Chocoland voor kinderen
        7. De workshops

        Het concept

        Het Chocoladesalon van Brussel onthult de nieuwste trends
        en is dus een must voor iedereen die gepassioneerd is door chocolade:

        • Meer dan 100 deelnemers
        • De grootste namen uit de Belgische wereld van chocolade en gebak, uitzonderlijk 3 dagen lang samengebracht onder één dak.
        • Alle trends en nieuwigheden

        Het Chocoladesalon is een heuse show voor het hele gezin, met naast de stands ook een exclusief programma van activiteiten en events:

        • Demonstraties van bereidingen door de grootste koks
        • Modeshows met chocoladejurken
        • Tentoonstellingen en kunstwerken van chocolade
        • Prijsuitreikingen
        • Workshops bakken
voor volwassenen en kinderen
        • Conferenties
        • Signeersessies

      1. Praktische info

        Datums & uren

        Van vrijdag 14 tot 16 februari 2020
        Geopend van 10 tot 19 u. op vrijdag en zaterdag / van 10 tot 18 u. op zondag

        Plaats

        Tour & Taxis – Sheds 3 en 4
        Havenlaan 86c
        1000 – Brussel

        Bereikbaarheid

        Metro: MIVB – Lijnen: 2 & 6 – Station: IJzer
        Tram: MIVB – Lijnen: 51 – Halte: Sainctelette
        Bus: MIVB – Lijnen: 14, 15, 89 – Halte: Picard / Lijnen: 14, 15 – Halte: Tour & Taxis / Lijnen: 57, 88 – Halte: Steamers
        Bus: DE LIJN Lijnen 129, 620 – Halte Ribaucourt / Lijnen 213, 214, 230, 231, 232, 233, 240, 241, 242, 243, 245, 246, 250, 251, 260 – Halte: Sint-Jans-Molenbeek – Ribaucourt
        Betalende parking beschikbaar


      2. Live bereidingen

        De grootste Belgische chefs en meester-chocolatiers onthullen hun tongstrelende, verrassende chocoladerecepten tijdens de Pastry Show elke dag van 11 tot 18 u.

      3. Zullen op het podium staan:
          • Leïla Ben Toumi, Banketbakker & Cassandre Ercolini, Sous chef-kok – Bozar Restaurant*
          • Gianni Caruso, Chef – Lucana
          • Jean-Philippe Darcis, Artisan banketbakker en chocolatier
          • Jean-Christophe Hubert, Chocolatier – Millésime Chocolat
        Millésime Chocolat cake

        Millésime Chocolat cake

        • Brian Joyeux, Artisan banketbakker
        • Olivier Kasiers, Banketbakker – Pâtisserie Ginkgo
        • Yasushi Sasaki, Banketbakker
        • Didier Smeets, Artisan Chocolatier
        • Pierre Vandepoel en de studenten van Institut Roger Lambion
        • Herman Van Dender, Chocolatier & Pascal de Deyne, Banketbakker – Van Dender
        • Simona El-Harar, Chef – Kitchen 151
        • Matty Van Caeseele – Puratos
        • Kenza Savary, Banketbakker
        • Anaïs Gaudemer, Banketbakker – Cokoa
        • Arthur Lhoist, Oprichter- Restaurant Tero
        • Ghila Weizman, Banketbakker – Darling Cupcakes
        • Roland Debuyst, Chef
        • Jean-Jacques Danthine, Chef – La Meilleure Jeunesse
        • Arnaud Champagne, Chocolatier

        Met dank aan het Institut Roger Lambion dat de chefs zal assisteren bij hun masterclasses en dat daarnaast doorlopend demonstraties geeft in zijn stand.

        De modeshow met chocoladejurken

        Tijdens het defilé showen modellen een tiental spectaculaire jurken uit chocolade, die er niet alleen glamoureus en schitterend, maar ook buitengewoon lekker uitzien. Ze zijn het werk van Belgische duo’s chocolatiers-designers. De creaties worden in avant-première getoond op de openingsavond (donderdag 13 februari). Verder is er elke dag om 17 u een modeshow.

