Maaslandse boerenhesp is gezouten en gedroogde hesp, met zorg en vakkennis gemaakt zoals de traditie het voorschrijft. Heerlijk in reepjes op je boterham!
Maaslandse boerenhesp of rauwe ham: een traditie
Veel Vlaamse slagers specialiseerden zich in de productie van gezouten hespen, sommigen groeiden uit tot grote bedrijven, anderen produceerden en produceren enkel voor hun eigen winkel. Eddy Slootmaekers zet een traditie verder die vader Slootmaekers opstartte in de jaren 1960. Hij koopt hespen met heup en met been, echte boerenhespen, wrijft ze in met zout en laat de hespen vervolgens minstens 7 maanden drogen. De Maaslanders lusten hun “sjinken” liefst in reepjes bij de boterham, 70% van de productie wordt dan ook in stukken van 1 of 2 kg verkocht.
Rauwe ham: de kenmerken
- Synoniemen: shinken, boerenhesp, ham, rauwe ham
- Herkomst: Limburg, Maasland
- Type product: vlees, vleeswaren
- Rauwe Hesp
- Uit eigen huis
- Minimum 7 maanden windgedroogd
- Erkend streekproduct
- Natuurlijk product bevat geen kleurstoffen of bewaarmiddelen
- Gluten- en lactosevrij