Top 5 leukste picknickplekjes in België
26 mei 2020 
1 min. leestijd

Top 5 leukste picknickplekjes in België

Lente en zomer ademen picknick: op een dekentje met zelfgemaakte gerechtjes, een lekker aperitiefje en wat leuke dansdeuntjes op de achtergrond. Gelukkig hoef je voor een geslaagde picknick niet ver te gaan. Je tuin of terras zijn evengoed picknick-proof. En als we binnenkort weer met z’n allen naar buiten mogen, weet jij alvast waarnaartoe. Vul jij de picknickmand?

Dit zijn alvast 5 zeer mooi plekken om buiten van een heerlijke snack te genieten

1. Droogdokkenpark – Antwerpen

Denk Belvédère, groen eiland en architecturaal zeshoekig uitkijkpunt van 2 hectare tussen de kaaimuren van de Schelde. De ideale uitwaaiplek om te picknicken met zicht op het water.

Droogdokkenpark - Antwerpen

Droogdokkenpark – Antwerpen

2. Silsombos – Kortenberg

‘Silsombos’, alleen de naam al doet je wegdromen. Picknicken met grazende reeën op de achtergrond en met zicht op wel acht verschillende soorten orchideeën. Magisch!

Silsombos - Kortenberg

Silsombos – Kortenberg

3. Sahara – Lommel

Picknicken in de woestijn? In het Limburgse Lommel kan het. Grote waterplassen en een speelbos vormen het perfecte decor voor grote en kleine natuurliefhebbers.

Sahara - Lommel

Sahara – Lommel

4. Fondry des chiens – Nismes (spreek uit Niem)

Op vakantie in eigen land tussen schapen, grootste kalksteenrosten en met een prachtig panorama. Picknickmand én wandelschoenen? Check!

Fondry des chiens - Nismes (spreek uit Niem)

Fondry des chiens – Nismes (spreek uit Niem)

5. Sainte Anne-kapel – Aubel

Tussen de uitgestrekte weilanden van Aubel staat Sint-Anna, een 17de eeuws veldkapelletje dat uitnodigt om even te gaan zitten: aan een houten picknicktafel.

Sainte Anne-kapel - Aubel

Sainte Anne-kapel – Aubel

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen