5 tips voor originele relatiegeschenken
23 juni 2023 
4 min. leestijd

5 tips voor originele relatiegeschenken

Tip 1: Personaliseer het geschenk

Kies voor een geschenk met de naam van de ontvanger erop

Een persoonlijk cadeau is altijd een goed idee als het gaat om relatiegeschenken. Kies daarom voor een geschenk waar de naam van de ontvanger op staat. Dit kan bijvoorbeeld een gepersonaliseerde mok, pen of sleutelhanger zijn. Door de naam van de ontvanger erop te laten zetten, laat je zien dat je moeite hebt gedaan om een speciaal cadeau uit te zoeken. Bovendien zal de ontvanger het cadeau waarschijnlijk langer bewaren en gebruiken, omdat het een persoonlijke waarde heeft. Het is een kleine moeite, maar het kan een groot verschil maken in de waardering van het cadeau.

Voeg een persoonlijke boodschap toe aan het geschenk

Een persoonlijke boodschap toevoegen aan het relatiegeschenk kan een groot verschil maken. Het laat zien dat je de ontvanger waardeert en dat je de tijd hebt genomen om iets speciaals voor hen te creëren. Het kan ook helpen om de band tussen jou en de ontvanger te versterken. Een persoonlijke boodschap kan op verschillende manieren worden toegevoegd, zoals door middel van een handgeschreven briefje, een gegraveerde boodschap op het geschenk zelf of zelfs door middel van een gepersonaliseerde verpakking. Het belangrijkste is dat de boodschap oprecht en op maat gemaakt is voor de ontvanger.

Tip 2: Kies voor duurzame geschenken

Kies voor geschenken die lang meegaan

Als je op zoek bent naar een relatiegeschenk dat lang meegaat, denk dan aan duurzame en kwalitatieve producten. Denk bijvoorbeeld aan een mooie leren tas, een luxe pen of een gepersonaliseerde mok. Deze geschenken zijn niet alleen praktisch, maar ook stijlvol en tijdloos. Bovendien zullen je klanten of relaties deze geschenken nog jarenlang gebruiken, waardoor ze regelmatig aan jouw bedrijf zullen worden herinnerd. Kies dus voor geschenken die lang meegaan en investeer in duurzame relaties met je klanten en relaties.

Kies voor geschenken die gemaakt zijn van duurzame materialen

Het is belangrijk om bij het kiezen van relatiegeschenken te denken aan duurzaamheid. Kies voor geschenken die gemaakt zijn van duurzame materialen, zoals gerecycled papier, bamboe of biologisch katoen. Deze materialen zijn niet alleen beter voor het milieu, maar geven ook een positieve uitstraling aan jouw bedrijf. Bovendien zijn duurzame geschenken vaak van hogere kwaliteit en gaan ze langer mee, waardoor de ontvanger er langer plezier van heeft. Door te kiezen voor duurzame geschenken laat je zien dat je geeft om het milieu en dat je bewust bezig bent met maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Tip 3: Kies voor geschenken die passen bij de ontvanger

Denk na over de interesses en hobby's van de ontvanger

Als je een relatiegeschenk wilt geven dat echt gewaardeerd wordt, is het belangrijk om na te denken over de interesses en hobby's van de ontvanger. Zo kun je bijvoorbeeld een gepersonaliseerd cadeau geven dat aansluit bij zijn of haar favoriete sport of hobby. Of misschien kun je een cadeau geven dat past bij de branche waarin de ontvanger werkzaam is. Door hier goed over na te denken, laat je zien dat je echt aandacht hebt besteed aan het cadeau en dat wordt zeker gewaardeerd.

Kies voor geschenken die passen bij de branche van de ontvanger

Het is belangrijk om bij het kiezen van een relatiegeschenk rekening te houden met de branche van de ontvanger. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een gepersonaliseerde mok voor een koffiebedrijf of een notitieboekje voor een bedrijf in de creatieve sector. Door een geschenk te kiezen dat past bij de branche van de ontvanger, laat je zien dat je aandacht hebt besteed aan het cadeau en dat je de ontvanger echt kent. Bovendien vergroot je hiermee de kans dat het geschenk ook daadwerkelijk gebruikt zal worden en niet ergens in een la belandt.

Tip 4: Kies voor geschenken die een verhaal vertellen

Kies voor geschenken met een achtergrondverhaal

Als je op zoek bent naar een origineel relatiegeschenk, is het een goed idee om te kiezen voor een cadeau met een achtergrondverhaal. Denk bijvoorbeeld aan producten die gemaakt zijn door lokale ambachtslieden of fair trade producten uit ontwikkelingslanden. Door te kiezen voor deze geschenken, geef je niet alleen een mooi cadeau, maar draag je ook bij aan een betere wereld. Bovendien zorgt het achtergrondverhaal voor een extra bijzondere touch aan het cadeau en maakt het het geschenk nog persoonlijker.

Kies voor geschenken die een boodschap uitdragen

Het is belangrijk om na te denken over de boodschap die je wilt uitdragen met je relatiegeschenk. Wil je bijvoorbeeld laten zien dat je duurzaamheid belangrijk vindt? Kies dan voor een geschenk dat gemaakt is van gerecyclede materialen of dat op een andere manier bijdraagt aan een beter milieu. Wil je laten zien dat je betrokken bent bij de lokale gemeenschap? Kies dan voor een geschenk dat geproduceerd is door een lokale ondernemer of dat een link heeft met de regio. Door bewust te kiezen voor geschenken die een boodschap uitdragen, laat je zien waar je voor staat en wat belangrijk is voor jouw bedrijf.

Tip 5: Kies voor geschenken die een ervaring bieden

Kies voor geschenken die een ervaring bieden, zoals een workshop of proeverij

Een origineel relatiegeschenk hoeft niet per se een tastbaar cadeau te zijn. Het kan ook een ervaring bieden, zoals een workshop of proeverij. Door te kiezen voor een geschenk dat een beleving biedt, geef je niet alleen een cadeau, maar ook een mooie herinnering. Denk bijvoorbeeld aan een wijnproeverij, een kookworkshop of een creatieve workshop. Door samen iets te doen, bouw je aan de relatie en creëer je een gezamenlijke ervaring. Bovendien laat je zien dat je moeite hebt gedaan om iets bijzonders te regelen en dat wordt zeker gewaardeerd.

Kies voor geschenken die de ontvanger uitnodigen om iets nieuws te proberen

Het kiezen van relatiegeschenken die de ontvanger uitnodigen om iets nieuws te proberen, kan een geweldige manier zijn om indruk te maken en een blijvende indruk achter te laten. Denk bijvoorbeeld aan een kookboek met exotische recepten, een set met verschillende soorten thee of een proefpakket van lokale bieren. Door te kiezen voor geschenken die de ontvanger uitdagen om iets nieuws te proberen, laat je zien dat je hun interesses en smaak kent en dat je bereid bent om buiten de gebaande paden te gaan om hen te verrassen. Dit kan niet alleen leiden tot een positieve associatie met jouw bedrijf, maar ook tot een versterking van de relatie tussen jou en de ontvanger.

Over de schrijver
Ik ben Bert en ik ben zot van lokale producten! Ik ga op zoek naar Belgische top ingrediënten bij straffe producenten van bij ons!
Reactie plaatsen