Op elk potje past een dekseltje. Gin kun je indelen in zes categorieën en bij elke soort past een bepaald soort tonic. De juiste tonic is een aanvulling op de smaak van je gin en overheerst niet.
Klassiek/jeneverbes
In klassieke gins proef je vooral de authentieke smaken van jeneverbes, koriander en een beetje citrus. Deze gins kunnen de aromatische en bittere smaken van een Indian tonic of aromatische tonic goed aan.
Fruitig
Deze soorten gin hebben een perfect evenwicht tussen zoetheid en de fruitige smaak die je proeft bij aardbei, framboos, bramen, kersen of perzik. Hierbij is een zachte, licht bittere tonic lekker. Aromaticsche tonic bijvoorbeeld!
Bloemig
Bloemige gins, met tonen van vlierbloesem. rozenblaadjes en lavendel zijn vaak heel subtiel van smaak. Een elderflower tonic helpt om de bloemige smaak nog beter te accentueren.
Citrus
Gins met een intensere citrussmaak zoals limoen, citroen, grapefruit of sinaasappel, combineren goed met klassieke tonics of
met clementine tonics om de citrussmaak te accentueren.
Kruidig
De gedurfde en aromatische smaken als kaneel, nootmuskaat en komijn in kruidige gins combineren goed met een wat lichtere, minder bittere tonic, zoals de mediterranean tonic.
Fris
Frisse en aardse smaken zoals komkommer, basilicum, rozemarijn en munt kenmerken
de frisse gin. Combineer met een tonic die deze smaken naar boven haalt: een kruidige, mediterrean tonic bij ondertonen van komkommer of basilicum. En een zachte, bloemige tonic bij gin met ondertonen van rozemarijn of munt.
Puur genieten kan ook…
Gin puur drinken wordt minder gedaan, maar kan natuurlijk wel. Echte liefhebbers van gin-tonic moeten het zeker ook eens proberen. Door gin puur te drinken, leer je de verschillende kruiden herkennen die een gin kenmerken. Lees meer