Nespresso Vertuo: grote koffie met extra crema
24 september 2019 
in Koffie
3 min. leestijd

Nespresso Vertuo: grote koffie met extra crema

Nespresso lanceert nieuwe machine Vertuo

Wie kwaliteit én kwantiteit verkiest, zit goed met een Vertuo Plus machine. Met dit toestel ontdekt u moeiteloos het volledige assortiment Nespresso koffies. En met ‘volledig’ bedoelen we dat u voortaan ook de grotere koffieformaten kunt gebruiken. Maak dus uw keuze uit vijf formaten, gaande van een klassieke espresso tot een avontuurlijke alto. Simpel, met één druk op de knop. Beleef die authentieke, vertrouwde Nespresso koffie-ervaring voortaan met een nieuw bereidingssysteem: de Centrifusion technologie van Nespresso.

Nespresso Vertuo

Nespresso Vertuo

Hoe beter de crema, hoe beter de koffie

Uw machine leest gewoonweg de barcode van de capsule en past vervolgens alle parameters aan om het beste uit elke koffie naar boven te halen. Uiteraard krijgt elk kopje verse koffie onze typische crema, zelfs bij de grotere formaten. Want hoe beter de crema, hoe beter de koffie. Met zijn afneembare waterreservoir en chromen accenten past de machine vast mooi bij uw keuken. Alles wat u nog moet doen, is de juiste capsule voor het gewenste kopjesformaat kiezen … zo eenvoudig kan het zijn! Modern comfort zoals u het nog nooit ervaren hebt.

De Kunst van de crema

Waar komt dat subtiele laagje schuim bovenop uw kopje koffie vandaan? Wat is het belang ervan?

Crema, wat is dat eigenlijk?

Het gaat om het dichte, gouden schuim op de koffie en het is waarin espresso zich onderscheidt van andere soorten extracties. De echte lief hebber waardeert voor al het contract tussen de krachtige koffie en de subtiliteit van de crema. Goede koffie wil een lange kwaliteitsextractie creëren en daar een originele toets aan toevoegen, iets onverwachts voor grote koppen koffie. De crema werd het antwoord op die uitdaging. We hebben de iconische espressocodes overgenomen en toegepast op lange extracties om ook daar te zorgen voor een perfecte degustatie-ervaring.

Wat zijn de kenmerken van een goede crema?

Ze moet bestaan uit heel fijne belletjes, genereus zijn en stabiel blijven zolang je de koffie proeft. Voor een barista is de crema het handelsmerk van een geslaagde extractie. Barista’s gebruiken de crema vaak als referentie om hun percolator beter af te stellen.

Waarom is crema zo belangrijk bij de degustatie van koffie?

Eerst zorgt de crema voor een visuele eerste indruk: ze wekt de zintuigen. Daarna helpt ze om de aroma’s vrij te maken. Een koffie met crema heeft een meer uitgesproken aroma. Vooral de gebrande toetsen komen meer tot hun recht. Dat komt door de microbelletjes die al hun aroma’s en geuren vrijgeven als ze openspatten. En de crema beïnvloedt ook de smaak. Die wordt romiger waardoor de gebrande accenten nóg beter tot uiting komen.

Nespresso Cups

Nespresso Cups

Hoe kan ik dat schuimlaagje het best visueel analyseren?

Hou eerst de kleur en de grootte van de luchtbelletjns in de gaten. De laag crema mag niet te dun zijn en moot het hele oppervlak van de koffie bedekken. Ideaal is een glazen kopje waarin u aan de buitenkant al kunt zien hoe dik de schuimlaag is. Je kunt ook luisteren naar de crema voordat je van je drankje geniet. Ze zingt bijna. Breng gewoon je oor bij het kopje en je hoort de kleine belletjes breken.

Hoe combineer ik crema met melk?

Voor een mooie Latte art op uw cappuccino en een mooi kleurcontrast hebt u een crema van goede kwaliteit nodig Tijdens de degustatie gaan de crema en het melkschuim zich perfect combineren tot een mooi gastronomisch evenwicht.

Nespresso

Nespresso

Zijn er ook valkuilen om te vermijden?

De crema moet integraal deel worden van uw koffieritueel. Er zijn geen goede of slechte gewoontes. Geniet van hoe de crema eruitziet, meng ze met de koffie of proef ze met een lepeltje. Zelf lepel ik altijd mijn kopje helemaal leeg om ook te genieten van de laatste restjes crema tot de laatste druppel.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen