arrow_drop_up arrow_drop_down
26 mei 2020 

Top 5 leukste picknickplekjes in België

Lente en zomer ademen picknick: op een dekentje met zelfgemaakte gerechtjes, een lekker aperitiefje en wat leuke dansdeuntjes op de achtergrond. Gelukkig hoef je voor een geslaagde picknick niet ver te gaan. Je tuin of terras zijn evengoed picknick-proof. En als we binnenkort weer met z'n allen naar buiten mogen, weet jij alvast waarnaartoe. Vul jij de picknickmand?

Dit zijn alvast 5 zeer mooi plekken om buiten van een heerlijke snack te genieten

1. Droogdokkenpark – Antwerpen

Denk Belvédère, groen eiland en architecturaal zeshoekig uitkijkpunt van 2 hectare tussen de kaaimuren van de Schelde. De ideale uitwaaiplek om te picknicken met zicht op het water.

 

Droogdokkenpark - Antwerpen

Droogdokkenpark – Antwerpen

 

2. Silsombos – Kortenberg

‘Silsombos', alleen de naam al doet je wegdromen. Picknicken met grazende reeën op de achtergrond en met zicht op wel acht verschillende soorten orchideeën. Magisch!

 

Silsombos - Kortenberg

Silsombos – Kortenberg

 

3. Sahara – Lommel

Picknicken in de woestijn? In het Limburgse Lommel kan het. Grote waterplassen en een speelbos vormen het perfecte decor voor grote en kleine natuurliefhebbers.

 

Sahara - Lommel

Sahara – Lommel

 

4. Fondry des chiens – Nismes (spreek uit Niem)

Op vakantie in eigen land tussen schapen, grootste kalksteenrosten en met een prachtig panorama. Picknickmand én wandelschoenen? Check!

 

Fondry des chiens - Nismes (spreek uit Niem)

Fondry des chiens – Nismes (spreek uit Niem)

 

5. Sainte Anne-kapel – Aubel

Tussen de uitgestrekte weilanden van Aubel staat Sint-Anna, een 17de eeuws veldkapelletje dat uitnodigt om even te gaan zitten: aan een houten picknicktafel.

Sainte Anne-kapel - Aubel

Sainte Anne-kapel – Aubel

 

 

 

Over de schrijver
Op deze blog vertel ik alles over mijn ervaring met Belgische streekproducten, recepten en restaurants. Verder hou ik je graag op de hoogte van culinaire nieuwtjes en boeiende verhalen over streekproducten. Jouw feedback is van harte welkom. Want ik vermoed dat jij, net als ik, van lekker eten houdt. Regelmatig ontvang ik producten om uit te proberen of een gratis deelname aan een evenement. Onze artikels zijn echter steeds een objectieve weergave van mijn eigen mening en ervaring. Heb je nog vragen of interesse in een samenwerking? bert@foodbelgium.com
Reactie plaatsen