      4. De duo’s chocolatiers-designers voor de modeshow van 2020:
        • Belcolade & Ndaya Baby Arrion, Haute École Francisco Ferrer
        • Belcolade & Camila Banegas Espada, Haute École Francisco Ferrer
        • Institut Émile Gryzon & Institut Bischoffsheim
        • La Cucina delle Zie & Débora Velasquez
        • Leonidas (meester-chocolatier Daniel Stallaert)
      5. Leonidas (meester-chocolatier Daniel Stallaert)

        Leonidas (meester-chocolatier Daniel Stallaert)

        • Millésime Chocolat & Giovanni Biasiolo
        • Valentino Chocolatier Sixtine Anne de Molina
        • Valrhona Max Grogna, Haute École Francisco Ferrer
        • Van Dender Melissa Martin Ciudad

        De modeshow wordt voorafgegaan door een retrospectieve van enkele van de mooiste jurken die voor het Chocoladesalon van Parijs werden gemaakt door Jean-Paul Hévin & Paule Ka, Hasnaâ Ferreira & Elise Martimort, François Daubinet voor Fauchon & Elsa MuseHasnaâ Ferreira & Jérémie Pujo, Stéphane Bonnat & Angélique Godey, Christophe Bertrand & Nicolas Morin  À La Reine Astrid & L’Atelier Flory Brisset et l’Atelier Thiery.

        Bekijk hier een voorsmaakje van de modeshow met chocoladejurken van salon du chocolate 2020 te Brussel!

    1. Bier en chocolade


      Het Salon brengt dit jaar hulde aan de combinatie bier en chocolade, twee legendarische producten van de Belgische culinaire traditie.

      In een speciale ruimte zal het beroemde Vlaamse merk Duvel 3 dagen lang degustaties aanbieden, in samenwerking met Jitsk Chocolates.

      Jitsk Chocolates

      Jitsk Chocolates

      Iedere dag worden er ook master classes over deze combinaties gegeven, in aanwezigheid van sommelier Brecht Terryn.

      duvel chocolade food pairing masterclass

      duvel chocolade food pairing masterclass

    2. Rooster
      Vrijdag 14 Februari : 14u en 15u30
      Zaterdag 15 Februari : 14u en 15u30

      Chocoland voor kinderen

      Kleine chocoladeliefhebbers worden verwacht in Chocoland voor workshops die ze inwijden tot de chocoladetechniek en helpen met de realisatie van verrassende producten. In samenwerking met het instituut Émile Gryzon.

      Inschrijving ter plaatse zolang er plaatsen beschikbaar zijn: 12 kinderen per workshop, ieder uur.

      De workshops

      Dol op koken en bakken? Het Chocoladesalon biedt participatieve workshops met chocoladeprofessionals!

      Workshop The Belgian Chocolate Makers

      The Belgian Chocolate Makers hadden te kampen met technische problemen waardoor de workshop niet kon doorgaan #fail

      Workshop – Madagascar

      Afspraak op de stand van Madagascar voor workshops over chocolade-omhulling en het personaliseren van chocolade.

      La Cucina delle Zie

      La Cucina delle Zie geeft tijdens het hele Salon workshops cake design voor groot en klein. Banketbakkers in de dop leren cupcakes en koekjes versieren. Volwassenen ontdekken dan weer alle geheimen van modeleren met suikerpasta en royal icing.</

    3. Institut Roger Lambion

      Gedurende de hele duur van het Salon kunt u ook demonstraties bijwonen over het gieten en omhullen van pralines, of het maken van chocolademunten en confiserie (spekjes, snoep, …) op de stand van het Institut Roger Lambion.

      Bier & Chocolade Master classes

      In een speciale ruimte zal het beroemde merk Duvel combinaties van bier en pralines aanbieden met Jitsk Chocolates.

      Bier & Chocolade Master classes

      Bier & Chocolade Master classes

      Másalto Master classes

      Másalto, espressospecialist, geeft op zijn beurt master classes over koffie, de ideale bondgenoot van chocolade. Drie keer per dag doen deskundigen hun zegje over drie verschillende thema’s:
      Master Class barista, Master Class ‘huishoudelijke machine’, Master Class over ‘Latte Art’

      Ter Groene Poorte Brugge

      Ter Groene Poorte Brugge, dat dit jaar voor de eerste keer deelneemt aan het Salon, zal elke dag truffels workshops organiseren.

Ter Groene Poorte Brugge truffel workshop

Ter Groene Poorte Brugge truffel workshop

Over de schrijver
Op deze blog vertel ik alles over mijn ervaring met Belgische streekproducten, recepten en restaurants. Verder hou ik je graag op de hoogte van culinaire nieuwtjes en boeiende verhalen over streekproducten. Jouw feedback is van harte welkom. Want ik vermoed dat jij, net als ik, van lekker eten houdt. Regelmatig ontvang ik producten om uit te proberen of een gratis deelname aan een evenement. Onze artikels zijn echter steeds een objectieve weergave van mijn eigen mening en ervaring. Heb je nog vragen of interesse in een samenwerking? bert@foodbelgium.com
Reactie plaatsen